Buna ziua. Ma intereseaza daca ma poate lamuri cineva pana unde merge confidentialitatea medic pacient in ceea ce priveste medicina muncii. Ma refer la cazul urmator:
Eu ca angajator am contract de medicina muncii cu un centru medical. Daca pentru un angajat se elibereaza fisa de aptitudine cu apt conditionat... sau inapt, eu ca angajator sau platitor al investigatiilor medicale am dreptul sa cer policlinicii lamuriri privind boala sau bolile de care sufera angajatul?
Multumesc anticipat.
Nu. La acea vreme firma angajatoare a considerat ca fiind concediu fara salar si nu am primit absolut nimic (in cartea de munca scrie clar ca e suspendat in baza articolului mentionat de mine). Pe mine ma intereseaza daca acea perioada este sau nu vechime in munca.
Buna ziua. Ma intereseaza daca imi poate spune cineva daca suspendarea CIM in baza art. 51, 1, lit b din Codul Muncii (concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani) este luat in considerare la pensie ca vechime in munca sau nu. Mentionez ca acest concediu nu a fost remunerat.
Buna seara.
As dori sa stiu cum se aplica scutirea la impozitele locale acordate in baza Legii 118/1990. In Codul Fiscal acestea sunt prevazute la art.456, (1), .lit.s. La modul de aplicare scrie ca cele de la art. 2 se aplica din urmatorul an fiscal trimiterii cererii iar de cele de la art.1 scrie doar ca pentru litera r se aplica din luna urmatoare trimiterii cererii. Ma poate lamuri cineva cu trimitere eventual la articolul unde este prevazut specific. Va multumesc anticipat.
In MO nr.623/15.07.2020, a fost completat Decretul - lege 118/1990, la articolul 5 cu aliniatul (5) cu urmatorul text "Copilul celui decedat in luptele cu organele de represiune comunista, in rascoalele taranesti ori a celui decedat din categoria celor disparuti sau exterminati in timpul detentiei, internati abuziv in spitale de psihiatrie, deportati, stramutati, prizonieri sau carora li s-a stabilit domiciliul obligatoriu, are dreptul la o indemnizatie lunara de 500 de lei".
Avand in vedere faptul ca tatal meu (decedat in 06.08.1993), a fost stramutat cu domiciliul obligatoriu in localitatea Stancuta Noua in perioada 18.06.1951-20.12.1955, va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de prevederile articolului mentionat mai sus si cui sa ma adresez sau daca stiti ca ar mai exista alte prevederi legale de care as putea beneficia in calitate de urmas. Va multumesc.
Buna ziua. Am avut un proces cu Politia pe care l-am castigat. Acestia au depus apel la Tribunal unde a fost repins. Pentru reprezentare la apel am platit avocatului onorariul care nu a fost trecut in hotararea emisa de Tribunal. Avocatul a facut cerere pentru completarea hotararii. Puteti va rog sa precizati care este termenul legal pentru depunerea acestei cereri?
Multumesc pentru raspunsuri. Am contestat deja PV in instanta. Intrebarea mea se referea de fapt la altceva. Politia nu trebuia sa se autosesiseze legat de nesemnalizarea lucrarilor? In cazul de fata, dupa parerea mea, executantul lucrarilor a savarsit o infractiune conform Codului Penal.
Pe mijlocul benzii de circulatie erau postate conuri, iar semnalizarea rutiera pe timpul noptii trebuia sa fie conform Normelor metodologice plansa FII.2. In afara de conuri nu exista nimic. In plus conform OUG 195, cap.IV art. 33 pe timpul noptii este necasar a se amplasa balize cu lumini galbene intermitente. Nici vorba de asa ceva.