avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters95306

Activitate ContSters95306

Îmi puteți spune un număr de dosar în care s-a dispus scutirea...?
Mulțumesc pentru răspuns, dar întrebarea mea se referea la scutirea în baza art. 29 alin. (1) lit. f) din O.U.G. nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, în timp ce răspunsul dvs. se referă la scutirea în baza O.U.G. nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar.

Art. 29 alin. (1) lit. f) din O.U.G. nr. 80/2013 prevede că Sunt scutite de la plata taxei judiciare de timbru acţiunile şi cererile, inclusiv cele pentru exercitarea căilor de atac, ordinare şi extraordinare, referitoare la: protecţia drepturilor consumatorilor, atunci când persoanele fizice şi asociaţiile pentru protecţia consumatorilor au calitatea de reclamant împotriva operatorilor economici care au prejudiciat drepturile şi interesele legitime ale consumatorilor și vreau să știu dacă e aplicabil și în cazul contestației la executare.
Credeți că este posibilă scutirea (în baza art. 29 alin. (1) lit. f) din O.U.G. nr. 80/2013) unui contestator - consumator de la plata taxei judiciare de timbru pentru o contestatie la executare formulată împotriva unei executări silite pornite în baza unui contract de credit încheiat între bancă și consumator? Cunoașteți practică judiciară în acest sens? Mulțumesc!
Răspuns la discuția Francul elvetian
Da, există posibilitatea de a vi se reduce ratele, pe de o parte prin înghețarea/stabilizarea cursului la nivelul inițial (de aprox. 2 LEI / 1 CHF) și pe de altă parte prin eliminarea comisioanelor abuzive din contract (comision de administrare, etc.). De asemenea, e posibil ca banca să vă fi majorat abuziv și dobânda curentă iar dacă e așa, trebuie să se revină la dobânda corectă... Toate astea se pot oține deocamdată doar prin proces, în instanță. Oricum, trebuie văzut contractul pentru a știi exact ce se poate face. Contactați-mă dacă doriți mai multe detalii. Am și eu credit în CHF.
Mulțumesc!
Poate creditorul impune ca vânzarea la licitație a unui imobil urmărit silit să nu se facă sub un anumit preț ? De exemplu, o bancă specifică în cererea de executare adresată executorului ca adjudecarea să nu aibă loc la un preț sub 75% din valoarea imobilului. E legală solicitarea băncii? Dacă da, care e temeiul legal (articolul de lege) care permite asta?
Răspuns la discuția suspendarea executarii in apel
Eu cred că trebuie să solicitați suspendarea executării silite în baza art. 719 NCPC care la alin. (1) prevede că ,,Până la soluţionarea contestaţiei la executare sau a altei cereri privind executarea silită, la solicitarea părţii interesate şi numai pentru motive temeinice, instanţa competentă poate suspenda executarea. Suspendarea se poate solicita odată cu contestaţia la executare sau prin cerere separată.,,
Aveți în vedere și faptul că va trebui să plătiți o cauțiune care se va calcula conform art. 719 alin. (2) NCPC
Puteți solicita și suspendarea provizorie a executării până la soluţionarea cererii de suspendare, conform alin. (7) art. 719...
Începe executarea silită iar debitorul face rapid contestație la executare în care solicită anularea executării silite înseși, pentru mai multe motive (creanța nu e certa lichidă și exigibilă, etc).
Dacă nu este suspendată executarea silită și ulterior executorul face noi acte de executare, intrebarea mea este :
În cazul în care debitorul face o nouă contestație la executare împotriva unui nou act de executare (ulterior), aceasta se va judeca în cadrul dosarului inițial sau se va deschide alt dosar? Si va trebui să plătească alte taxe de timbru, sau nu?
gi-jane2 a scris:

Nu, unchiul nu va fi evacuat, insa cota dvs poate fi scoasa la licitatie.
ce puteti face e sa revocati donatia cu acordul partilor.



Si credeți că ar vrea cineva să-și adjudece doar o cotă de 1/3 din imobil? Credeți că va participa cineva la licitație și să se efectueze executarea silită?
Si cu întoarcerea executării silite cum rămâne? Debitorul care a fost executat pe nedrept (din moment ce executarea sau titlul executoriu a fost anulat) rămâne de pagubă? Care e continuarea, din punctul de vedere al debitorului executat?