avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... greva din invatamant pt. copiii din an terminal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

greva din invatamant pt. copiii din an terminal

Copilul meu este cls.VIII la o scoala din Buzau.dupa 12 martie nu au mai mers la ore, caci este greva.Saptamana asta este vacanta.Pe 5 si 11 Mai au de sustinut teste nationale la romana si matematica.Teste care reprezinta 25 % din media de intrare la liceu.La unele scoli, in oras sau la tara,in judetul Buzau, s-au tinut orele, deci s-a predat materia care li se va da la aceste teste.La scoala copilul meu nu s-a predat materia din luna respectiva.Este legal sa abuzeze in modul acesta de copiii?Am vorbit cu un profesor sa intreb daca se va recupera materia din acesta luna,pierduta, si mi s-a spus ca ei vor sa inghete anul, nici nu poate fi vorba de recuperat materia.
Ce putem face noi ca si parinti in situatia de fata?
Imi permit sa trag aici atentia supra armelor folosite de aceasta categorie sociala:
- cand port o discutie contradictorie si vin cu argumente profesorul mereu se leaga de lipsa de bun simt;
- cand atrag atentia asupra unei directii gresite in care se indreapta, profesorul ma acuza de lipsa de respect;
- cand imi afirm indignarea, profesorul cere sa fiu cenzurat.

Cand primesc un argument REAL, CINSTIT, si CORECT care sa justifice nevoia ca un elev de liceu sa studieze 10 ore la scoala si sa mai aiba nevoie si de pregatire pentru a lua bacul???

Can voi primi un argument clar care sa arate ca un elev cu 6 ore pe zi la socala va fi mai tont decat ar fi fost cu 10.

Iar daca gasiti un argument explicatimi ce rezultate ati obtine daca un elev ar studia 20 de ore pe zi....

Pana atunci va rog mult, lasati lectura psihologica, politeturile false, si cenzura pentru ca nu astea ne salveaza ci numai si numai adevarul!
cos55ap a scris:

porto a scris:

[Urmarindu-va , am constatat ca sunteti prea mandru de dvs.

Cu tot respectul, mandria nu-si are locul in discutii pe care eu le consider asa de importante. Ci faptul ca SUNT PREA SARAC SA-MI PERMIT LUCRURI IEFTINE.
Atunci cand intr-o zi de scoala se "inghesiue" 8-9 profesori la o clasa garantez ca nu iese nimic de calitate.
Daca am face maxim 6 ore pe zi sunt sigur ca la un salariu cu 50% mai mare treaba ar merge mult mai bine!!!

Pentru ce sa platesc 8, 9 profesori intr-o zi? ca sa chiuleasca elevii pentru ca oricum dupa 6 ore-si pierd interesul?

Mi-e rusine cand vad atatea nepotisme in scolile noastre... si toate astea pe Banii mei...

Un raspuns la prima mea intrebare pe care vad ca ati citato v-ar arata poate si dv. adevarul. Inclusiv de ce NU sunt mindru de mine!!!

Daca tot cunoasteti foarte bine problemele, ar trebui sa cunoasteti si faptul ca atunci cand intr-o unitate de invatamant sunt 8-9 profesori este pentru ca efectivul de elevi al scolii este foarte mare. Nu se suprapun disciplinele ca sa necesite penurie de cadre didactice, care de altfel, fie vorba intre noi, fug de sistem ca ...de tamaie.
cos55ap a scris:

Imi permit sa trag aici atentia supra armelor folosite de aceasta categorie sociala:
- cand port o discutie contradictorie si vin cu argumente profesorul mereu se leaga de lipsa de bun simt;
- cand atrag atentia asupra unei directii gresite in care se indreapta, profesorul ma acuza de lipsa de respect;
- cand imi afirm indignarea, profesorul cere sa fiu cenzurat.

Cand primesc un argument REAL, CINSTIT, si CORECT care sa justifice nevoia ca un elev de liceu sa studieze 10 ore la scoala si sa mai aiba nevoie si de pregatire pentru a lua bacul???

Can voi primi un argument clar care sa arate ca un elev cu 6 ore pe zi la socala va fi mai tont decat ar fi fost cu 10.

Iar daca gasiti un argument explicatimi ce rezultate ati obtine daca un elev ar studia 20 de ore pe zi....

Pana atunci va rog mult, lasati lectura psihologica, politeturile false, si cenzura pentru ca nu astea ne salveaza ci numai si numai adevarul!

Incerc sa inteleg unde va opriti: la 10 sau la 20 ore pe zi sau la scoala. Niciodata in sistem elevul nu a avut 10 ore la scoala. De ce sunt necesare? pentru ca scoala pune bazele cunoasterii si culturii generale. De altfel liceele sunt deja impartite pe anumite domenii: real, uman, vocational. Fiecare elev merge acolo unde considera ca i se potriveste si care sa-i determine o pregatire pentru ce va face dupa liceu. La real, se fac ore de matematica, informatica , fizica foarte multe. Dar si ore de lb. romana. Restul sunt obiecte de cultura generala: o ora de istorie, o ora de geografie- pentru ca invatamantul formeaza si competente de cultura generala. Prin asta au fost recunoscuti cei mai multi care au mers afara sa lucreze: prin cunostintele solide primite in scoala romaneasca. Dar temeinicia acestui lucru o vad cei care stiu sa aprecize.
Cat despre cenzura............cine va cenzureaza?
porto a scris:

cos55ap a scris:

Incerc sa inteleg unde va opriti: la 10 sau la 20 ore pe zi sau la scoala. Niciodata in sistem elevul nu a avut 10 ore la scoala.
..............
Cat despre cenzura............cine va cenzureaza?

