avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate camista

Activitate camista

Răspuns la discuția Indemnizaþie viceprimar
"Sunt exceptate de la suspendarea contractului de munca sau a actului de numire cadrele didactice, cercetatorii stiintifici, ziaristii cu atestat profesional, oamenii de cultura si arta" - art. 28 alin. (2) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali.
Prin H.G. nr. 212/2011 multe spitale din tara au fost desfiintate. La data sistarii managementului si incetarii activitatii spitalului, stabilita prin hotararea autoritatii locale, doua contracte de munca erau suspendate pentru concediu de cresterea copilului. Activul, pasivul si patrimoniul spitalului au fost preluate de catre autoritatea locala prin protocol de predare-primire. Personalul activ de la acea data a beneficiat de termen de preaviz. Cum se va proceda la data incetarii suspendarii celor doua contracte? Vor beneficia de preaviz sau se va incheia direct contractul de munca de catre autoritatea locala. In protocol nu se face referire la personal sau personalul suspendat.
Răspuns la discuția Suma compensatorie!
Dupa atata timp,situatia poate s-a clarificat. Sa inteleg ca in aprilie 2010 s-au implinit 12 luni de cand s-a acordat salariul de merit. Nu cred ca mai trebuia acordat ca suma compensatorie in perioada aprilie - decembrie 2010, si toate drepturile salariale se recalculau (era precizat clar in OUG nr.1/2010). Reincadrarea si stabilirea salariilor nu a fost avizata de Ag. Jud.Prestatii Sociale ?
Răspuns la discuția sporuri
Nu prea se intelege ce intrebati, dar pot spune ca in anul 2011 se acorda aceleasi sporuri al caror cuantum se majoreaza cu 15%, care au fost acordate in anul 2010 in baza avizelor obtinute conform Legii nr. 330/3009 (valabila in 2010). Sporurile se acorda persoanelor care isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.
In anul 2010 sporurile se acordau in baza unor regulamente avizate de ministere.
In normele metodologice de aplicare a Legii nr.285/2010 veti vedea cum se aplica sporurile. In 2011 nu este nevoie de regulamente.
Posturile temporar vacante pot fi scoase la concurs. Daca postul temporar vacant este aferent unei functii publice va trebui sa solicitati avizul ANFP pentru organizarea concursului.Legea nr.285/2010 a salarizarii bugetarilor in 2011 si Legea cadru nr. 284/2010 prevad o majorare a salariului de baza cu un numar de clase de salarizare succesive (de regula 4 clase) pentru persoanele care desfasoara activitati noi in cursul anului, si anume: control financiar preventiv,audit, responsabil in activitatea de urbanism la comune, sau persoanele care lucreaza cu fonduri europene. Diferenta dintre 2 clase de salarizare succesive este de 2,5% din salariul de baza. In rest, nu se specifica nimic pentru salarizarea persoanelor care suplinesc atributiile posturilor vacante,exceptand domeniile medico-sanitar,asistenta sociala, artistic si didactic.
Din anul 2006 a inceput crearea arhivei electronice a cartilor de munca, prin casele judetene de pensii. Daca in perioada 2006 - 2010 ati fost salariat, vechimea dvs. in munca se va regasi in evidenta electronica. Tot din anul 2006 s-a infiintat si registrul electronic al salariatilor, care este transmis (si actualizat) la ITM.