avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Activitate mfrincu

Activitate mfrincu

Discuție amenda
buna ziua .
conform Ordonanței de urgență nr. 100/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, precum și a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, pentru lipsa Autorizatiei de Constructie la o cladire cine poate da amenda :
- Politia Locala (serviciul Disciplina in Constructii) sau imputernicitii primarului din cadrul Directiei de Dezvoltara Urbana?
Discuție amenzi
buna ziua ,as dori sa stiu cine este abilitat sa dea amenda pentru lipsa Autorizatiei de Constructie la o casa ? Politia Locala , Serviciul Disciplina in Constructii sau Directia Generala de Dezvoltare Urbana?
buna ziua.
Locuiesc intr-un bloc care are la parter spatii comerciale . De cateva luni spatiul a fost inchiriat de o firma rent a car(firma cu sediul social in alta localitate , aici avand punct de lucru) care detine aprox 20 autoturisme pe care le parcheaza in fata blocului ocupand locurile locatarilor .Firma poate functiona daca nu detine un contract de inchirire spatiu pentru autoturismele pe care le detine??????????? Poate fi sanctionata daca nu detine acel contract de inchiriere si de catre cine??????????
buna ziua,
as dori sa stiu daca se poate spune unei persoane care a fost reclamata cine este reclamantul
anul 2011 si 2012
Buna ziua, lucrez la patron si de 2 ani de zile nu am putut sa imi iau concediu de odihna din cauza obligatiilor de serviciu , exista vreo modalitate prin care zilele neefectuate de concediu sa-mi fie platite?
Discuție parcare auto
buna ziua,
locuiesc la bloc la parter si am o problema cu un vecin care parcheaza masina la o distanta de aprox 1,5m de geamul meu de la dormitor in spatele blocului.(mentionez ca nu parcheaza pe zona verde) M-am adresat Politiei Comunitare care mi-a transmis ca nu are cadru legal pentru sanctionarea persoanei . La ce institutie ma pot adresa pentru ca vecinul sa nu mai parcheze in dreptul geamului ????????????
buna ziua,
as vrea sa stiu daca politistii locali care detin functii de conducere in sindicat pot fi renumerati material din banii sindicatului pentru activitatea pe care o desfasoara in aceasta organizatie
Discuție diurna
buna seara,
lucrez la o firma de consultanta cu foarte multe deplasari pe teritoriul Romaniei . am fost plecat in delegatie cu masina de serviciu , la o distanta de 50km fata de sediul firmei deplasarea efectuandu-se intre orele 9,00-18,00 . La intoarcerea din delegatie contabilitatea a refuzat sa plateasca diurna deoarece mi-a spus ca nu m-am incadrat in distanta de 120 km sau 12 ore deplasare . Care este cadrul legal pentru acordarea diurnei ???????????
Discuție taxe notariale
buna ziua,
as vrea sa stiu cat costa taxele notariale pentru cumpararea unei case P+M noua , suprafata utila a casei este de 160mp, iar terenul pe care este amplasata casa are o suprafata de 500mp. Casa este construita intr-un sat la distanta de aproximativ 15km de Ploiesti(valoarea de cumparare a casei a fost de 45000 eur)