avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate ELENA SCUMPU

Activitate ELENA SCUMPU

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Firma respectiva daca are cod caen de constructii ca cod caen principal, realizand astfel 80% din cifra de afaceri pe acel cod caen si restul de 20% pe alt cod caen, trebuie ca toti salariatii sa aiba minimum prevazut de legislatie pe partea de constructii, Acest lucru inseamna un salariu minim de 4.582 lei incepand cu noiembrie 2023.
Stiti daca exista un contract colectiv de munca la nivel de ramura pe constructii ? Daca ar fi, un srl care nu are ccm incheiat, ar trebuie sa respecte prevederile ccm la nivel de ramura ?
Buna ziua,
conform Codului Muncii art.75 ,, În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător"
Răspuns la discuția demisie
Daca aveti un 1 an de zile lucrat integral,puteti cere angajatorului trimiterea in somaj.O alegere care va mai acorda un pic de timp si de bani pana va gasiti ceva coresponzator preferintelor dumneavoastra !
Angajatorul nu este obligat sa va trimita in somaj,aceasta intelegere se face intre dumneavoastra si el,daca indepliniti conditiile pt acordarea indemnizatiei:

a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
b) nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare;
c) nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
d) sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.
Răspuns la discuția demisie
buna ziua,
daca ati depus demisia,este la latitudinea angajatorului de a va tine in perioada de preaviz sau daca va accepta demisia la zi.Conform Codului Muncii art.81 alin.7 (Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv).

Conform codului Muncii,art.248,acestea sunt abaterile disciplinare:
(1) Sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârşeşte o abatere disciplinară sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din funcţie, cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea, pentru o durată ce nu poate depăşi 60 de zile;
c) reducerea salariului de bază pe o durată de 1?3 luni cu 5?10%;
d) reducerea salariului de bază şi/sau, după caz, şi a indemnizaţiei de conducere pe o perioadă de 1?3 luni cu 5?10%;
e) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.


Răspuns la discuția Demisia si preavizul
Buna ziua,
in ceea ce priveste demisia,daca angajatorul dumneavoastra refuza demisia,puteti sa o transmiteti prin posta cu confirmare de primire.Acum datorita modificarilor aduse Codului Muncii,perioda de preaviz in cazul demisiei ramane la 20 de zile lucratoare..Dovada demisiei poate fi facuta cu orice mijloc de proba.
Referitor la stres,viata e tare scurta.Sper sa obtineti ceea ce doriti !

Răspuns la discuția semnatura electronica
Se pot depune declaratiile pe suport hartie insotit de cd,stick,discheta pana la data de 1 iulie 2011.Dupa aceasta data,declaratiile se pot depune numai folosind sistemul on-line.Un pas inainte !


Itm-ul,ac.institutie a statului pt ca le-a disparut un venit si anume,taxa care se incasa pe cartile de munca iar toti cei care erau la completarea cartilor de munca,au fost pusi inspectori,treb sa aduca bani la buget.Pe orice chichita,se da amenda.
Sfatul meu este nu va lasa-ti calcata in picioare de institutiile statului,atata timp cat actiunile dumneavoastra sunt conform legii ! Luptati-va cu ei in instanta !
Răspuns la discuția semnatura electronica
Sunt 3 societati care furnizeaza acest serv:certsign,transped,digisign.Costul achizionarii stick-ului este de 60 euro pt prima data iar dupa aceasta,reinoirea anuala a posibilitatii depunerii declaratiilor este de 20 de euro.Restul informatiilor sunt pe adresele de iweb a acestor firme.Succes !
Răspuns la discuția POT SA FAC PROCURA LA NOTARIAT
Costul unei procuri pt nevoia dumneavoastra este de pana in 30 ron.Tarifle difera de la notar la notar !