avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate bachmann

Activitate bachmann

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
o angajata mi-a prezentat 2 CM consecutive , cate 5 zile fiecare, cu acelasi cod de dignostic, ambele initiale, cu diferenta ca al doilea are si cod de urgenta si alt cod de indemnizatie (06).
Intrebarea este: daca sunt consecutive si au acelasi cod de diagnostic, al doilea nu trebuia sa fie in continuare?
Va multumesc!
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti ce contributii platesc angajatul, respectiv angajatorul pentru indemnizatia de maternitate?
Va multumesc!
Buna ziua,
am rugamintea sa ma ghidati in calculul indemnizatiei de CM luat in septembrie cu urmatoarele date:
- baza de calcul 6 luni (martie - august) din care
martie : 5 zile lucrate si 17 in CM
aprilie: 21 zile lucrate
mai-august: somaj (a adus adeverinta cu indemnizatia si nr zile).
Practic, calculez media veniturilor brute zilnice iar ca nr de zile nu le iau in considerare pe cele in care a fost in CM?
Va multumesc!
Buna ziua,
spuneti-mi va rog, exista vreo prevedere legala care sa oblige angajatorii sa declare la AJOFM locurile de munca vacante?
Multumesc!
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: Cum se calculeaza nr de zile de concediu de odihna pt un angajat care lucreaza 2 zile pe sapt , cate 5 ore pe zi – avand in vedere faptul ca CO se acorda proportional cu timpul lucrat ?
Multumesc!
Buna ziua,
am rugamintea sa-mi spuneti daca pentru angajatii part-time (4 ore) exista vreo specificatie in lege cu privire la dreptul de a primi tichete de masa? Daca se pot acorda, atunci cum se calculeaza numarul de tichete la care au dreptul?
Va multumesc!
Buna ziua,
v-as ruga sa-mi spuneti cum se procedeaza in situatia in care intr-o organizatie, Administratorul doreste sa dea dreptul unui angajat sa semneze in locul lui diverse documente precum: adeverinte, instiintari catre diverse institutii, cereri de concediu, etc?
Va multumesc!
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza pt calculul nr de zile de CO in cazul in care angajatul a avut 4 luni si jumatate concediu medical.
Multumesc!

Un lucru e cert: sarcina administrarii probelor revine intimatei. Cu alte cuvinte trebuie sa dovedeasca cu probe (foto, video, martori) ca ati savarsit fapta. Ati semnat la fata locului procesul verbal? Era mentionat ca nu aveti obiectii?
Am depus inca de la inceput copia PV . Politia a depus intampinarea iar instanta probabil nici n-a observat diferenta dintre cele 2. A fost prezent un martor si in urma declaratiei mi-a fost respinsa plangerea.
PV mai are o problema: nu rezulta de nicaieri ca agentul este politist rutier; scrie doar Ag sef cutare, ori controalele pot fi facute doar de politistii rutieri. Si asta a fost trecuta cu vederea de instanta !!!!