avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsa unui contract de comision
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsa unui contract de comision

Ce sanse am sa recuperez niste bani care mi se cuvin din incheierea unor contracte realizate ca angajat al unei companii. Intelegerea a fost sa primesc un comision de .... la fiecare contract incheiat. Mentionez ca am fost imputernicita de compania respectiva, ca angajat al ei, in cautarea, negocierea si semnarea contractelor. Intre mine si companie nu exista un contract de comision, dar nici un contract comercial. Acum ma aflu intr-un litigiu de munca si solicit acesti bani. Compania spune ca nu este un litigiu de munca si ca este un litigiu comercial. Am inscrisuri care dovedesc faptul ca aceasta companie imi datoreaza acesti bani.
Cum pot sa dovedesc ca este un litigiu de munca
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:06, 11 Februarie 2007
Sunt rare firmele, daca nu inexistente, ca trec comisioanele pe statele de plata.
Daca nu apar acolo, nu inseamna ca intre el si SC sunt alte relatii - bineinteles aaceste comisioane sa aib aacelasi izvor ca saalriul: munca prestata in folosul societatii.

Am si eu o rugaminte; Imi poti spune, te rog, ce sectie a Tribunalului te judeca; civila, comerciala sau muncii?:-/
trecute sau nu pe statul de plata, parca si avantajele ( in bani sau cele materiale) acordate salariatilor se supun impozitarii Se mai poate pacali fiscul cu masina de serviciu folosita in interes personal, cu combustibilul, cu telefonul de serviciu...dar cu bani din casierie.....:-/
Este vorba de sectia a VIII a - Muncii (litigii de munca), insa compania pe care am dat-o in judecata vrea sa-l treaca la comercial. Eu cred ca nu este normal, am obtinut aceste comisioane ca urmare a muncii pe care am prestat-o in cadrul companiei.
Presedinta a cerut un punct de vedere "de ce consideram ca nu este un litigiu comercial?".
Eu pun pariu ca instanta isi va declina competenta in favoarea tribunalului sectia comerciala, numai si pentru faptul ca s-a foslosit cuvantul comision.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata drepturi salariale si retineri nejustificate din salariu mariuspe mariuspe Buna ziua, Firma la care lucrez activeaza in domeniul industrial si plateste un salariu fix plus un comision la vanzari si un bonus la cifra de afacere ... (vezi toată discuția)
Restructurare post Teo1234 Teo1234 Buna ziua, Va scriu cu o intrebare foarte importanta si urgenta: compania la care lucrez mi-a adus la cunostinta recent decizia de restructurare prin care ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii salariale fara cim ContSters96141 ContSters96141 Socrul meu a lucrat pentru o firma privata ca mecanic locomotiva din 01.11.2006 pana in 01.02.2009. In februarie a incetat activitatea deoarece avea de ... (vezi toată discuția)