romanik a scris:
DV. sti cati angajati de la privat muncesc pe salariu de 800 RON? Va rog frumos mai uitati-ta si peste umar si imprejur,nu numai la bugetarii cu salarii mici."Fiecare om este fericit atat cat isi doreste", spunea un mare scriitor, asta s-ar traduce cam, multumeste-te cu ce ai,nu te uita la aia cu mult mai mult ca tine si mai ales apreciaza valorile care le deti(sanatatea,familia,job-ul care il ai-pt. ca sunt oameni care nu-l au deloc,etc)si in afara de asta daca salariile sunt mici si vedeti ca nu sunteti respectati, dati-va demisia.Si cand guvernul va vedea ca este deficit de personal didactic, va sarii cu remuneratii mari ca sa se faca angajari, sa intre lumea in sistemul de invatamant.Unii patroni-mai ales in bucuresti-platesc f. bine, dar un astfel de job se obtine cu sacrificii.Dai fel de fel de testari,"esti mereu in priza",lucrezi 10-12 ore pe zi si ai conecdiu cate 2-3 zile cumulate(la rand).Daca esti dispus si ai potential, schimba locul de munca,du-te la privat si ai sa ai bani cat sa nu ai timp sa-i cheltui,crede-ma.
Pentru ca in alte parti se castiga asa, nu inseamna ca toti trebuie sa castige asa. Sunt aici pentru ca pentru asta m-am pregatit. Sunt un om cu toate gradele date in sistem, care am facut facultate la zi 5 ani, care am facut master, am dat inspectii peste inspectii, controlale si verificari cat nu banuitesti dumitale. Plus de asta, muncim la fel de mult ca si ceilalti de peste tot. Cu deosebirea ca munca asta ne inunda si viata acasa, de la hartii pana la timpul efectiv pe care il aloc pentru fiecare evaluare, fisa de lucru, proiect cu copiii, sedinta cu parintii, parteneriate, situatii statistice etc.Pentru ca meseria asta nu se opreste la catedra. De asemena nu trebuie sa-mi schimb locul de munca pentru ca imi sugereaza cineva. De ce va vaitati ca aveti doar 800 ron la privat daca nu aveti timp sa cheltuiti. Si inca ceva: daca dumneata ti-ai cere un drept, este dreptul dumitale, nu am de ce sa vin eu sa-ti spun ce sa faci. Faptul ca s-a instaurat tipul de gandire prin care se sustine ca cei din privat ne tin pe noi cei de la stat sau aici ma refer la invatamant, este fals.Noi muncim. Ca munca nu se cuantifica in profit banesc e asa. Dar cand copiii merg la scoala, scriu pentru prima data, citesc, evolueaza, nu este si asta un profit societate in general si pentru parinti si copii in special? NOI PLATIM TAXE. Privatul creaza productia , scoala creaza educatia, sistemul de sanatate mentine sanatatea etc. Fiecare sector are importanta lui.