Intrebarile erau punctuale. As fi preferat un raspuns la fel de punctual. Adica si la celelalte doua ramase nestinse....

Cu privire la cenzura, uitati-va pe la pagina 7 si eventual intrebati administratorii site-ului...

Eu am facut (imi amintesc) in clasa a 12-a Martia de la 7 la 14 adica 9 ore. Si nu stiam cum sa scap mai repede, nu-mi ardea capul la nimic altceva cand stiam cat am de stat la scoala. Asa se intampla si azi un elev dupa 6 ore este obosit psihic, demonstrat medical!

Credeti ca 6 ore fac ca un elev sa fie lipsit de cunoasterea pe care o obtine in mod curent in acest moment?

Si daca sunt profesorii asa de buni profesional si merita asa multe in raport cu noi cei care am lucrat la privat (am fost si someri o perioada, ce sa mai zic de marire de salar...) cand o sa vad si eu un profesor (exclud domeniul universitar) in domeniul meu de exemplu CONTABIL care sa fie si membru CECCAR???
Sa-mi zica unul la ce liceu preda si numarul de membru CECCAR?

Sa mai iau un domeniu, cand vad un profesor de IT care sa-mi ofere o aplicatie software facuta de el (de nivel macar mediu ex. o baza de date, un soft de gestiune, un soft de automatizare, etc..).

Ce sa palavragim literatura si sa acuzam lumea de jigniri..., cand???
[CITAT INUTIL]

Am raspuns puctual si argumentat. Daca dvs, ati facut 10 ore pe zi nu inseamna ca azi se mai face asa. Elevii nu mai stai nici 4 ore cateodata, cum am putea sa-i tinem 10 ore. Punctual. Da , majoritatea tinerilor din ziua de azi sunt lipsiti partial sau total de cultura generala pentru ca nu mai citesc. Ceea ce invocati permanent aici , utilitatea tehnicilor din ziua de azi, nu vor ajuta niciodata pe un elev sa inteleaga care a fost tema de baza a romanului Ion, decat citindu-l.Iar pentru acest lucru este nevoie de profesor , care sa-i argumenteze de ce sa citeasca.Sa faca o paralela intre o carte si alta , intre autori etc . Acesta este un banal exemplu. Lucrurile sunt mult mai adanci.
Punctual. Problema dvs este una veche, as numi-o mai degraba frustrare.Ati lucrat la privat si sunteti somer acum. NU este deloc bine, personal am trecut prin aceasta experienta. Dar pentru naduful dvs. nu aruncati cu piatra in altii. Personal in invatamant lucrez de ceva timp, dar timp pentru copil nu am. Am timp pentru alti copii care uneori nu stiu sa spuna banalul multumesc atunci cand reiei a suta mia oara o explicatie pe care nu a prins-o pentru ca are alte preocupari. Vorbeati de elevii din America. In America scoala are ca parteneri seriosi parintii. Care fie vorba intre noi si contribuie baneste la bunul mers administrativ al scolii.
Stimate domn, inainte de toate invatatorul este cel care pune pixul prima data in mana copilului, profesorii contribuie umil prin educatia la modelarea a ceea ce o sa fie mai tarziu. Ne place sau nu, dascalii asta fac.Ceea ce spuneti dvs. tine de sectorul cercetare care exista in Romania. Ati spus ,, exclus universitarii". Pai daca facem si munca de cercetare( si multi dintre noi facem, eu spre ex. am publicatii, cercetari serioase personale, pentru ca sunt domenii care imi plac si doresc sa stiu mai mult, dar asta m-a costat timpul meu de langa copilul meu) , munca de catedra adevarata, de educatie ramane unde? Menirea noastra este alta stimate domn. Va invit la scoala o saptamana sa faceti tot ceea ce facem noi si mai vorbim. Luam o parte din munca si o purtam si acasa. La privat, ati inchis biroul si ati plecat.

In sistemul privat nu sunt nepotisme? Cine a ramas in firma unde ati lucrat dupa ce ati plecat? De ce ati plecat?.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Greva parinti scoala cu televiziune buna ziua, pentru a protesta ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 GREVA PARINTI SCOALA CU TELEVIZIUNE Buna ziua, Pentru a protesta fata de abuzurile pe care un copil cu CES care agreseaza ceilalti copii din clasa dar care ... (vezi toată discuția)
Contestare regulament scolar lucianrosca lucianrosca Se poate contesta un regulament scolar care ar prevede ca elevii nu au voie sa detina (chiar inchise) telefoane mobile in scoli? (vezi toată discuția)
E permis ca elevul sa primeasca test din materie nepredata? zanaisa zanaisa Va rog sa imi spuneti daca este legal sau normal ca un elev sa primesca test din materie nepredata ,ci conspectata din manual, deci neexplicata si ce ar ... (vezi toată discuția)