Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: conform noilor legi, dupa cat timp se prescrie o executare silita, daca timp de 3 ani nu am platit nimic din datorie si nu am niciun bun mobil sau imobil de executat?
Executorul judecatoresc mi-a trimis scrisori de amenintare cu privire la faptul ca nu are ce sa recupereze de pe urma mea (nu am servici si nici bunuri mobile sau imobile).
Va multumesc anticipat!
Atata timp cat creanta a fost recuperata de banca (exista PV intre banca si mine prin care aceasta recunoaste ca si-a recuperat linia de credit cu care m-a finantat) nu vad de ce sa mai platesc inca o data aceasta linie de credit.
Prin urmare, pot da in judecata banca pentru ca mi-a vandut asa zisa "datorie" unei firme de recuperare si pot da in judecata si firma de recuperare impreuna cu executorul judecatoresc pentru ca vrea sa mai platesc inca o data o "datorie" deja achitata (revin: exista PV intre banca si mine prin care aceasta recunoaste ca si-a recuperat linia de credit cu care m-a finantat).
Nu am primit nicio citatie pentru asa zisul proces, nicio hotarare a instantei judecatoresti ... niciun act legal prin care firma de recuperare impreuna cu executorul judecatoresc au dreptul asupra "datoriei" mele.
Ceea ce fac este un abuz si cine este slab de inger o ia in freza.
Firma de recuperare impreuna cu executorul judecatoresc.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare:
Am avut o firma prin care am luat de la banca o linie de credit. Am girat cu casa si masina. Avand in vedere situatia economica din tara, nu am mai putut plati ratele la linia de credit.
Banca mi-a scos la licitatie atat casa cat si masina, licitatie la care ea si-a recuperat banii imprumutati firmei mele.
S-a intocmit proces-verbal prin care banca admite ca si-a recuperat creanta.
Dupa 2 ani de la aceasta poveste, am primit la locul de munca instiintare din partea firmei SERRAGHIS LOAN MANAGEMENT LTD, PRIN MANDATAR ASSET PORTFOLIO SERVICING ROMANIA SRL prin care mi se punea poprire pe salariu pentru neplata datoriilor pe care le-as avea catre banca (mentionez ca in prealabil nu am primit nicio informare din partea acestei firme ca mi-ar fi preluat dosarul si ca am datorie neachitata).
Am comunicat firmei la care lucram procesul-verbal intocmit de banca prin care aceasta admitea ca si-a recuperat creanta.
Dep. Resurse Umane al firmei unde lucram a comunicat catre firma de recuperare copie dupa acest PV.
Intrebare: ce ar trebui sa intreprind pentru a nu mai fi "hartuit" de aceste "lipitori" numite generic "firme de recuperare" si bancile care nu-si respecta clientul ?
Mentionez ca banca in cauza este BRD.
Va multumesc pentru raspunsuri, insa mai am o nelamurire:
Am facut cerere catre angajator doar pentru incetare CIM, insa nu am facut cerere pentru eliberare adeverinta de vechime si adeverinta de somaj.
Angajatorul nu mi-a pomenit nimic cu privire la cele 2 adeverinte pe care trebuie sa mi le elibereze (cea de vechime stiam, dar nu stiam ca trebuie sa fac cerere pt. eliberare - am crezut ca angajatorul o elibereaza automat in momentul lichidarii, iar despre cerere pentru eliberare adeverinta de somaj chiar nu stiam absolut nimic).
Daca am incetat CIM cu acordul partilor, de ce trebuie sa solicit eliberarea acestei adeverinte de somaj? (chiar daca nu beneficiez de el).
Va multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la doua intrebari.
M-am intors la job din concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani. Nu am mai fost de acord cu conditiile de lucru pe care angajatorul mi le-a oferit si prin urmare am decis, de comun acord, sa intrerupem colaborarea.
Cererile de incetare suspendare CIM si incetare CIM au fost intocmite la sediul angajatorului si predate dep. Resurse Umane in urma cu o luna si o saptamana.
