Intrebare1: Unei persoane plecata in delegatie se acorda conform ordinului de deplasare diurna. Pentru perioada respectiva angajatul are dreptul la tichet de masa?
Intrebare2:Dar in cazul in care deconteaza masa servita (ia masa singur sau cu un alt coleg de servici), mai are dreptul la tichetul de masa?
In urma cu 2 ani am divortat de sotul meu. eu mi-am reluat numele de fata. Copilul meu insa a ramas cu numele de familie al sotului.
se poate schimba numele de familie al copilului cu numele meu de fata?
sau se poate adauga la numele copilului pe langa numele de familie al fostului sot si numele meu de familie?
Avem un client care ne datoreaza o suma foarte mare de bani pt marfa pe care a achizitionat-o de la noi. Clientul este in procedura de insolventa din 2009.
In 2010 a mai cumparat marfa de la noi dar cu banii cash.
In 2011 se face un retur pe o marfa care a fost cumparata de la noi inaintea intrarii firmei in insolventa precum si marfa din 2010.
Deoarece sunt sanse foarte mari ca suma sa nu o mai putem recupera niciodata de la ei, am operat returul si am emis factura de retur pe facturile care au fost emise inainte de intrarea in insolventa astfel incat sa putem compensa cu datoria restanta (Cf L85/2006 art 52- procedura insolventei)
Ei au spus ca nu accepta astfel facuta factura si doresc ca pentru returul efectuat sa le furnizam o alta marfa.
in convorbirile pe care le avem telefonic ei nu iau in considerare suma restanta.
Va rog sa-mi spuneti daca se pot compensa aceste retururi din datoria veche sau cum se procedeaza.
O persoana care a fost in concediul de maternitate se poate reintoarce la locul de munca dar trebuie sa i se acorde in mod obligatoriu si functia pe care a ocupat-o?
sau trebuie sa i se acorde un loc de munca dar nu neaparat si functia?
Exista undeva scris ca esti obligat sa-i dai postul pe care l-a avut inainte de a merge in maternitate?
sa presupunem ca i se da inapoi postul pe care l-a ocupat inainte de maternitate atunci dupa ce perioada i se poate schimba postul?
luarea carnetului pentru depasirea limitei normale a alcoolului in sange. Ce efecte are faptul ca pe cazierul tau apare aceasta infractiune? la ce anume te restrictioneaza? cu ce ti-ar putea afecta viata? ar avea vreun efect asupra faptuluica ai vrea sa pleci de exemplu intr-o delegatie in strainatate pt o perioada de 2 luni de exemplu? ti s-ar putea interzice plecarea?
cum pot stinge datoriile reciproce cu o firma aflata in insolventa.
am trimis o cerere pt a putea face compensarea la casa de insolventa care se ocupa de clientul nostru cu confirmare de primire bineinteles.
nu am primit nimic din partea lor de 4 luni de zile. ce pot sa mai fac ca sa pot inchide conturile in contabilitate. mai este alta varianta?
In actele contabile ale unei societati am descoperit dupa 9 ani faptul ca in anul 2000 administratorul a primit bani cash de la firma mama din germania . In contabilitatea firmei din romania acesti bani nu au fost inregistrati deci prin urmare si-a insusit banii.
Intrebarea mea este : exista termen de prescriptie pentru astfel de fapte? mentionez ca rulajul personalului a fost f mare in firma din romania in acesti ani si numai acum dupa 9 ani s-a constatat neconcordanta dintre solduri( sold contabilitate din romania cu cel de la firma mama din germania). Unde pot gasi termenele de prescriptie? este caz penal?
dar eu pentru acestea nu mai vreau sa solicit investirea cu formula executorie deoarece eu am deja bilete refuzate de banca pe intregul sold si pe care le-am dat spre executare