avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate corny39

Activitate corny39

Modul de acordare al acestei indemnizatii, monografia contabila, obligatii fiscale... declarative si de plata.
Va multumesc anticipat!
Calculul numarului mediu de salariati pentru perioada 01-06.2013 este:
luna 1h 2h 4h 8h
ian 7 1 5 1
feb 8 1 2 1
mar 10 2 1 0
apr 12 1 1 1
mai 6 1 0 1
iunie 5 1 0 1
TOTAL 48 7 9 5 => 69

48*0.125/6=1
7*0.25/6=0.29
9*0.5/6=0.75
5*1/6=0.83
total= 1+0.29+0.75+0.83=2.87 adica 3 nr. mediu
Am facut corect?!
Va multumesc!!!!!
In aprilie 2008 s-a achizitionat din grecia Materiale de tip obiecte de inventar.Trebuiau declarate prin 390 ?!
O soc. de reparatii auto din Germania platitoare de TVA, respectiv inregistrata in ROI emite catre o soc din Romania platitoare de TVA, respectiv inreg.in ROI, o fatura de piese de schimb si manopera auto cu TVA.
1.Care sunt inreg.contabile si implicatiile fiscale aferente ac.operatiuni?
2.Trebuie declarata operatiunea in Declaratia recapitulativa 390?
Am primit pe 03.06.2011 o factura proforma reprezentand avans (30% din valoare) a unui utilaj ce urmeaza sa-l primesc si platesc in luna octombrie 2011. Cand este exigibila achizitia, o pot declara acum sauu...
Discuție urgent un sfat
sotul meu a avut un accident de munca in portul Cta la sc canal sevice joi 03.03.2011 ora ~20-21 de o parama a altui vapor in timpul caid el isi facea treaba lui fracturadu-i mandibula in doua locuri si trantidu-l la pamant incontient, dus la spital cu Smurdul fara alcoolemie la analize si cu traume la cap dovada tulburari ale mamoriei si a tomografului facut de 2 ori, doctorii neurologi spun ca nu are pb-me iar doctora de la OMF (BMF) spune ca nu pote face tot ce trebuie la mandibula di cauza pb-lor neurologice. Eu am fost anuntata dupa ce el a fost deja internat, cei de la munca nu au luat legattura cu mine sa intrebe de viata lui....si eu ce sa cred,,,va rod invatati-ma
Mama cu doi baieti care stau intr-un ap.cu 2 camere, au intretinere neachitata din luna mai 2010 in val.de 500 lei RON, al trei-lea baiat care nu mai sta in ap din luna nov.2008 dar pe BI/CI are domiciliul stabil tot la acest ap.vine sa-i dau adev.din care sa reiasa ca nu este in evid. noastra si nu a depus dosar de subventie.
Sunt foarte revoltati !!!...ptr ca nu am vrut sa-i eliberez asemenea adev.pana nu-si platesc datoria la intretinere.
Am dreptate?!!!
Este normal ca de cate ori vin acasa pana ajung la etajul 4/4 sa inhalez fumul de tigara al vecinului de la parter care fumeaza pe casa scarii fiind ,,fumator inrait" suparandu-se cand i-am spus sa iasa afara sau sa fumeze la el in casa sau cand vreau sa ies in oras pana ies din bloc imi miros hainele de parca am fost intr-un bar.
Discuție plangere penala
Care sunt pasii de urmat pentru efectuarea unei plangeri penale ?
Sotul a fost citat la tribunal ca martor intr-un proces, fiind marinar, nu s-a prezentat la termenele stabilite, intre timp si-a mutat domiciliul, venind la vechea adresa jandarmii cu mandat unde locuiesc parintii mei in varsta de 72 ani, spunindu-le ca nu mai locuieste acolo. Mama nestiind adresa de domiciliu exacta le-a spus numai ca locuieste in Constanta, jandarmul a amenintat-o ca-i pune catusele si-o duce la C-ta sa dea declaratie in locul lui si ca ce fel de mama este de nu stie adresa de domiciliu a copiilor ei.
A procedat corect respectandu-si atributiunile de serviciu fata de mama ?!!!
Va multumesc anticipat.