avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Activitate romyyy

Activitate romyyy

Răspuns la discuția Succesiune si impartire bunuri
Va multumesc pentru raspuns. Este singura posibilitate aceasta, sau e cea mai convenabila?
Va multumesc pentru raspuns. Unde trebuie sa ma adresez in acest sens?
Buna ziua, doresc sa va adresez o intrebare legata de succesiune si impartirea unor bunuri in urmatoarea situatie.
Dupa decesul tatalui au ramas o serie de bunuri care trebuiesc impartite intre 3 copii (majori) + mama (sotia decedatului).
Ma intereseaza un anumit aspect pe care vi-l redau aici: 2 loturi de teren (intravilan) - unul pe numele decedatului, celalalt pe numele unuia din cei 3 copii. In urma discutiilor purtate de mama si cei 3 copii, s-a ajuns la un acord intre toate partile de a se imparti aceste 2 loturi de pamant intre cei 3 copii (mama a fost de acord sa renunte la partea ce i se cuvenea, la fel si copilul care este titular pe cel de-al doilea lot). Va rog sa-mi spuneti ce trebuie facut in acest sens, care sunt demersurile si la ce institutii trebuie sa apelez pentru a pune in practica si a efectua legal aceasta succesiune in termenii pe care i-am expus?
Va multumesc anticipat!
Va rog sa-mi spuneti care este procedura de schimbare a numelui de familie a unui copil de 7 ani.
Caz concret: O femeie a nascut un copil in urma unei relatii extra-conjugale. Sotul femeii a decedat cu 4 luni inainte de nasterea copilului. Copilul nascut a beneficiat de numele de familie al sotului decedat, pe certificatul de nastere. Dupa o perioada de timp, tatal natural se casatoreste cu mama copilului. Copilul a ramas cu numele de familie al sotului decedat al femeii. Ce trebuie facut in continuare pentru ca acest copil sa beneficieze de numele de familie al tatalui natural?
Va multumesc anticipat!
sunt mostenitoarea unui apartament, impreuna cu cei 3 copii minori, conform unui certificat de mostenitor in urma decesului sotului meu. pot semna un contract de comodat intre copii si mine (sa semnez tot eu in locul copiilor) pentru stabilirea unui sediu profesional II (intreprindere individuala in curs de infiintare a subsemnatei)? Ce prevede noul cod civil, e necesara dispozitie de la primar - autoritatea tutelara, prin care sa mi se dea voie sa semnez contract de comodat pe apartamentul nostru, sau pur si simplu am acest drept printr-o prevedere legala privind minorii aflati in ingrijirea mea? Multumesc.

Am facut demersurile infiintarii unei intreprinderi individuale (II) in Bucuresti, ieri (4.11.2013)mi s-a comunicat la ghiseu ca dosarul e complet, m-au pus sa achit taxele, apoi sa revin pe 06.11.2013 pentru ridicarea certificatului de inregistrare in Registrul Comertului.

Insa, astazi am primit un sms prin care mi s-a comunicat sa sun la ei. Am sunat si mi-au spus ca nu e in regula o piesa la dosar, cea referitoare la sediul profesional. Ce solicita de fapt acum, dupa ce eu crezusem ca am inchieat povestea cu inregistrarea: un contract de comodat intre mine si copiii mei (trei copii minori) prin care acestia sa-mi dea in folosinta apartamentul ai carui coproprietari suntem toti patru, in urma sotului meu.

Mentionez ca am facut succesiunea si am considerat ca e suficienta pentru stabilirea sediului social la noi acasa. Insa m-au trimis la Primaria de sector sa obtin o Dispozitie de primar in care sa se mentioneze ca pot semna acte in numele copiilor (in speta, un contract de comodat cu acestia : au 14, 13, respectiv 5 ani), dupa care sa intocmesc contractul de comodat pe care sa semnez eu de 2 ori (in calitate de comodatar si in numele comodantilor, adica copiii mei).

Astept un raspuns din partea specialistilor care pot raspunde la intrebarea: este legal si normal ceea ce mi se cere? Ce solutie ati adopta in locul meu?
Va multumesc pentru raspuns. Revin totusi la prima intrebare, pentru ca nu stiu daca voi datora statului contributia la sanatate, din moment ce sunt scutita actualmente de acest lucru, prin Legea 341/2004.
Buna ziua. Sunt beneficiara a scutirii la plata contributiei de sanatate, prin Legea 341/2004 art.5 lit.i, j. As dori sa stiu:
1. daca infiintez o II (intreprindere individuala), mai trebuie sa platesc si acolo contributia la sanatate?
2. e obligatorie contributia la fondul de pensiisi somaj pe II?
Va multumesc pentru raspuns!
Doresc sa deschid o IF impreuna cu sotia. Mentionez ca in momentul de fata nu lucram nicaieri. (Cote procentuale 10% eu, sotia 90%). Intrebarea mea este legata de plata contributiilor sociale. Cum trebuie sa platim CAS, somajul si sanatatea? Platim amandoi? Daca da, platim integral si in acelasi cuantum sau platim in functie de cota procentuala declarata la infiintarea IF? Nu ar fi mai avantajos din perspectiva obligatiilor fiscale sa infiintez o II sau PF pe numele sotiei mele pentru a desfasura activitatea, urmand ca eu sa o ajut?