avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... greva din invatamant pt. copiii din an terminal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

greva din invatamant pt. copiii din an terminal

Copilul meu este cls.VIII la o scoala din Buzau.dupa 12 martie nu au mai mers la ore, caci este greva.Saptamana asta este vacanta.Pe 5 si 11 Mai au de sustinut teste nationale la romana si matematica.Teste care reprezinta 25 % din media de intrare la liceu.La unele scoli, in oras sau la tara,in judetul Buzau, s-au tinut orele, deci s-a predat materia care li se va da la aceste teste.La scoala copilul meu nu s-a predat materia din luna respectiva.Este legal sa abuzeze in modul acesta de copiii?Am vorbit cu un profesor sa intreb daca se va recupera materia din acesta luna,pierduta, si mi s-a spus ca ei vor sa inghete anul, nici nu poate fi vorba de recuperat materia.
Ce putem face noi ca si parinti in situatia de fata?
Eu ma bucur ca v-ati dat seama ca discutia aluneca pe o panta necorespunzatoare si capata caracter personal, deoarece nemultumirea dvs. este una personala.

Cat despre a raspunde punctual ( desi am raspuns strict la ceea ce am avut de raspuns), poate ne tineti aici o prelegere spre buna noastra cunoastere.
Si ca o curiozitate, nu fac parte din generatia comunistilor. Fac parte chiar din generatia tanara care doreste sa fie valorizata, pentru ca la locul de munca pe care-l am , muncesc pe branci.
[EDITAT - raspunde unui mesaj sters]
Nu sunt aroganta, sunt dreapta. Toata lumea se crede mare tare si ce neam de sacrificiu sunteti si restul ce mai dorm.Eu muncesc ca si tine. Atentie! Fiecare face ce crede de cuviinta. Fiecare isi asuma niste riscurilegat de slijba pe care o are( cu siguranta ai si avantaje, dar e mai bine sa taci la faza asta), dar ne place sa se spuna ca lucram unde lucram.
Expertiza muncii mele nu o dai tu, iar ceea ce este in sistem nu este pentru asa am gandit eu lucrurile.
Orice munca este planificata, si cei mai buni profesori isi planifica munca.
Sa invete ce vrea, adica ce?
Din banii alocati scolilor de cap de elevi nu sunti platiti doar profesorii, se platesc si alte cheltuieli care tin de scoala. Este un buget.
Elevii primesc burse sociale sau bani de liceu si cu 2 zile inainte si 2 zile dupa ce primesc banii , in rest.....................poti sa faci poteci ei.
[EDITAT-raspunde unui mesaj sters]
Asa, deci concluzia......... Profesorii sa faca munca voluntara, sa stea la mila ta care lucrezi in privat si sa zica ,, da-mi si mie de o paine"( dupa o scoala superioara facuta), sa se milogeasca , sa-i vedeti tarandu-se pe jos, sa se umileasca si voi sa-i scuipati ca nu este nici ilegal si nici imoral.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
ContSters20980, utilizator
porto a scris:
Ca ti-ai ales slujba asta nu te-am impins eu de la spate. Fiecare isi asuma niste riscurilegat de slijba pe care o are( cu siguranta ai si avantaje, dar e mai bine sa taci la faza asta), dar ne place sa se spuna ca lucram unde lucram.

Ma intreb un singur lucru - oare asta nu se aplica si dvs, sau mai larg spus, profesorilor?
Andreea Lisievici a scris:

porto a scris:
Ca ti-ai ales slujba asta nu te-am impins eu de la spate. Fiecare isi asuma niste riscurilegat de slijba pe care o are( cu siguranta ai si avantaje, dar e mai bine sa taci la faza asta), dar ne place sa se spuna ca lucram unde lucram.

Ma intreb un singur lucru - oare asta nu se aplica si dvs, sau mai larg spus, profesorilor?

Afirmatia de aplica desigur. Dar urmarind acest topic , raporturile dintre postarile profesorilor care incearca sa argumenze, de ce colegii din Buzau( pentru asta s-a deschis discutia)au iesit in strada si postarile care demonstreaza cat aruncati cu pietre arata faptul ca de fapt altii sunt cei nemultumiti. Colegii de la Buzau, va amintesc au iesit in strada, deoarece , primise salariile diminuate. La TV au fost aratate cazuri in care , profesori, invatatori cu vechime, au luat 400 ron.
Din cate stiu eu profesorii primesc 100 Euro pentru material didactic.Gresesc,cumva?

Alte discuții în legătură

Greva parinti scoala cu televiziune buna ziua, pentru a protesta ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 GREVA PARINTI SCOALA CU TELEVIZIUNE Buna ziua, Pentru a protesta fata de abuzurile pe care un copil cu CES care agreseaza ceilalti copii din clasa dar care ... (vezi toată discuția)
Contestare regulament scolar lucianrosca lucianrosca Se poate contesta un regulament scolar care ar prevede ca elevii nu au voie sa detina (chiar inchise) telefoane mobile in scoli? (vezi toată discuția)
E permis ca elevul sa primeasca test din materie nepredata? zanaisa zanaisa Va rog sa imi spuneti daca este legal sau normal ca un elev sa primesca test din materie nepredata ,ci conspectata din manual, deci neexplicata si ce ar ... (vezi toată discuția)