avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... greva din invatamant pt. copiii din an terminal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

greva din invatamant pt. copiii din an terminal

Copilul meu este cls.VIII la o scoala din Buzau.dupa 12 martie nu au mai mers la ore, caci este greva.Saptamana asta este vacanta.Pe 5 si 11 Mai au de sustinut teste nationale la romana si matematica.Teste care reprezinta 25 % din media de intrare la liceu.La unele scoli, in oras sau la tara,in judetul Buzau, s-au tinut orele, deci s-a predat materia care li se va da la aceste teste.La scoala copilul meu nu s-a predat materia din luna respectiva.Este legal sa abuzeze in modul acesta de copiii?Am vorbit cu un profesor sa intreb daca se va recupera materia din acesta luna,pierduta, si mi s-a spus ca ei vor sa inghete anul, nici nu poate fi vorba de recuperat materia.
Ce putem face noi ca si parinti in situatia de fata?
porto a scris:

Prin asta au fost recunoscuti cei mai multi care au mers afara sa lucreze: prin cunostintele solide primite in scoala romaneasca. Dar temeinicia acestui lucru o vad cei care stiu sa aprecize.
Cat despre cenzura............cine va cenzureaza?

Am fost afara si va anunt ca acei romani apreciati pentru cultura si educatia lor sunt din generatiile vechi .... generatia tanara de azi are cultura general buna la manele, muzica, sex, jocuri online, facebook, moda, masini si electronice tari. Sunt foarte multe, unde sa mai tina minte si restul? Pe vremuri eram tari in cultura generala, dar ultimii 20 de ani au reusit sa distruga aceasta latura pozitiva astfel ca avem copii fara cultura si fara aptitudini. Acum avem sansa cu noua lege sa modifice in bine situatia actuala punand accentul pe aptitudinile copiilor si sper ca si pe educatia lor prin reguli mai dure (te imbraci, vorbesti si faci ce vrei acasa)
Mai sper ca si concursurile pe post ale profesorilor sa fie axate mai mult pe aptitudinile lor de relationare cu elevii (sunt profesori care atunci cand predau copiii se duc acasa cu lectia pe jumatate invatata - din pacate sunt foarte, foarte, foarte putini asa profesori)
Muuulte trebuiesc schimbate in sistem, ceea ce ma bucura este ca avem un inceput cu aceasta lege. Dar ne cramponam de problemele materiale pe care le au majoritatea romanilor. ( sunt familii intregi in care amandoi sotii sunt in somaj pentru ca nu au avut norocul ca unul din ei sa fie in invatamant, pe langa aceasta au 2 sau 3 copii)
[CITAT INUTIL]
Aveti dreptate. Intotdeauna este loc si de mai rau si de mai bine. Cine este vinovat cand in sistem intra totusi absolventi slab pregatiti? Cine este vinovat ca dupa 3 plus 2 ani intri in sistem cu un salar de mizerie.
Va multumesc ca in mare parte imi sustineti ideile. Antevorbitorul meu , tocmai spunea ca nu mai trebuie cultura generala , ca tinerii nostri au asa ceva. Dvs. au precizat foarte bine la ce sunt foarte priceputi.
Si in zilele noastre sunt tineri care acceseaza burse in afara. Sunt tineri care pleaca si acolo raman, pentru ca aici nu au nicio sansa. Si acesti tineri tot din aceste scoli au plecat.
Problema judecatii salarizarii profesorilor in conditiile in care foarte multi o duc foarte rau nu stiu daca este tocmai justa. Exista discrepante mari de politica salariala intre institutii, intre persoanele unor institutii. Pentru ca totusi si la baza acestei profesii exista o scoala superioara .
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
ContSters20980, utilizator
porto

Ma bucur nespus ca in final ajungem la aceeasi concluzie si sper din tot sufletul ca acest invatamant bolnav, datorita politicilor adoptate in ultimii 20 de ani, sa fie vindecat, ca prin el sa putem cura si familiile care nu au primit o educatie .
Sper ca in acest fel valorile sociale sa devina cele morale pe care le gasim in ziua de azi mai mult in carti pe care nu le mai citeste nimeni (aproape nimeni).
Din pacate va trebui sa trecem printr-o perioada de recuperare ceea ce inseamna sacrificiu din parte profesorilor si copiilor dar sunt convinsa ca peste cativa ani vom fii mandri de rezultate.

