avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate paubib

Activitate paubib

Discuție CFP 2013
Buna ziua! as dori sa imi spuneti daca un functionar public de executie care exercita din 2010 CFP , care este numit in 2013, in urma concursului de promovare pe functia publica de coducere de sef birou poate beneficia de spor CFP de 25% din salariul de baza sau de vechea suma compensatorie de care beneficia pentru CFP, sau se vor aplica cele 4 clase de salarizare la noul salariu de baza? Multuesc!
Buna ziua! As dori sa aflu daca in urma absolvirii in sistem Bologna a unei anumite facultati pot urma masterul intr-o specializare total diferita? Sau trebuie sa finalizez mai intai in specializarea facultatii pe care am facut-o si apoi sa fac masterul pe care il doresc.
Multumesc anticipat!
Buna ziua! puteti sa imi spuneti daca exista vreo posibilitate legala ca o persoana juridica sa stinga datoriile (foarte mari) la bugetul local prin cedarea unor cladiri catre acesta. Si care ar fi procedura de stingere a creantelor?
Am auzit ca s-ar putea face recrutare interna intr-o primarie , mai exact trecere pe un post vacant din institutie a altui functionar public care nu poate promova inca pe acelasi post deoarece nu are vechimea necesara in functie publica , insa are vechimea in specialitatea studiilor, Cum sa se procedeze mai exact? Eu nu gasesc temei juridic in Legea 188/1999...
Discuție cod cor
as vrea sa stiu daca e obligatoriu sa respecti nivelul , felul studiilor precizat de codul cor si care sunt sanctiunile pentru nerespectarea acestor conditii. multumesc anticipat
lista achizitiilor publice este informatie de interes public? in baza carei legi? art. 5 din Legea 544 nu o enunta.... va rog sa-mi dati temeiul legal
se poate pune ultimul termen la redeventa pe anul urmator celui in curs? ca sa poate concesionarii sa primeasca subventia de la APia intre timp
Răspuns la discuția retrocedare teren
terenul a fost detinut ilegal de o sectie de mecanizare care a construit in acea perioada o cladire. Ce se intampla cu ea?..
ce se intampla cu cladirea care a fost construita pe terenul parintilor mei si care acum imi este retrocedat, se scade totusi suprafat ade teren de sub constructie si in ce baza legala?
am si eu aceeasi problema la o comuna. Cum sa interpretam:Ordin nr. 246 din 23/04/2008 "Consiliile locale pot atribui spre folosinţă pajiştile comunale prin contract de arendare, contract de concesionare, contract de administrare, contract de închiriere crescătorilor de animale persoane fizice sau juridice, precum şi formelor asociative ale crescătorilor de animale, legal constituite, care desfăşoară activităţi de creştere a animalelor, conform Legii zootehniei nr. 72/2002".
Si apoi ORDIN nr. 541 din 25 august 2009
pentru modificarea si completarea Strategiei privind organizarea activitatii de imbunatatire si exploatare a pajistilor la nivel national, pe termen mediu si lung, aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor si al ministrului administratiei publice nr. 226/235/200 "art . I 2. a) Pentru punerea in valoare a pajistilor si folosirea optima a acestora, consiliile locale ale comunelor, oraselor, respectiv municipiilor, in baza cererilor solicitantilor, incheie contracte de concesiune in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 337/2006, "

Va multumesc