avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi s-a retinut permisul de conducere chiar daca amenda ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi s-a retinut permisul de conducere chiar daca amenda se anuleaza prin hotarare judecatoreasca si se inlocuieste cu avertisment

Buna ziua,
Am sa incerc sa fiu cat mai scurt. Mi s-a retinut permisul pe 07.04.2010 dupa ce pe 04.11.2008 am obtinut o hotare judecatoreasca ce prevede anularea procesului verbal incheiat in ceea ce priveste amenda si inlocuirea acesteia cu avertisment. Eu in plangere am cerut si anularea masurii administrative complementare de retinere a permisului de conducere insa in hotarare nu este prevazut nimic despre aceasta. Politia s-a legat de chestia asta. Mentionez ca in motivarea instantei se prevede faptul ca aplicarea masurilor contraventionale, atat principale si complementare, trebuie sa se faca proportional cu gravitatea faptei savarsite si totodata proportional fata de pericolul social avut. Pe langa acestea se mai mentioneaza faptul ca este de ajuns sanctionarea mea cu avertisment deoarece fapta nu a prezentat nici un pericol social si a fost executata in deplina siguranta nepunand alti participanti la trafic in pericol.
Fapta in sine a fost de a depasii linia continua partial in dreptul unui cadavru de caine. Fapt sustinut si de martor in instanta.
Problema mea este ca nu stiu cum sa conving politia rutiera sa imi inapoieze permisul retinut abuziv.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:48, 14 Aprilie 2010
Multumesc pentru raspuns. Asta incercam sa aflu.
Totusi ce mai pot face pentru recuperarea temporara a permisului?
Prescrierea aplicarii sanctiunii complementare nu se aplica aici?
Ma simt inselat pentru ca dupa primirea hotararii am mers la politia rutiera si mi s-a spus ca este ok ca am castigat si sa las o copie acolo. Asta se intampla in 2008. Se pare ca in 2010 sunt asa de disperati sa isi faca planul de retineri si amenzi incat recurg la astfel de modalitati.
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
miroslavmihai, utilizator
Instanta cand a pronuntat hotararea s-a referit numai la sanctiunea dvs.pecuniara pe care a inlocuit-o cu cea a avertismentului.
Daca nu a trecut inca o luna de la pronuntarea sentintei catre dvs,aveti posibilitatea sa depuneti o cerere de revizuire a acesteia,conf.art.322 pct.2 c.pr.civ.
A trecut 1 an si 4 luni aproximativ de la primirea hotararii.... Am citit art. 322 din c. pr. civ. Insa nu gasesc termenele.
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2010
miroslavmihai, utilizator
Termenele sunt reglementate prin art. 324 Cod procedura civila.
Am facut o cerere de completare a hotararii am deschis un nou dosar cu termen pe 18.05.2010. Am eliberat un certificat de grefa sa mi se poata restitui permisul de conducere pana la deliberare si spre uimirea mea politia refuza sa mi-l inapoieze si in continuare e retinut pana pe 07.05.2010. Drept urmare acest nou dosar l-am deschis degeaba.

Alte discuții în legătură

Prescriptie suspendare permis romi_codrean romi_codrean salut as vrea sa aflu pareri in urmatoarea speta cu care se confrunta un coleg in mai 2007 a fost surpris in timp ce circula in localitate cu 104 km/h adica ... (vezi toată discuția)
Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea? kosmin_2010 kosmin_2010 Un Proces Verbal intocmit de IPJ [Editat] pentru viteza, Eu sincer nu aveam viteza aia, aveam cam cu 10-15 km mai putin care imi salveaza permisul . Instanta ... (vezi toată discuția)
Recurs sau contestatie in anulare? stefan_dumitru_m stefan_dumitru_m am fost rugat de un prieten sa-l ajut cu o problema..si as avea nevoie de un sfat:D. lucrurile stau cam asa: fiind sanctionat pentru trecere la nivel de cale ... (vezi toată discuția)