Va doresc mult noroc ( indirect o sa avem si noi ceilalti din privat noroc, deoarece o sa avem in viitor mai multi patroni adevarati, cu valori morale, care nu or sa mai profite de angajatii lor)
Cu respect pentru invatamant si o zi buna tuturor.

:vishenka:
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
lorelayold76, utilizator
[CITAT INUTIL]

lorelayold76
Am speranta ca si dvs. sunteti rodul scolii romanesti. Deci scoala a dat un om capabil. Si ca dumneavostra sunt multi. Ce va face sa credeti ca o schimbare radicala( deocamdata nu stim nici macar in ce va consta) va schimba lucrurile si ceea ce va scoate scoala se vor numi doar genii. Nu trebuie sa uitam ca scoala educa copii, copii care trebuie sa constientizeze ce-i asteapta si pentru ziua de maine. Ori, eu as zice ca scoala se va schimba atunci cand si cei care sunt interesati de educatie vor fi interesati cu adevarat. Parintii vor sprijini scoala. Vor avea un cuvant de spus in fata propriilor copii. Pana una alta , scoala se lupta cu lipsa de educatie elementara uneori la anumiti copii, educatie care vine din ograda parintilor. Elevi fiind, nu ne-am permis vreodata sa vorbim in contradictoriu, sa fim fara respect( ca sa nu mai discutam cazurile de jignire, de violenta, de desfrau in scoli-si unde profesorii nu masuri aspre de sanctiune-vezi cazul de dans pe catedra zilele trecute). Pentru noi , dascalul este cineva pe care-l purtam in suflet si acum. Noi pentru generatiile de azi( pentru o parte , e drept), nu reprezentam nimic, decat niste insi care i-am torturat cu cartea, fara sa-si dea semaa de fapt de ceea ce trebuia sa faca el in esenta.

Consider ca profesorii sunt sacrificati deja si dupa cum se vad faptele vor fi in continuare.
Nu stiu la ce anume ar trebui sa se recurga, ca sa fie intru multumirea societatii, caci deja suntem privit ca niste oi negre.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
ContSters20980, utilizator
Specific Romanesc, eu te apreciez pe tine si tu pe mine...

Stau si ma intreb ce inseamna a raspunde punctual si cum efectiv se face acest lucru. Inca ma uit si tot nu vad...

Dar desigur discutia devine una peronala si tinde sa dispara partea generala din ea. Astfel eu refuz sa continui si sa explic oamenilor cum este corect si civilizat asa ca, precum multi altii nu pot decat sa astept,, astept...
Pana generatia comunistilor va dispare si vom ramane acei oameni care nici macar soimi nu am fost!!!
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2010
Cosmin Antohe, Contabil

Alte discuții în legătură

Greva parinti scoala cu televiziune buna ziua, pentru a protesta ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 GREVA PARINTI SCOALA CU TELEVIZIUNE Buna ziua, Pentru a protesta fata de abuzurile pe care un copil cu CES care agreseaza ceilalti copii din clasa dar care ... (vezi toată discuția)
Contestare regulament scolar lucianrosca lucianrosca Se poate contesta un regulament scolar care ar prevede ca elevii nu au voie sa detina (chiar inchise) telefoane mobile in scoli? (vezi toată discuția)
E permis ca elevul sa primeasca test din materie nepredata? zanaisa zanaisa Va rog sa imi spuneti daca este legal sau normal ca un elev sa primesca test din materie nepredata ,ci conspectata din manual, deci neexplicata si ce ar ... (vezi toată discuția)