avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Parte vatamata in accident rutier, dosar nefinalizat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Parte vatamata in accident rutier, dosar nefinalizat

In dimineata zilei de Paste am fost loviti in spate de un autoturism condus de un sofer care inchiriase masina.Mentionam ca ambele atoturisme se deplasau in aceeasi directie de mers, prima masina ,cea avariata semnalizand,franand pentru a da prioritate alteia ce se deplasa regulamentar pe sensul opus. In momentul virarii stanga, masina din spate loveste partea dreapta spate a autoturismului nostru.
Completam si semnam o constatare amiabila de accident,si primim copii dupa certificatul de inmatriculare al masinei ,polita de asigurare,carte de identitate si permis.
In prima zi lucratoare ne prezentam la compania de asigurari unde primim refuzul categoric ,deoarece nu este persoana in cauza de fata.Mentionez ca respectivul a plecat din localitatea respectiva.
Ni s-a spus ulerior( alta intrevedere cu cei de la asigurare),dupa deschiderea dosarului,si luarea de declaratii a doi martori,ca fara declaratia si prezenta celuilalt sofer noi nu ne vom putea recupera dauna.
Ce putem face in acest caz?
Firma care a inchiriat masina a fost contactata si spre solutionarea problemei aceata ne-a sunat spunandu-ne ca cei de la asigurari ar incerca sa ne gaseasca si pe noi vinovati,ca am fi semnalizat f tarziu.Se poate?(bineinteles ca nu este asa si avem f multi martori)
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 16:37, 15 Iulie 2010
Inceputul este bun=D>
Oricare service trebuie sa garanteze lucrarile executate.Calitatea pieselor nu este intotdeauna direct proportionala cu adaosul comercial (deci cu pretul practicat), idem pentru pretul manoperei.In acelasi timp, nu sunteti obligata (puteti refuza) sa acceptati o reparatie/vopsitorie proasta.Poate aveti o cunostinta priceputa, care sa va secondeze/ajute in supravegherea/receptia reparatiilor.Conditia pe care trebuie s-o respecte o piesa este sa provina de la un comerciant autorizat, care sa ofere si garantie privind calitatea/echivalenta de origine.
Si in final, sa stiti ca si cele mai "galonate" service-uri dezamagesc amarnic la capitolul calitate/profesionalism#-o (reversul este perfect valabil)
M-ar putea ajuta in obtinerea cat mai corecta a evaluarii pagubei sa duc celor de la asigurare si un deviz de lucru de la unul din service-urile din zona?
Din momentul reconstatarii,cat trebui sa mai astept un raspuns?
Nu mi s-a dat procesul verbal de reconstatare pe motiv ca nu e xerox la service si trebuie inregistrat.Bineinteles ca acu nu vrea nimeni sa mi-l dea.Ce sa fac?
Dupa lupte seculare,care dureaza de o luna,timp in care am mers la societatea de asigurari si cu un deviz de la unul din service-urile cu care au contract de colaborare(neaprobat inca),mi se spune ca sotul trebuie sa fie prezent la introducerea masinii in service.El lipseste momentan,serviciul nepermitandu-i sa faca acest lucru.Pe baza carui articol de lege mi se cere o imputernicire mie ca sotie?
Legea este polita /conditiile de asigurare.Actul de constatare se semneaza de catre proprietarul/asiguratul masinii avariate.Puteti demonstra calitatea de coproprietar cu actul de casatorie.

Alte discuții în legătură

Acte cerute de asiguratorul rca al vinovatului. e un abuz? kartush1977 kartush1977 Salut pe aceasta cale pe toti membrii foumului si pun cateva intrebari legate de un accident in care am fost lovit din spate. Mai exact treaba sta cam asa: am ... (vezi toată discuția)
Reparatie in regie proprie rouacasiope rouacasiope Buna ziua. Am deschis la euroins un dosar de daune, insa de 6 saptamani tot astept un raspuns... NU MAI AM RABDARE! Am nevoie de masina... Spuneti-mi, va rog, ... (vezi toată discuția)
Despagubire deviz rca Roger25 Roger25 Buna ziua, Situatia este in felul urmator: am de reparat avariile spate ale masinii, pe asigurarea celui care m-a lovit (Euroins). Mi-am ales singur ... (vezi toată discuția)