Nici pana in prezent nu am fost chemata sa imi ridic documentele cu privire la lichidare.
Intrebari:
1. Care este perioada de timp in care angajatorul este obligat prin lege sa elibereze documentele cu privire la lichidare?
2. Care sunt documentele pe care angajatorul trebuie sa mi le elibereze pentru lichidare?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
Va rog sa imi raspundeti la o intrebare:
ANAF are voie sa faca perchezitii corporale cand efectuaza controale?
Va multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi:
La data de 29.04.2015 trebuie sa ma intorc la servici, dupa o perioada de 1 an si 11 luni in care am stat in concediu crestere copil.
Eu nu mai doresc sa ma intorc la vechiul loc de munca, prin urmare va trebui sa imi prezint demisia (nu doresc sa mai lucrez nici macar o zi la acel angajator)
Intrebari:
1. Demisia trebuie sa mi-o prezint in ziua in care trebuie sa ma intorc la locul de munca? sau se poate prezenta cu cateva zile inainte de intoarcerea la servici?
2. Cum este cel mai bine sa prezint aceasta demisie:
a) fara preaviz,
b) cu acordul partilor,
c) mai exista alta varianta in Codul Muncii?
Va rog sa imi dati un model de demisie si sa imi precizati si art. din Codul Muncii.
3. Dupa ce imi inaintez demisia, care este perioada de timp in care angajatorul este obligat sa-mi faca lichidarea si sa-mi inmaneze documentele prin care se atesta ca ne-am spus "la revedere"?
Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu raspuns la o "dilema":
Incepand cu data de 01.04.2013 am fost in concediu de maternitate, pana la data de 04.08.2013.
Incepand cu data de 05.08.2013 am intrat in concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani. Copilul s-a nascut la data de 28.05.2013.
Persoana de la resurse umane mi-a spus sa fac cererea de suspendare a CIM incepand cu data de 05.08.2013 pana la data de 29.05.2015.
1. Avand in vedere faptul ca bebe implineste 2 ani la 28.05.2015, cand ar trebui sa ma intorc la locul de munca? (tatal nu doreste sa stea 1 luna in concediu de crestere copil, asa cum prevede legea).
2. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru reintoarcerea la locul de munca?
3. Ce documente imi sunt necesare pentru reintoarcerea la locul de munca?
4. In Codul Muncii se stipuleaza faptul ca angajatorul este obligat sa reprimeasca angajata intoarsa din CCC timp de 6 luni. Daca in angajatorul nu doreste sa faca acest lucru, ce am de facut?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
Din punct de vedere legal, va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Sotul meu are diverse delegatii prin tara si lipseste in diferite perioade de la domiciliu (intr-o luna lipseste minim 15 zile cumulate).
Conform HG 1588/2007 (art. 17, lit.r: perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană si care trebuie să fie de cel putin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale), contabilul asociatiei de proprietari nu doreste sa puna in aplicare prevederile legale (mentionez faptul ca acest contabil face legea in cadrul asociatiei de proprietari - presedinta nu imi semneaza cererile daca nu priveste avizul verbal al contabilului).
Cand i-am prezentat legea presedintei mi-a comunicat faptul ca pentru a imi lua in considerare cererile de la scoaterea de la intretinere ale sotului, trebuie ca acesta sa aduca copie dupa ordinele de deplasare pentru a justifica faptul ca a fost plecat in perioadele mentionate de mine in cereri (ea doreste sa aiba acoperire).
Este oare legala aceasta practica din partea unui presedinte de asociatie de proprietari?.
Eu i-am comunicat presedintei faptul ca aceste copii dupa documente numai o instanta judecatoreasca le poate solicita, avand in vedere faptul ca in ordinele de deplasare sunt mentionate date confidentiale ale companiei, dar nici nu a vrut sa ma asculte. Mi-a ordonat ca fara aceste documente nu imi ia in considerare cererile de scoatere de la intretinere ale sotului.
Va multumesc anticipat!