Copilul meu este cls.VIII la o scoala din Buzau.dupa 12 martie nu au mai mers la ore, caci este greva.Saptamana asta este vacanta.Pe 5 si 11 Mai au de sustinut teste nationale la romana si matematica.Teste care reprezinta 25 % din media de intrare la liceu.La unele scoli, in oras sau la tara,in judetul Buzau, s-au tinut orele, deci s-a predat materia care li se va da la aceste teste.La scoala copilul meu nu s-a predat materia din luna respectiva.Este legal sa abuzeze in modul acesta de copiii?Am vorbit cu un profesor sa intreb daca se va recupera materia din acesta luna,pierduta, si mi s-a spus ca ei vor sa inghete anul, nici nu poate fi vorba de recuperat materia.
Ce putem face noi ca si parinti in situatia de fata?
Eu am lansat aceasta tema si iata unde s-a ajuns?Eu am copilul clasa a VIII-a. Saptamana asta are o teza,saptamana viitoare are alte 2 teze, saptamana a III-a are testarea nationala si in a IV-a saptamana are alta testare nationala.Voiam sa va arat ce stres este pe ei si bataie de joc.Dupa 3 saptamani de greva, materia predata la foc automat.Cerinte multe,asta este.Eu vreau sa stiu daca nu s-a mai intamplat niciodata sa se inghete anul,de unde s-a nascut ideea asta,acum?Este legal,este prevazuta intr-un regulament, contract? Copiii,parintii sunt la mana cadrelor si guvernului?Asteptam parerea unor avocati,juristi care cunosc legea si ma pot lamurii cu aceasta sintagma de "inghetarea anului". Ce avem noi "victimele" de facut?Ne resemnam?
Doresc doar sa-mi afirm indignarea si dezgustul asupra a ceea ce fac profesorii in aceasta perioada.
Eu din 2001 am lucrat doar la privat, si in August 2009 mi-am pierdut locul de munca. Am stat somer pana in Feb. 2010.
Dat fiind cele intamplate, sunt dezgustat de aceti "intelectuali" ai societatii noastre care au pretentii intr-o perioada in care mutli nu au ce pune pe masa.
Imi jistific indignarea cu urmatoarele motive:
- Sa zica multumesc pentru cat au, eu mai bine de 5 luni nu am avut nici un venit.
- Sa zica multumesc ca cineva i-a angajat, intrucat multi dintre ei se duc in invatamant pentru.ca sunt ratati profesional in domeniul privat. Adica, daca un profesor de contabilitate preda la Liceu si venitul obtinut este unica lui sursa de venit inseamna ca nu este capabil sa tina o evidenta contabila amarata. Valabil si pentru profesorii de: matematica, fizica, biologie, chimie, engleza (ar putea traduce o carte decat sa faca greva)
- sa zica multumesc ca nu au programul de lucru pe care noi il avem la patron (garantat nu gasesc un prof. cu 40-48 ore lucrate pe saptamana si care sa aiba salariu egal sau mai mic cu/decat al meu obtinut la patron).
- sa zica multumesc ca nu au stresul ca de maine pot fi dati afara;
- sa zica multumesc ca la angajare au mers pe pile si nepotisme si nu au trecut prin teste si interviuri asa cum am facut eu.
- sa zica multumesc pentru ca scapa asa usor d.p.v. juridic cand fac plagiat.
Dat fiind cele spuse, chiar daca-mi adun o sumedenie de "prieteni noi" tin sa le repet ca sunt egoisti, si ca se afla acolo doar pentru ca nu au fost in stare de alt ceva.
Exclud aici:
- profesorii care au o experienta in domeniul privat, si care la final de carieda doresc sa impartaseasca din experienta lor.
- invatatorii, educatorii care si-au dedicat tot domeniul profesional in aceasta directie;
- exclud profesorii care sunt dedicati in totalitate dorintei de a schimba ceva in modul de gandire al noilor generatii (oameni dedicati cu adevarat).