avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... greva din invatamant pt. copiii din an terminal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

greva din invatamant pt. copiii din an terminal

Copilul meu este cls.VIII la o scoala din Buzau.dupa 12 martie nu au mai mers la ore, caci este greva.Saptamana asta este vacanta.Pe 5 si 11 Mai au de sustinut teste nationale la romana si matematica.Teste care reprezinta 25 % din media de intrare la liceu.La unele scoli, in oras sau la tara,in judetul Buzau, s-au tinut orele, deci s-a predat materia care li se va da la aceste teste.La scoala copilul meu nu s-a predat materia din luna respectiva.Este legal sa abuzeze in modul acesta de copiii?Am vorbit cu un profesor sa intreb daca se va recupera materia din acesta luna,pierduta, si mi s-a spus ca ei vor sa inghete anul, nici nu poate fi vorba de recuperat materia.
Ce putem face noi ca si parinti in situatia de fata?
DV. sti cati angajati de la privat muncesc pe salariu de 800 RON? Va rog frumos mai uitati-ta si peste umar si imprejur,nu numai la bugetarii cu salarii mici."Fiecare om este fericit atat cat isi doreste", spunea un mare scriitor, asta s-ar traduce cam, multumeste-te cu ce ai,nu te uita la aia cu mult mai mult ca tine si mai ales apreciaza valorile care le deti(sanatatea,familia,job-ul care il ai-pt. ca sunt oameni care nu-l au deloc,etc)si in afara de asta daca salariile sunt mici si vedeti ca nu sunteti respectati, dati-va demisia.Si cand guvernul va vedea ca este deficit de personal didactic, va sarii cu remuneratii mari ca sa se faca angajari, sa intre lumea in sistemul de invatamant.Unii patroni-mai ales in bucuresti-platesc f. bine, dar un astfel de job se obtine cu sacrificii.Dai fel de fel de testari,"esti mereu in priza",lucrezi 10-12 ore pe zi si ai conecdiu cate 2-3 zile cumulate(la rand).Daca esti dispus si ai potential, schimba locul de munca,du-te la privat si ai sa ai bani cat sa nu ai timp sa-i cheltui,crede-ma.
este clar ca oamenii sunt impartiti in 2 tabere,cei de la Stat si cei de la privat.Sunt de acord ca deputati,guvernantii, parlamentarii, au furat banii poporului, dar....de ce trebuie sa plateasca copii nevinovati si implicit parinti pt. drepturile voastre?Rezolvati-o fratilor altfel, nu asa.Sti voi ce bani au liderii de sindicat?Habar nu aveti.Si astia sunt cu 2 fetze.Va sustin pe voi si aveti impresia ca sunt niste victime vii.FALS.Se folosesc de problemele voastre si numarul mare de grevisti.Nu veti obtine nimic actionand sub presiune, cu aceasta greva.Schimbati tactica ca nu merge.Si inghetarea anului scolar nu este o solutie.Nu este nici legal si painea si cutitul sunt in mainile lor.Pot da o lege sa se intre la liceu ,respectiv facultate pe mediile din anii anteriori, mai putin anul scolar 2009-2010.
romanik a scris:

DV. sti cati angajati de la privat muncesc pe salariu de 800 RON? Va rog frumos mai uitati-ta si peste umar si imprejur,nu numai la bugetarii cu salarii mici."Fiecare om este fericit atat cat isi doreste", spunea un mare scriitor, asta s-ar traduce cam, multumeste-te cu ce ai,nu te uita la aia cu mult mai mult ca tine si mai ales apreciaza valorile care le deti(sanatatea,familia,job-ul care il ai-pt. ca sunt oameni care nu-l au deloc,etc)si in afara de asta daca salariile sunt mici si vedeti ca nu sunteti respectati, dati-va demisia.Si cand guvernul va vedea ca este deficit de personal didactic, va sarii cu remuneratii mari ca sa se faca angajari, sa intre lumea in sistemul de invatamant.Unii patroni-mai ales in bucuresti-platesc f. bine, dar un astfel de job se obtine cu sacrificii.Dai fel de fel de testari,"esti mereu in priza",lucrezi 10-12 ore pe zi si ai conecdiu cate 2-3 zile cumulate(la rand).Daca esti dispus si ai potential, schimba locul de munca,du-te la privat si ai sa ai bani cat sa nu ai timp sa-i cheltui,crede-ma.

