avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsa unui contract de comision
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsa unui contract de comision

Ce sanse am sa recuperez niste bani care mi se cuvin din incheierea unor contracte realizate ca angajat al unei companii. Intelegerea a fost sa primesc un comision de .... la fiecare contract incheiat. Mentionez ca am fost imputernicita de compania respectiva, ca angajat al ei, in cautarea, negocierea si semnarea contractelor. Intre mine si companie nu exista un contract de comision, dar nici un contract comercial. Acum ma aflu intr-un litigiu de munca si solicit acesti bani. Compania spune ca nu este un litigiu de munca si ca este un litigiu comercial. Am inscrisuri care dovedesc faptul ca aceasta companie imi datoreaza acesti bani.
Cum pot sa dovedesc ca este un litigiu de munca
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:06, 11 Februarie 2007
Cummm?
Pentru comisionul primit am facut o chitanta pe calculator, am scos-o si impreuna cu directorul dept. financiar al firmei am semnat-o si am stampilat-o.
Pentru comisioanele pe care trebuia sa le mai primesc am facut acelasi lucru, aceste chitante sunt facute pe calculator, la fiecare contract in parte, si sunt stampilate si semnate de catre directorul dept. financiar.
Ele au fost depuse la primul termen.
In plus, anterior chemarii in judecata, nu exista niciun stat de plata semnat de mine.
Pentru comisioanele primite nu s-a platit impozit, in contabilitate nu exista aceste comisioane.
Cum dovedesc ca este un litigiu de munca?
Cum dovedesc ca nu este de natura comerciala?
Art. 287 din Codul Muncii spune ca angajatorul trebuie sa faca dovada raporturilor contractuale.
Stiu ca faptul ca acest comision nu este trecut in CIM este in favoarea angajatorului, dar oare aceste inscrisuri semnate si stampilate nu dovedesc ca exista si o alta intelegere decat cea din CIM?
Nimeni din partea angajatorului nu se prezinta, a fost cineva doar la al 2-lea termen.
E complicat sa discutam pe net#-o cred ca ar fi bine sa cauti un consilier juridic, de la tine din localitate, si care le are cu dr. muncii, si sa-ti faca niste concluzii pe care sa le sustii:">
.....sau un avocat:D
Din pacate nu prea am vazut avoct sa fie tare pe dreptul muncii:((:((
vezi, daca nu ai fost in destule federatii ale romaniei:">

Alte discuții în legătură

Neplata drepturi salariale si retineri nejustificate din salariu mariuspe mariuspe Buna ziua, Firma la care lucrez activeaza in domeniul industrial si plateste un salariu fix plus un comision la vanzari si un bonus la cifra de afacere ... (vezi toată discuția)
Restructurare post Teo1234 Teo1234 Buna ziua, Va scriu cu o intrebare foarte importanta si urgenta: compania la care lucrez mi-a adus la cunostinta recent decizia de restructurare prin care ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii salariale fara cim ContSters96141 ContSters96141 Socrul meu a lucrat pentru o firma privata ca mecanic locomotiva din 01.11.2006 pana in 01.02.2009. In februarie a incetat activitatea deoarece avea de ... (vezi toată discuția)