avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate flaviusghita

Activitate flaviusghita

Sunt functionar public si in urma reducerii unor posturi urmeaza sa fiu disponibilizat, daca nu sunt de acord cu modul in care am fost ales pentru disponibilizare, pot contesta aceasta decizie in instanta?
In cazul in care fac contestatie, pe perioda solutionarii contestatiei, de ce drepturi banesti beneficiez: salariu, somaj sau niciunul?
Terenul respectiv e detinut de mine in baza titlu proprietate, emis in anul 1992, L18/1991, dar recent am taiat lemne de pe acel teren si cu aceasta ocazie am aflat ca tot pe acest teren mai este emis un P verbal de punere in posesie din 2004, si inainte de 2004 acest teren ar fi fost rezerva primariei.
Deoarece in titluri se trece decat suprafata terenului si vecinatatile, in lipsa unei schite cadastrale, delimitarea exacta e destul de dificila, dealtfel in raspunsul primit de la primarie se arata ca eu am interpretat gresit titlul, cu toate ca eu am detinut terenul asa cum mi-a fost aratat de comisia care m-a pus in posesie in 1992 si in perioada 1992-2004 am taiat de multe ori lemne de acolo fara sa am probleme.
Daca am taiat cativa metri cubi de lemn dintr-un teren forestier, in calitate de posesor de buna credinta, proprietarul terenului poate cere contravaloarea lemnelor?
Detin un teren forestier, retrocedat, cu titlu de proprietate emis in anul 1992, in 2004 comisia de fond funciar emite un alt titlu pe acelas teren altei persoane. Acum, ca sa dreaga busuiocul, sustin ca de fapt comisia care la pus in posesie pe tatal meu in 1992, a facut o greseala atat in ce priveste pozitia terenului, cat si vecinatatile din titlu. Tatal meu a avut deplina posesie a terenului, asa cum a fost pus in posesie, toata aceasta perioada.
Acum cealalta parte revendica terenul si are sustinerea primariei. Pot sa opun prescriptia de 10 ani, avand in vedere ca in perioada 1992-2004, terenul ar fi fost de fapt rezerva a primariei?
Tatal meu a decedat in 2007, eu fiind unicul mostenitor, pot profita de prescriptia cursa in favoarea tatalui meu?
Posesia nu pot spune ca e pierduta, ultima oara eu am taiat arbori de acolo, iar partea cealalta a venit doar cu scandal ca am taiat din padurea ei.
Credeti ca pot merge, in cererea nulitatii absolute, pe art III, din L167/1997, cu toate ca acolo se specifica faptul ca titlul meu trebuia sa fie intabulat, iar eu intabulare sau cadastru nu am?
Sunt proprietarul unui teren forestier retrocedat legal in anul 1992, ulterior in 2004, comisia de retrocedari a retrocedat o parte din acest teren al meu altei persoane.
In actiunea care o voi face in instanta, pot merge pe legea 1/2000, care prevede ca retrocedari ulterioare nu se pot face cu incalcarea celor anterioare, sau va trebui sa merg pe art 480 si urm Cod civil?
Daca merg pe prima varianta, sunt scutit de taxa de timbru?
M-am interesat l-a comisia judeteana, care a emis titlul meu, despre aceasta situatie si mi-au raspuns ca primaria din localitate are competenta sa stabileasca daca situatia din titlu corespunde cu cea de la fata locului, deci am sanse mari sa fie titlul meu gresit.
Daca va fi asa, instanta ma poate obliga sa platesc pretul lemnelor taiate de mine de pe terenul in litigiu, sau se va aplica principiul bunei credinte, deoarece am taiat conform cu titlul meu, care nu a fost atacat pana atunci?
Dar si persoana care mi-a ocupat terenul il detine in baza procesului verbal de punere in posesie emis de primarie, deci are si ea titlu. La o adica si ea poate face acceasi actiune impotriva mea, instanta cui va da dreptate, mie caci am fost primul caruia i s-a emis titlul?
Logic ar fi ca instanta sa oblige primaria sa indrepte situatia caci e greseala ei. Daca primaria nu are nici o raspundere in cazul asta, ar putea peste cativa ani sa mai improprietareasca si o a treia persoana cu acelasi teren.
Detin in proprietate un teren forestier, retrocedat in anul 1995, conform legii 18/1991 pe vechiul amplasament, pentru care detin titlu de proprietate emis in anul 1997.
In anul 2004, cu ocazia altor retrocedari, primaria a improprietarit o alta persoana cu o suprafata de 1ha langa terenul meu, unde exista o rezerva a primariei, dar pentru a-i completa suprafata de 1ha a luat de la mine aproximativ 2300mp. Aceasta persoana nu are titlu de proprietate emis, dar are proces verbal de punere in posesie, care reprezinta tot un fel de titlu.
Intrucat eu nu locuiesc in acea localitate nu am aflat de acest lucru decat acum, cu ocazia taierii unor arbori.
Reprezentantul primariei nu-si recunoaste greseala si sustine ca diiferenta de suprafata in cauza o am in alta parte. Felul cum sunt trecute vecinatatile in titlul meu imi dau dreptate mie, dar cel de la primarie sustine ca e trecut gresit in titlul meu. Vecinii de hotar sustin la fel ca mine, iar unul din ei a fost de fata la punerea in posesie in anul 1995, dar comisia de atunci nu mai lucreaza acum in primarie ca sa confirme.

Ce fel de actiune pot formula in justitie, pentru a-mi recupera suprafata de teren pierduta?
Ar merge pe contencios administrativ, sa oblige primaria sa rectifice procesul verbal de punere in posesie a persoanei respective? Si daca da, care este termenul in care pot face actiunea? Am depus deja o cerere la primarie pentru rezolvarea situatiei si acum astept raspunsul.
Multumesc pentru raspunsuri.
O sa-mi intemeiez plangerea pe neluarea in considerare a tuturor probelor, daca o mai fi ceva prin dosar si in favoarea mea. Problema e ca au trecut aproape 3 ani de la presupusa fapta, care consta in fraudarea unor produse. Proba principala a acuzarii e declaratia unui martor, care sustine ca m-ar fi vazut facand acest lucru, apararea mea s-a bazat chiar pe produsle respective, care nu prezentau urme de frauda si initial politia a propus neinceperea up, dar probabil nu au argumentat-o bine si astfel dupa aproximativ un an si jumatate am aflat ca procurorul a cerut inceperea up, dosarul a ajuns la alt lucrator de politie, iar eu nu mai aveam produsele in cauza pentru a-mi sustine cauza.
Solutia am primit-o cu 10 zile in urma, stiu ca nu afecteaza cazierul, dar daca vreau sa intru la magistratura, nu mai pot.