avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate horatiu1972

Activitate horatiu1972

Buna ziua! O persoana mi-a adus o masina din Belgia in decembrie 2006. Eu sint primul proprietar in tara, dar taxa de inmatriculare este pe numele celui ce mi-a adus masina. Are importanta pe cine este chitanta sau conteaza seria sasiu a autoturismului? Am vre-o sansa de recuperare a taxei?
Buna ziua! Detin o SC cu activitatea principala de transporturi cu taxiuri si detin autorizatie de transport in regim de taxi. O persoana fizica a avut PFA si o autorizatie taxi pe care doreste sa mi-o concesioneze mie(cfm.legii168/2010). Dar el a inchis PFA-ul si a ramas cu autorizatia care nu a expirat inca. Cum trebuie sa procedeze pt. a se putea cesiona acest contract de atribuire in gestiune delegata a serviciului de transport in regim de taxi intr-o persoana juridica? Trebuie sa infinteze PFA-ul din nou?
Discuție recuperare bani
Buna ziua! Am dorit sa cumpar o jumatate dintr-o firma de taxi. Cel ce detine firma urma sa o divida. Mi-a cerut un avans de 3500 euro pt. a-si plati ceva datori pe la finante(zice-a ca nu o poate divide daca are datorii). Pentru banii acestia am facut un contract de vanzare cumparare pt. o masina pe care o are pe firma, dar care nu valoreaza decat 2000 euro. Dupa ce s-a scapat de datorii la finante, spune ca nu mai vrea sa-mi vinda firma si nu-mi da nici banii inapoi pentru ca mi-a dat masina. Mentionez ca masina este tot pe firma lui. Cum pot sa-mi recuper banii dati, plus cei cheltuiti pentru a-mi face srl-ul meu si ce daune pot sa-i cer? Am si martori daca ar trebui un eventual proces.
Discuție recuperare bani
Buna ziua! Am dat acum o luna 5000 euro imprumut la o persoana doar cu un act de vinzare cumparare pentru o masina de pe firma ei.Pe act am trecut doar 2500 de euro, pt. ca atat valora masina iar pe restul i-am dat doar in prezenta unui martor. Acum refuza sa-mi dea toti banii inapoi. Contractul l-am facut doar ca garantie. Ce sanse am sa-mi recuperez toti banii inapoi.
Discuție restructurare
Buna ziua! Am avut o condamnare in anul 2000 de 1 an cu suspendare. Intre timp m-am reabilitat si m-am angajat la jandarmi in 2007, dar la dosar a trebuit sa depun si sentinta judecatoreasca. Acum in caz de restructurare ar putea sa ma disponibilizeze pe motiv ca am avut dosar penal? Daca sint disponibilizat as putea castiga un eventual proces cu ministerul?
Buna ziua! As dori sa-mi spuneti daca se poate diviza o firma de taxi , in doua sau mai multe parti. Mentionez ca firma detine patru locuri de taxi. Vreau sa o divizez pentru a vinde doua locuri de taxi. Daca se poate, la cine trebuie sa ma adresez? Cel care cumpara trebuie sa detina o societate sau nu?
Buna ziua! Sint un taximetrist independent si as dori sa -mi angajez una sau doua persoane pe masina mea. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac sa pot angaja alte persoane fizice? Am auzit ca se poate face ,,mica intreprindere,,sau altceva...