Am incheiat activitatea la o firma aflata in insolventa si datorita neprimirii banilor am dat firma in judecata. Intre timp am primit banii dar fara bonuri de masa care nu sunt prevazute in fondul de garantare. As putea sa-mi retrag cererea? Mai aveam de rezollvat faptul ca din cauza ca nu s-a tinut cont de competenta am fost prima pe lista si am pierdut somajul datorita celor 3 luni cat au ramas restul persoanelor. Mai nou vad ca esti obligat sa mergi si la mediator. Va rog sfatuiti-ma ce sa fac. Sa merg mai departe sau sa renunt???
Normal ca este clauza dar nu se specifica ca e valabila 5 ani la asta ma refeream. Cat de legal este ca acest document sa-l aiba banca el nefiind semnat de cel care a luat creditul?
Am studiat contractul si am observat ca atunci cand am incheiat acest contract am platit si o taxa de 65 de lei, deci in urma cu 5 ani pentru arhivare dar nu s-a specificat ca aceasta suma este doar pe 5 ani valabila. Mai exista un document pe care doar banca il are cum ca se plateste o garantie mobiliara de 1/3 din salariu net in cazul in care nu platesti ratele ca o cotizatie pt avocatul bancii si suma platita de noi e valabila 5 ani. Vreau sa dau banca in judecata nu este posibil sa-ti bage mana in buzunar!!!!! Nu sunt restantier dar vad ca nu merita sa fii corect in Romania.
Am un credit la Bank si de 5 ani de cand platesc ratele nu am depasit niciodata termenul de plata. Recent m-au sunat ca am de platit o taxa de 46 de lei pt. arhivare electronica. Cat de corecta este aceasta taxa?
Va multumesc
Contractul individual de munca se incheie dar firma refuza sa faca lichidarea. Firma a intrat in insolventa. Legal stiu ca trebuie sa plateasca salariile. Ce pot sa fac daca firma nu-mi face lichidarea? I.T.M nu mi-a dat raspuns la sesizare desi au trecut 30 de zile. Mentionez ca este o persoana influenta si probabil nici I.T.M-ul nu a vrut sa faca nimic. Ce se poate face in aceasta situatie?
In ultimele 24 de luni nu am decat 9 luni ca restul am fost in somaj, as vrea sa platesc eu inca 3 luni. A.J.O.F.M nu se ocupa cu asa ceva ramane A.N.A.F. Dar pot plati?
Am fost angajate mai multe persoane pe aceeasi functie iar unele persoane aveau referate pentru greseli. In momentul de fata am primit notificare de concediere cu art. 65 alin.1 din legea 53/2003 doar 2 persoane ( care nu avem nici un referat). Mentionez ca am trecut de perioada de proba si am avut mai multe examene pe care le-am promovat. Celelate persoane care sunt angajate pe aceeasi functie au ramas. Au mai fost concediati si de pe o alta functie in acelas timp cu noi . In total suntem mai mult de 10 persoane.Cat de corecta este aceasta concediere si daca se mai poate face ceva? Este individuala sau colectiva? In notificare scrie individuala dar in realitate pare a fi colectiva.
Va multumesc anticipat
Am fost angajati la o soc. comerciala care de pe data de 15 decembrie a trimis oamenii acasa cu motivul reorganizarii. Unii am fost in concedii de odihna si am fost anuntati prin sms ca nu mai avem transport . Firma este in Ilfov si asigura transportul. Este vorba de un depozit care s-a inchis. Problema este urmatoarea: nu s-a facut disponibilizarea angajatilor dar noi ca angajati nici nu ne putem prezenta la serviciu ca nu mai avem transport dar nici firma nu functioneaza. Ce este de facut in aceasta situate? Sindicat nu avem iar de adunat ne-am adunat mai multi dar ca la romani....multi nu-i mai intereseaza nici drepturile lor.
Dupa noul cod al muncii perioada de contributie la fondul de somaj trebuie sa fie de 12 luni? Nu am decat 6 luni , am intrerupt 4 luni. As putea sa-mi platesc eu pentru cele 4 luni din urma pentru a obtine somaj? Disponibilizarea se face in masa, angajatorul este obligat sa ne dea salarii compensatorii?
Va multumesc anticipat