avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Activitate adrianadamian09

Activitate adrianadamian09

Am o actiune de anulare a unei decizii de accesorii pe contencios-administrativ cu ANAF.
Mi s-a respins fondul, in mare parte pe motiv ca am refuzat solicitarea instantei pentru o expertiza contabila costisitoare.
Intrebarea este daca pot solicita prin recurs admiterea expertizei la judecarea recursului sau pot sa solicit casarea in vederea efectuarii expertizei la instanta de fond?
Buna ziua,

Va rog a-mi da un raspuns la urmatoarea situatie.

Sunt parata intr-un proces civil in care ambele parti au consfintit sa se inteleaga pe cale amiabila si sa stinga procesul.

Exista vreo incompatibilitate daca reclamantul imi semneaza un contract de mandat prin care ma imputerniceste, ca eu parata sa actionez si in numele lui si sa declar renuntarea la dreptul pretins judecatii? instanta poate sa ridice vreo obiectie?

Multumesc.
Buna ziua,

Rog un raspuns la urmatoarea speta: In cadrul unui proces pe rol, partile au convenit sa stinga litigiul prin invoiala partilor (art. 271 C.p.c.) si renuntarea la dreptul pretins (art. 247 C.p.c.) din partea reclamantului.

In aceasta idee, s-a incheiat o Tranzactie extrajudiciara stufoasa in care au fost clarificate toate pozitiile partilor.

De asemenea, s-a stabilit si o valoare de plata de catre parati catre reclamant pentru stingerea acestui litigiu.

In prezent, doresc sa introduc in instanta o Conventie cu statutul de Invoiala a partilor in care sa mentionez atat art. 271, cat si art. 247 solicitand instantei redactarea unei hotarari.

Intrebarea mea este daca in cadrul acestei Conventii pot sa nu mentionez nici o valoare si care este riscul pronuntarii unei hotarari pe invoiala partilor?

Multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns. Greseala din partea mea: magistratul este la Curtea de Apel si eu sunt la apel la Tribunal pentru moment.

Pot invoca art. 40 al. 5 C.p.c. pentru admiterea suspendarii si cu ce sanse?
Rog un raspuns la urmatoarea speta:

Am un proces pe rol in provincie in calitate de reclamant pentru o servitute.

Intre timp, prin contract de vanzare-cumparare proprietarul terenului infundat a devenit un magistrat la aceeasi instanta.

Am cerut de ICCJ stramutarea cauzei si suspendarea pana la judecarea stramutarii.

S-a fixat termen de judecare pentru stramutare 17.11.2010. Intre timp s-a judecat si cererea de suspendare care s-a respins.

Am scos un certificat de grefa pentru ca la termenul din 29.03.2010 sa solicit suspendarea pana la judecarea stramutarii.

Ce se va intampla daca instanta, pe buna dreptate, nu va accepta suspendarea judecarii?

Daca la termenul din 17.11.2010 se aproba stramutarea, dar intre timp se termina procesul meu cu servitutea?

Cu multumiri anticipate.
@ avocatPetre: Nu cred ca este relevant, de ce s-a suspendat, dar va spun totusi!

Am initiat eu un procesde anulare a testamentului si a certificatului de mostenitor al reclamantului, care a durat 6 ani (fond-apel-recurs-casare-fond-apel-recurs).

Am avocat si el crede ca instanta doreste sa scape de dosar si sa-l trimita la judecatorie.

@themis: Multumesc mult pentru raspuns!

Cu cazierul fiscal predat in instanta la termenul urmator, instanta ar mai putea sa-si decline competenta?

Cunosc totusi un caz al unei cunostinte, care a pornit de la Tribunalul Bucuresti, s-a casat la ICCJ si l-a returnat anul acesta la Judecatorie.

In continuare intrebarea ramane...Ce vrea instanta? Sa nu respecte art. 18 ind.1 C.p.c.?
Sunt parata intr-un dosar inceput in anul 2002, pe rolul Tribunalului Bucuresti, la fond. Obiectul dosarului este anularea contractului de vanzare-cumparare pe Legea nr. 112/1995. A fost suspendat timp de cativa ani, dupa care s-a repus pe rol.

In prezent, dupa 7 termene, in mod ciudat, instanta a solicitat o expertiza pentru constatarea valorii imobilului, fara sa justifice aceasta actiune.

Reclamanatul a refuzat categoric in instanta sa plateasca aceasta expertiza.

Instanta a insistat sa o plateasca si a nominalizat un expert. Deasemenea, i-a cerut reclamantului sa dea in scris, refuzul de plata a expertizei.

Competenta Tribunalului de a judeca cauza am demonstrat-o deja in anul 2002.

Intre timp, eu am scos un cazier fiscal de la Directia de taxe si impozite, cu valoarea de impozitare mai mare de 500.000 lei.

Cine poate sa-mi spuna ce se ascunde in spatele acestei actiuni si ce ar fi oportun sa fac?

Tribunalul mai poate sa invoce competenta acum si sa trimita dosarul la judecatorie pentru judecare?

Cu multumiri
Multumesc pentru raspuns.

Intrebarea care se mentine este daca prin vanzarea excluysiv a acestui drept litigios, pot sa sting ulterior procesul pe art. 246 C.pr.c. si sa solicit in continuare Prefecturii despagubiri pe Legea 10/2001?

De asemenea, sa inteleg ca prin vanzarea de drepturi succesorale (cota parte din universalitate) mi se confera in continuare dreptul la despagubiri pe Legea 10/2001?

O informatie suplimentara care poate este utila: persoana indreptatita are un certificat de mostenitor cu titlu unversal.
Da
Rog o solutie pentru urmatoarea situatie:

O persoana indreptatita a recuperat in instanta prin actiuni in revendicare doua apartamente nationalizate in baza Decretului nr. 92/1950.

In prezent are pe rol un al treilea dosar pentru un alt apartament, privind anularea contractului de vanzare/cumparare pe Legea nr. 112/1995.

In paralel are depusa cerere la Prefectura Bucuresti pentru despagubiri, dar nu mai doreste sa astepte.

Doreste sa-mi cesioneze mie dreptul succesoral pentru acest apartament in litigiu inca si nu vanzarea dreptului litigios. Practic imi permit sa astept obtinerea unor viitoare despagubiri pe Legea nr. 10/2001.

Doresc un sfat, daca se poate face aceasta cesiune a dreptului succesoral si fara sa-i afecteze dreptul asupra celorlalte proprietati.

Cu multumiri anticipate.