avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate eu_2004

Activitate eu_2004

Care sunt mijloacele legale prin care cineva din afara poate interveni pentru a opri conflictele sot-sotie aflati in divort si cu locuinta inca in comun, in conditiile in care conflictele reprezinta "violenta morala" din partea sotului asupra sotiei si copiilor?

Thanks.
Vin si eu cu o problema. As vrea sa lucrez pentru o firma din afara. Care e cea mai simpal si ok varianta? sa ma fac PFA? SRL?

Cum se face PFA-ul? E greu rau? Renteaza? cat dureaza? Adica ar fi vorba de un contract de consultanta din partea mea, platit destul de prost. Intrebarea e: cat de complicat e sa fac PFA si cat de mare e impozitul? Ideea e ca daca e foarte greu si nu mai raman cu mare lucru, mai bine renunt din start. Nu?

Multumesc anticipat!
Multumesc. Destul de complicat. Inseamna cel putin 4 drumuri. Raspunsul vine in scris in 30 de zile?
Nu e vorba de video-chat, dar de munca pe calculator. Deci ce modalitati sunt pentru a lucra legal pentru o firma straina (in conditiile in care as lucra intr-un domeniu diferit de cel in care am studii, si deci nu pot sa ma inregistrez ca PFA, neavand nici pe cartea de munca o perioada de lucru in doemniul respectiv)?

Care sunt variantele? Pot ramane persoana fizica si sa-mi platesc impozitele eu pe venitul respectiv sau ar trebui sa-mi deschid o firma? #-o
Lucrez la o firma de mai mult timp. Intrebarea e cum verific daca angajatorul mi-a inregistrat contractul la ITM, daca mi-a platit impozitele, asigurarea medicala s.a.m.d.?

Deci, cum e cel mai rapid si mai simplu sa verific?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Cat e de fapt un an inchisoare?
Merci pentru raspunsuri dar reformulez. Eu stiam ca un an de inchisoare nu inseamna 1 an calendaristic, ci s-ar calcula in functie de infractiune, fara sa ne referim aici la cererea de eliberare conditionata.
Deci, stie cineva ceva despre asta?
Stie cineva articolele unde scrie exact cat inseamna un an de inchisoare, pentru diferite infractiuni, si de la ce varsta in sus se calculeaza altfel?

#-o
Răspuns la discuția Circumstantiere la Curtea de Apel
Sarcasmul e apanajul oamenilor destepti... :hammer:

Merci mult, nu stiam asta. Intr-adevar, daca sunt si cazuri d-astea, e riscant sa ceri referatul de la ei. Merci.
sau tot Fata Morgana si de data asta?

Mai stie cineva ceva pe subiectul asta?:worthy:
Răspuns la discuția Circumstantiere la Curtea de Apel
Merci, vad ca se poate raspunde si la o intrebare mai neclara!

In ce sens poate sa fie nefavorabil referatul de la Serv. de Probatiune? Ei cum fac referatul asta?