Copilul meu este cls.VIII la o scoala din Buzau.dupa 12 martie nu au mai mers la ore, caci este greva.Saptamana asta este vacanta.Pe 5 si 11 Mai au de sustinut teste nationale la romana si matematica.Teste care reprezinta 25 % din media de intrare la liceu.La unele scoli, in oras sau la tara,in judetul Buzau, s-au tinut orele, deci s-a predat materia care li se va da la aceste teste.La scoala copilul meu nu s-a predat materia din luna respectiva.Este legal sa abuzeze in modul acesta de copiii?Am vorbit cu un profesor sa intreb daca se va recupera materia din acesta luna,pierduta, si mi s-a spus ca ei vor sa inghete anul, nici nu poate fi vorba de recuperat materia.
Ce putem face noi ca si parinti in situatia de fata?
Care este rostul unui protest? A se vedea protestul magistratilor, medicilor de familie, etc. Daca si acestia ar fi protestat in afara orelor de program ... care mai era rostul?
Propun un nou fel de protest al celor care au de revendicat ceva in Romania: IN CONCEDIU ! Si daca se poate sa protestam cand suntem in concediu in strainatate (pe plaja). Nu e tare? :yeah:
Eu inchei aici, nu vad de ce sa intru in polemica. Nu am intalnit inca oameni obiectivi !
1. Daca elevii vor pierde un an, din cauza grevei profesorilor, vor vor fi considerati repetenti!?
2. Daca a fi de partea profesorilor grevisti inseamna sa fii obiectiv, atunci eu sunt obiectiv.
3. Da, sunt de acord cu revendicarile profesorilor dar nu sunt de acord sa fie sacrificati copiii. Copiii nu sunt pierderi colaterale ci directe.