Care sunt mijloacele legale prin care cineva din afara poate interveni pentru a opri conflictele sot-sotie aflati in divort si cu locuinta inca in comun, in conditiile in care conflictele reprezinta "violenta morala" din partea sotului asupra sotiei si copiilor?
Vin si eu cu o problema. As vrea sa lucrez pentru o firma din afara. Care e cea mai simpal si ok varianta? sa ma fac PFA? SRL?
Cum se face PFA-ul? E greu rau? Renteaza? cat dureaza? Adica ar fi vorba de un contract de consultanta din partea mea, platit destul de prost. Intrebarea e: cat de complicat e sa fac PFA si cat de mare e impozitul? Ideea e ca daca e foarte greu si nu mai raman cu mare lucru, mai bine renunt din start. Nu?
Nu e vorba de video-chat, dar de munca pe calculator. Deci ce modalitati sunt pentru a lucra legal pentru o firma straina (in conditiile in care as lucra intr-un domeniu diferit de cel in care am studii, si deci nu pot sa ma inregistrez ca PFA, neavand nici pe cartea de munca o perioada de lucru in doemniul respectiv)?
Care sunt variantele? Pot ramane persoana fizica si sa-mi platesc impozitele eu pe venitul respectiv sau ar trebui sa-mi deschid o firma? #-o
Lucrez la o firma de mai mult timp. Intrebarea e cum verific daca angajatorul mi-a inregistrat contractul la ITM, daca mi-a platit impozitele, asigurarea medicala s.a.m.d.?
Deci, cum e cel mai rapid si mai simplu sa verific?
Merci pentru raspunsuri dar reformulez. Eu stiam ca un an de inchisoare nu inseamna 1 an calendaristic, ci s-ar calcula in functie de infractiune, fara sa ne referim aici la cererea de eliberare conditionata.
Deci, stie cineva ceva despre asta?