avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... greva din invatamant pt. copiii din an terminal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

greva din invatamant pt. copiii din an terminal

Copilul meu este cls.VIII la o scoala din Buzau.dupa 12 martie nu au mai mers la ore, caci este greva.Saptamana asta este vacanta.Pe 5 si 11 Mai au de sustinut teste nationale la romana si matematica.Teste care reprezinta 25 % din media de intrare la liceu.La unele scoli, in oras sau la tara,in judetul Buzau, s-au tinut orele, deci s-a predat materia care li se va da la aceste teste.La scoala copilul meu nu s-a predat materia din luna respectiva.Este legal sa abuzeze in modul acesta de copiii?Am vorbit cu un profesor sa intreb daca se va recupera materia din acesta luna,pierduta, si mi s-a spus ca ei vor sa inghete anul, nici nu poate fi vorba de recuperat materia.
Ce putem face noi ca si parinti in situatia de fata?
Andreea Lisievici a scris:
Deci daca avem un guvern care ne sfideaza pe toti trebuie sa nu mai vorbim de moralitate? Interesant :)

Si atunci toata lumea sa stea cu mainile in sold ? Dumneavoastra aveti sindicat? Daca da, atunci acela se rezuma doar la cotizatia de pe fluturasul de salariu? Credeti-ma in cazul asta nu mi-as alege un reprezentant ca dumneavoastră. E parerea mea si e un drept pe care ni l-am castigat . Cum a fost de moral cand oameni care asteptau raspunsul unui proces, oameni care aveau de scos documente de cadastru, etc. si nu au avut cum din cauza grevei magistratilor, etc.? Acei oameni amarati, batrani nu au avut de suferit? Sau asta e moral ?

Are mare dreptate dl. dann37 si dl. gabescu

In rest ... fiecare cu interesul lui. Of.... iar intervine moralitatea.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
ContSters80271, utilizator
cos55ap a scris:
...
-1.Sa zica multumesc ca cineva i-a angajat, intrucat multi dintre ei se duc in invatamant pentru.ca sunt ratati profesional in domeniul privat. Adica, daca un profesor de contabilitate preda la Liceu si venitul obtinut este unica lui sursa de venit inseamna ca nu este capabil sa tina o evidenta contabila amarata. Valabil si pentru profesorii de: matematica, fizica, biologie, chimie, engleza (ar putea traduce o carte decat sa faca greva)
...
2. sa zica multumesc ca la angajare au mers pe pile si nepotisme si nu au trecut prin teste si interviuri asa cum am facut eu. ...

Domnule Cosmin Antohe,
Aveti dreptate:
1. evidenta contabila este ... amarata (dvs. ati spus-o mai sus) si oricine o poate face;
2. [EDITAT]
3. din cercetarile mele daca un profesor de matematica sa zicem ar traduce o carte, si dvs. ati putea fi montator aparatura de telecomunicatii si instalatii de semnalizare, centralizare si blocare (SCB) ocupatie cod CAEN 724410 (e simplu nu? ) ;
4. la intrebarea 2 ar trebuie sa va mai interesati cate examene dau acei profesori pana ajung profesori exceptati de catre dvs.
[EDITAT]
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
ContSters20980, utilizator
iulian andrei a scris:
Si atunci toata lumea sa stea cu mainile in sold ?

Nici n-am spus asta, ci doar sa incerce sa nu afecteze pe cine nu trebuie.

Cum a fost de moral cand oameni care asteptau raspunsul unui proces, oameni care aveau de scos documente de cadastru, etc. si nu au avut cum din cauza grevei magistratilor, etc.? Acei oameni amarati, batrani nu au avut de suferit? Sau asta e moral ?

Nici nu am spus vreodata ca am fost de acord cu acel protest, ba dimpotriva (dar asta a fost cu totul alta discutie si nu vad de ce ar fi relevanta aici).

Offtopic: pe acest forum nu sunt permise 1) mesajele consecutive (puteti edita) si 2) atacurile la persoana.
In situatia de fata,adica de criza, ambele parti (si profesorii si guvernul) ar trebui sa fie mai indulgenti si sa cedeze fiecare parte intrucat sa se ajunga la un consens.

Cineva mai devreme spunea ca profesorii ar trebui sa fie multumiti ca au un job si ca sunt niste ratati in domeniul privat, fapt cu care nu sunt de acord deoarece nu profesorii au un rol important in societatea noastra si cred ca majoritatea fac asta din vocatie si nu ca sunt ratati in domeniul privat sau ca nu ar fi capabili sa faca altceva.Pe de alta parte nici profesorii nu ar trebui sa profite de rolul lor important si sa forteze mana guvernului sa le mareasca salariile in aceste vremuri de criza.

P.S. NU ar trebui sa lasam propriile noastre frustrari sa ne orbeasca si sa nu gandim la rece o situatie si sa ne formam opinia corecta. (asta e valabil in orice domeniu)
ContSters80271 a scris:

cos55ap a scris:
...
Valabil si pentru profesorii de: matematica, fizica, biologie, chimie, engleza (ar putea traduce o carte decat sa faca greva)

Domnule Cosmin Antohe,
Aveti dreptate:
3. din cercetarile mele daca un profesor de matematica sa zicem ar traduce o carte, si dvs. ati putea fi montator aparatura de telecomunicatii si instalatii de semnalizare, centralizare si blocare (SCB) ocupatie cod CAEN 724410 (e simplu nu? ) ;
[EDITAT]

Am rugamintea sa fiti atent la caracterele ortografice, si sa analizati corect unde s-a pus "," (virgula)

Probabil cel de engleza poate sa traduca o carte, cel de matematica/informatica sa contribuie la realizarea unui sistem informatic, sau proiect de grafuri in domeniul transporturilor, etc.

Multi nu au realizat un soft toata viata lor si se duc sa predea infomatica. Multi nu au fost in stare sa tina o evidenta contabila, dar predau "din propria lor experienta si cultura", multi predau anatomia dar nu au facut o injectie in viata lor. Multi predau fizica dar nu au realizat un circuit electric o data.

Si sa stiti ca da eu sunt contabil, si pe langa asta din necesitate de bani efectuez si automatizari in domeniul IT, Electronica si Electrotehnica. Iar telecomunicatiile nu sunt foarte departe de ceea ce fac in timpul liber!!!

Examene? Pai la patron fiecare zi este un examen, daca gresesti o data esti bun de plata 5 ani in avans. La profesori a luat definitivatul si s-a culcat 20 de ani.
Eu intarziasem la D390 cu cateva zile (din motive de schimbare a legislatiei in mai putin de 20 zile) si am fost bun de plata 2800RON.

De aceea suntem cum suntem, in Romania ajungi profesor DOAR

Alte discuții în legătură

Greva parinti scoala cu televiziune buna ziua, pentru a protesta ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 GREVA PARINTI SCOALA CU TELEVIZIUNE Buna ziua, Pentru a protesta fata de abuzurile pe care un copil cu CES care agreseaza ceilalti copii din clasa dar care ... (vezi toată discuția)
Contestare regulament scolar lucianrosca lucianrosca Se poate contesta un regulament scolar care ar prevede ca elevii nu au voie sa detina (chiar inchise) telefoane mobile in scoli? (vezi toată discuția)
E permis ca elevul sa primeasca test din materie nepredata? zanaisa zanaisa Va rog sa imi spuneti daca este legal sau normal ca un elev sa primesca test din materie nepredata ,ci conspectata din manual, deci neexplicata si ce ar ... (vezi toată discuția)