Copilul meu este cls.VIII la o scoala din Buzau.dupa 12 martie nu au mai mers la ore, caci este greva.Saptamana asta este vacanta.Pe 5 si 11 Mai au de sustinut teste nationale la romana si matematica.Teste care reprezinta 25 % din media de intrare la liceu.La unele scoli, in oras sau la tara,in judetul Buzau, s-au tinut orele, deci s-a predat materia care li se va da la aceste teste.La scoala copilul meu nu s-a predat materia din luna respectiva.Este legal sa abuzeze in modul acesta de copiii?Am vorbit cu un profesor sa intreb daca se va recupera materia din acesta luna,pierduta, si mi s-a spus ca ei vor sa inghete anul, nici nu poate fi vorba de recuperat materia.
Ce putem face noi ca si parinti in situatia de fata?
Din cate stiu eu profesorii primesc 100 Euro pentru material didactic.Gresesc,cumva?
Primeau , mai corect spus. Nu s-a acordat decat de vreo 2 ori. In timpul unui an, un cadru didactic pune din buzunar cel putin 200 E. Pentru simpla curiozitate, azi am luat in valoare de 1 mil. materiale. Si lucrul asta se intampla cam la o luna jumate. Nu sunt cine stie ce- doar consumabile, care fie vorba intre noi nu sunt asigurate de nimeni.
Acest mesaj se adreseaza celor care considera ca au dreptul de a iesi in strada oricand au chef si nu dau doi bani pe educatia scolara a copiilor.
Domnilor, doamnelor, mergeti acasa! Renuntati la acest sistem bolnav, care nu va recunoaste drepturile si valoarea! Daca nu va place ceea ce faceti, sau considerati ca nu sunteti respectati, nu va mai razbunati pe copii, ci schimbati-va cariera! Alegeti schimbarea!
Daca in schimb, doriti sa va continuati protestele, va rog ca pe lista Dvs. de revendicari sa includeti negresit, si:
- plata de 16% impozit pentru veniturile obtinute din meditatii acordate copiilor (pentru aceeasi materie care ar trebui sa fie predata si la scoala, dar nu este predata corespunzator);
- de asemenea, impozitarea cu 16% a veniturilor obtinute din activitati complementare activitatilor din invatamant, dar desfasurate in particular;
- reducerea numarului de zile de concediu din timpul vacantelor (concedii platite) la 20 de zile/an, asa ca la tot norodul;
- renuntarea la restul de beneficii care nu au fost mentionate (din omisiune) :P
-ma intreb, este vina copiilor ca se reduc veniturile salariale?
-chiar nu este in stare invatamantul sa faca 6 luni de sacrificiu???
-chiar trebuie sa ne sacrificam noi de la privat inca 20 de ani, sau chiar mai mult?
-spunea o doamna grevista: ce se face, anul acesta nu mai poate pleca in concediu!!!! eu de la privat nu am mai plecat de ANI si ANI in concediu!!!
-eu cred ca nu se vor lua aceste masuri din cauza bugetarilor(o parte din ei, adica sindicalistii) si astfel noi de la patroni vom pleca iar in tarile vecine si astfel bugetarul va muncii si la privat sa poata cotiza la stat pentru a primi salariul de la buget :)). Mi-e mila de pensionarii care nu mai pot muncii si nici pensia nu cred ca o vor mai primi.
Ne meritam soarta ca suntem prea rai, toleram mafiotii 20 de ani si le sarim in cap muncitorilor care sustin tara.#-o Zilele de greva sunt platite de catre sindicalisti doar celor care au cotizat la sindicat, adica doar membrilor....restul iesiti in strada pe gratis
Eu am o alta propunere: ce-ar fi daca cei care contribuie la bugetul de stat (sanatate, invatamant, administratie, etc.) ar face o greva ... fiscala.
Asa cum domnii bugetari sunt nemultumiti de lefuri (dar tin cu dintii de scaune) si refuza sa-si faca treaba pentru care iau salariu, asa si cei care contribuie la buget sa refuze sa-i plateasca ... sa le plateasca incompetenta si dezinteresul ...