avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... greva din invatamant pt. copiii din an terminal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

greva din invatamant pt. copiii din an terminal

Copilul meu este cls.VIII la o scoala din Buzau.dupa 12 martie nu au mai mers la ore, caci este greva.Saptamana asta este vacanta.Pe 5 si 11 Mai au de sustinut teste nationale la romana si matematica.Teste care reprezinta 25 % din media de intrare la liceu.La unele scoli, in oras sau la tara,in judetul Buzau, s-au tinut orele, deci s-a predat materia care li se va da la aceste teste.La scoala copilul meu nu s-a predat materia din luna respectiva.Este legal sa abuzeze in modul acesta de copiii?Am vorbit cu un profesor sa intreb daca se va recupera materia din acesta luna,pierduta, si mi s-a spus ca ei vor sa inghete anul, nici nu poate fi vorba de recuperat materia.
Ce putem face noi ca si parinti in situatia de fata?
Place unora sau nu, dau dreptate lui cos55ap,deoarece cunosc multe cazuri,din pacate care intradevar nu au studiile de specialitate,ca sa predea materiile pe care sunt titulari. 3 profesori de informatica,de la scoli diferite, care stiu mai putin decat elevii.Ce vorbim de realizarea vreunui soft?Cunosc contabila de la o scoala din mediu rural care de curand era femeie de serviciu si acum este contabila,la acea scoala,nu cred ca stie 10 conturi.Si cazurile pot continua.Situatia este dramatica la tara,unde si profesorii si elevii sunt la pamant, dar nu ezita sa le dea note mari,nejustificat.
Am avut placerea sa particip la cursurile unui colegiu in SUA si acolo mirare mare!!!
Daca un elev venea in sala de curs si nu erau suficiente scaune, profesurul isi cerea scuze si se ducea prin celelalte sali sa caute scaunele necesare.
Asta nu s-a inamplat o data ci aproape de 2 3 ori pe saptamana.

Cum asa? Pai va spun eu: elevul este clientul acelei scoli si trebuie tratat ca atare.

Sa mai invete respect si apoi sa protesteze, iar in ceea ce priveste calificarea lor, sund dispus in orice moment sa le arat ca sunt sub nivelul minim de pregatire. SUNT NISTE PLAFONATI si vor bani MOCA.

RUSINICA!!! RUSINICA!!!
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
Cosmin Antohe, Contabil
Fara generalizari inutile, va rog!
Domnule Cos, care esti pregatit sa testezi un profesor pentru a-i demonstra ca se afla sub nivelul MINIM (???) de pregatire! Daca are vreo importanta, sunt de profesie inginer, dar am practicat aproape 10 jurnalismul. In vreme ce noi, cei din tehnica, putem aborda cu succes multe domenii, contabilii (cati dintre ei?) ajung sa ia lectii de democratie financiara pe Wall Street, ca apoi sa ne spuna "nodul la cravata cum se face". Fiindca am o sotie profesor, te anunt ca n-ai fi in stare s-o pui in dificultate (nici macar nu ai precizat domeniul in care te declari "devorator" de cadre didactice). Acum pun ramasag ca n-ai habar ce valoare ia functia cos in "Pi/2" sau cat este "integrala de 1/x dx". Lasa-ne dom' contabil cu pildele dumitale generaliste. E mai constructiv sa tai de pe un bon de consum 5 creioane si 3 radiere. In cazul dumitale, fireste!
dann37 a scris:

Fiindca am o sotie profesor, te anunt ca n-ai fi in stare s-o pui in dificultate (nici macar nu ai precizat domeniul in care te declari "devorator" de cadre didactice). Acum pun ramasag ca n-ai habar ce valoare ia functia cos in "Pi/2" sau cat este "integrala de 1/x dx".

Daca sotia dv. este cu adevarat matematician, si daca dv. puteti aborda intradevar multe domenii, va provoc la un singur calcul; situatie cu care va confruntati zi de zi de cand v-ati angajat si apoi veti intelege indignarea mea:

La un salariu brut de 1000RON/luna cati bani se duc intr-o luna la stat REAL si cati bani se duc REAL in consum???

Raspundeti la aceasta intrebare, si apoi vedem [EDITAT].
Un raspuns corect are o marja de eroare de maxim 5%.
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Greva parinti scoala cu televiziune buna ziua, pentru a protesta ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 GREVA PARINTI SCOALA CU TELEVIZIUNE Buna ziua, Pentru a protesta fata de abuzurile pe care un copil cu CES care agreseaza ceilalti copii din clasa dar care ... (vezi toată discuția)
Contestare regulament scolar lucianrosca lucianrosca Se poate contesta un regulament scolar care ar prevede ca elevii nu au voie sa detina (chiar inchise) telefoane mobile in scoli? (vezi toată discuția)
E permis ca elevul sa primeasca test din materie nepredata? zanaisa zanaisa Va rog sa imi spuneti daca este legal sau normal ca un elev sa primesca test din materie nepredata ,ci conspectata din manual, deci neexplicata si ce ar ... (vezi toată discuția)