Daca in contractul de inchiriere este trecuta clauza ca: locatarul nu are dreptul sa subinchirieze fara acordul proprietarului" atunci va trebui acordul scris al statului. Daca aceasta clauza nu exista , atunci ramane la atitudinea judecatorului ( unii solicita acordul, altii nu)
Pot veni la mostenirea tatalui doar fetele lui naturale (sau adoptate daca are) si sotia supravietuitore. Cealalata sora (care nu este fiica decedatului) nu poate avea pretentii la mostenire si nici la partea mamei , atat timp cat ea este in viata.
Cu privire la vanzarea-cumpararea aparatamnetului, daca mama nu are discernamant nu poate vinde (actul poate fi anulat) insa trebuie demonstarat cu acte medicale ca ea nu are discenamant.
Mai mult , daca ar fi sanatoasa ea ar putea vinde doar partea ei din apartament ( nu si partea cuvenita mostenitorilor)
Daca ceilalti mostenitori nu doresc sa dezbata succesiunea de buna voie, ii puteti chema in judecata sa hotarasca instanta cat se cuvine fiecaruia.
Nu am inteles ultima parte din intrebare. (Sora nu este fiica tatalui?)
Ar fi corect ca mama sa faca o procura speciala tatalui pentru a o reprezenta la incheierea contractului de donatie. In cazul donatiei bunul donat devine bun propriu al fiicei (daca este casatorita). In cazul vanzarii cumpararii , apartamaentul devine bun comun al sotilor (fiicei si sotului ei) iar in cazul unui eventual divort pot aparea probleme.
Oricum vanzare-cumpararea intre parinti si copii este prezumata a fi o donatie .
1.Da, se numeste donatie cu sarcina (obligatia fiicei de ai asigura locuinta in apartamnet pana la deces)
2. Procura va fi speciala si va include exact actul de dispozitie pe care-l poate face tatal.
Statul poate sa sechesterze bunurile personale a administratorului doar daca s-a inceput procedura insolventei a firmei si s-a deschis actiune de raspundere personala a administratorului.
Uzucapiunea va fi facuta pt. teren. Important este ca fostii proprietari sa aiba un act de proprietate asupra terenului. Cu privire la casa , legea nu prevede necesitatea existentei unui act autentic de proprietate. A
stfel, proprietatea asupra casei o puteti proba cu orice mijloc.
Puteti intenta o actiune de uzucapiune impotriva fostului proprietar sau mostenitorii lui in care sa invocati jonctiunea posesiilor (adica bunicul + tatal+ d-voastra ati posedat imobilul timp de 30 de ani)
Daca parintii vor dona apartamnetul doar fiicei , atunci acest imobil devine bun propriu iar la un eventual divort (partaj) acest apartament nu se va partaja. Daca se va face vanzare-cumparare (dupa casatorie) atunci apartamentul este considerat bun comun dobandit in timpul casatoriei. Fratele poate solicita revocarea donatiei doar in masura in care rezerva lui succesorala este incalcata (ceea ce nu prea cred daca parintii mai au un apartament ).