Pentru ca in alte parti se castiga asa, nu inseamna ca toti trebuie sa castige asa. Sunt aici pentru ca pentru asta m-am pregatit. Sunt un om cu toate gradele date in sistem, care am facut facultate la zi 5 ani, care am facut master, am dat inspectii peste inspectii, controlale si verificari cat nu banuitesti dumitale. Plus de asta, muncim la fel de mult ca si ceilalti de peste tot. Cu deosebirea ca munca asta ne inunda si viata acasa, de la hartii pana la timpul efectiv pe care il aloc pentru fiecare evaluare, fisa de lucru, proiect cu copiii, sedinta cu parintii, parteneriate, situatii statistice etc.Pentru ca meseria asta nu se opreste la catedra. De asemena nu trebuie sa-mi schimb locul de munca pentru ca imi sugereaza cineva. De ce va vaitati ca aveti doar 800 ron la privat daca nu aveti timp sa cheltuiti. Si inca ceva: daca dumneata ti-ai cere un drept, este dreptul dumitale, nu am de ce sa vin eu sa-ti spun ce sa faci. Faptul ca s-a instaurat tipul de gandire prin care se sustine ca cei din privat ne tin pe noi cei de la stat sau aici ma refer la invatamant, este fals.Noi muncim. Ca munca nu se cuantifica in profit banesc e asa. Dar cand copiii merg la scoala, scriu pentru prima data, citesc, evolueaza, nu este si asta un profit societate in general si pentru parinti si copii in special? NOI PLATIM TAXE. Privatul creaza productia , scoala creaza educatia, sistemul de sanatate mentine sanatatea etc. Fiecare sector are importanta lui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2010
porto, utilizator
"Privatilor"...posturile in invatamant se ocupa prin concurs...concursuri "pe bune"...cu subiecte nationale...cu lucrari corectate in centre universitare...de ce nu veniti si voi la astfel de examene???

"Privatilor"...posturile in invatamant se ocupa prin concurs...concursuri "pe bune"...cu subiecte nationale...cu lucrari corectate in centre universitare...de ce nu veniti si voi la astfel de examene??? .......ha!ha!ha!

Se vede ,ca doar da la TV in fiecare an, cum se duc de "pregatiti" multe cadre didactice...cu copiutze.Doar se dau astfel de stiri si imagini in fiecare an ,cand este vb. de titularizare.Nu am nimik cu bugetarii, dar in recunoasteti ca in padurea de bugetari sunt multe uscaturi.Nu am numit pe nimeni, asa ca nu inteleg de ce va pune-ti mana-n cap,precum chelu'.Baga-ti mana in foc ca toti bugetarii(din oricare ramura) sunt in functiile respective pe competenta profesionala si au salarii pe masura muncii care o desfasoara?!

Alte discuții în legătură

Greva parinti scoala cu televiziune buna ziua, pentru a protesta ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 GREVA PARINTI SCOALA CU TELEVIZIUNE Buna ziua, Pentru a protesta fata de abuzurile pe care un copil cu CES care agreseaza ceilalti copii din clasa dar care ... (vezi toată discuția)
Contestare regulament scolar lucianrosca lucianrosca Se poate contesta un regulament scolar care ar prevede ca elevii nu au voie sa detina (chiar inchise) telefoane mobile in scoli? (vezi toată discuția)
E permis ca elevul sa primeasca test din materie nepredata? zanaisa zanaisa Va rog sa imi spuneti daca este legal sau normal ca un elev sa primesca test din materie nepredata ,ci conspectata din manual, deci neexplicata si ce ar ... (vezi toată discuția)