avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Parte vatamata in accident rutier, dosar nefinalizat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Parte vatamata in accident rutier, dosar nefinalizat

In dimineata zilei de Paste am fost loviti in spate de un autoturism condus de un sofer care inchiriase masina.Mentionam ca ambele atoturisme se deplasau in aceeasi directie de mers, prima masina ,cea avariata semnalizand,franand pentru a da prioritate alteia ce se deplasa regulamentar pe sensul opus. In momentul virarii stanga, masina din spate loveste partea dreapta spate a autoturismului nostru.
Completam si semnam o constatare amiabila de accident,si primim copii dupa certificatul de inmatriculare al masinei ,polita de asigurare,carte de identitate si permis.
In prima zi lucratoare ne prezentam la compania de asigurari unde primim refuzul categoric ,deoarece nu este persoana in cauza de fata.Mentionez ca respectivul a plecat din localitatea respectiva.
Ni s-a spus ulerior( alta intrevedere cu cei de la asigurare),dupa deschiderea dosarului,si luarea de declaratii a doi martori,ca fara declaratia si prezenta celuilalt sofer noi nu ne vom putea recupera dauna.
Ce putem face in acest caz?
Firma care a inchiriat masina a fost contactata si spre solutionarea problemei aceata ne-a sunat spunandu-ne ca cei de la asigurari ar incerca sa ne gaseasca si pe noi vinovati,ca am fi semnalizat f tarziu.Se poate?(bineinteles ca nu este asa si avem f multi martori)
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 16:37, 15 Iulie 2010
Si totusi...
Mi se refuza plata despagubirilor,pe motiv ca imi trebuie neaparat imputernicire de la sot.Le-am spus ca sunt casatorita cu mult timp inainte de a cumpara masina,deci care este drept comun.Am sunat si la csa si mi s-a spus ca trebuie sa-mi dea banii.... ce pot sa mai fac?
Depuneti o cerere semnata de sot , in care sa solicite plata intr-un cont al sau personal , daca ati platit dvs. reparatiile, sau nr. de cont al reparatorului, daca nu s-a platit factura acestuia, pe baza agreerii de catre asigurator.
Am depus o cerere la 10 zile de la depunerea tuturor facturilor, urmand sa astept ca in concediul sotului sa recuperam banii, mie interzicandu-mi-se acest lucru.
Primesc o scrisoare(la 3 sap de la depunerea facturilor) prin care suntem anuntati ca suntem despagubiti partial, diferenta reprezinta cheltuieli nejustificate,asta in conditiile in care mi-am reparat masina intr-un service autorizat cu manopera decenta ,nu la reprezentanta unde manopera e....
Ce trebuie sa fac...?Scrisoarea are 2 zile de cand e inregistrata la ei.........
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
primaryteacher, utilizator
Solicitati o intalnire de conciliere, pentru discutarea motivelor respingerii.Posibil operatiuni/piese care nu au fost reconstatate de catre service(sunt in plus fata de nota de constatare emisa de insp. de asigurari.
Veti intampina din nou greutati cu prezenta titularului asigurarii.#-o
probabil si din acest motiv au dorit neaparat sa fie prezent sotul, pentru a evita o eventuala contestare ulterioara a sumei.Functie de interesul existent(marimea despagubirii), n-ar strica prezenta unui avocat care sa va reprezinte(vedeti intai daca este necesara/merita actiunea in instanta.
Va multumesc f mult pentru timpul acordat si pentru raspunsuri.Prin ele m-ati incurajat.
Pentru a nu fi in imposibilitatea de a mai putea face ceva, adica pana la concediul sotului, in cate zile trebuie sa depun contestatie la scrisoarea primita?

Alte discuții în legătură

Acte cerute de asiguratorul rca al vinovatului. e un abuz? kartush1977 kartush1977 Salut pe aceasta cale pe toti membrii foumului si pun cateva intrebari legate de un accident in care am fost lovit din spate. Mai exact treaba sta cam asa: am ... (vezi toată discuția)
Reparatie in regie proprie rouacasiope rouacasiope Buna ziua. Am deschis la euroins un dosar de daune, insa de 6 saptamani tot astept un raspuns... NU MAI AM RABDARE! Am nevoie de masina... Spuneti-mi, va rog, ... (vezi toată discuția)
Despagubire deviz rca Roger25 Roger25 Buna ziua, Situatia este in felul urmator: am de reparat avariile spate ale masinii, pe asigurarea celui care m-a lovit (Euroins). Mi-am ales singur ... (vezi toată discuția)