avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi s-a retinut permisul de conducere chiar daca amenda ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi s-a retinut permisul de conducere chiar daca amenda se anuleaza prin hotarare judecatoreasca si se inlocuieste cu avertisment

Buna ziua,
Am sa incerc sa fiu cat mai scurt. Mi s-a retinut permisul pe 07.04.2010 dupa ce pe 04.11.2008 am obtinut o hotare judecatoreasca ce prevede anularea procesului verbal incheiat in ceea ce priveste amenda si inlocuirea acesteia cu avertisment. Eu in plangere am cerut si anularea masurii administrative complementare de retinere a permisului de conducere insa in hotarare nu este prevazut nimic despre aceasta. Politia s-a legat de chestia asta. Mentionez ca in motivarea instantei se prevede faptul ca aplicarea masurilor contraventionale, atat principale si complementare, trebuie sa se faca proportional cu gravitatea faptei savarsite si totodata proportional fata de pericolul social avut. Pe langa acestea se mai mentioneaza faptul ca este de ajuns sanctionarea mea cu avertisment deoarece fapta nu a prezentat nici un pericol social si a fost executata in deplina siguranta nepunand alti participanti la trafic in pericol.
Fapta in sine a fost de a depasii linia continua partial in dreptul unui cadavru de caine. Fapt sustinut si de martor in instanta.
Problema mea este ca nu stiu cum sa conving politia rutiera sa imi inapoieze permisul retinut abuziv.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:48, 14 Aprilie 2010
Din nefericire,reveniti la aceiasi intrebare, la care vi s-a raspuns.
Instanta s-a pronuntat numai asupra dimnuarii vinocatiei si de aceea ati si solicitat rectificarea.
Politia a procedat corect,dar daca cititi cu atentie,va veti da seama ,in cele din urma.
Am inteles ca politia a procedat corect cu privire la suspendarea permisului pentru 30 zile pentru ca instanta s-a pronuntat numai asupra amenzii si anume hotaraste aprobarea plangerii contraventionale si anume hotaraste anularea procesului verbal seria xx nr zzzzzz in ceea ce priveste amenda contraventionala si inlocuirea acesteia cu avertisment. Problema e de ce mi-au dat si o suspendare suplimentara de 30 zile care se da in cazul in care se respinge plangerea si nu te prezinti in termen de 15 zile... Ca m-am prezentat atunci in 2008 asta nu am cum sa dovedesc pt ca nu am nici un document... Dar plangerea mea nu a fost respinsa.
Vi s-a dat sanctiunea despre care vorbiti pentru ca nu ati fost considerat nevinovat,ci vi s-a inlocuit sanctiunea pecuniara a amenzii contraventionale,cu alta sanctiune,minima,cea de avertisment,aceasta inseamnand ca instanta nu v-a considerat nevinovat,ci doar v-a diminuat sanctiunea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie suspendare permis romi_codrean romi_codrean salut as vrea sa aflu pareri in urmatoarea speta cu care se confrunta un coleg in mai 2007 a fost surpris in timp ce circula in localitate cu 104 km/h adica ... (vezi toată discuția)
Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea? kosmin_2010 kosmin_2010 Un Proces Verbal intocmit de IPJ [Editat] pentru viteza, Eu sincer nu aveam viteza aia, aveam cam cu 10-15 km mai putin care imi salveaza permisul . Instanta ... (vezi toată discuția)
Recurs sau contestatie in anulare? stefan_dumitru_m stefan_dumitru_m am fost rugat de un prieten sa-l ajut cu o problema..si as avea nevoie de un sfat:D. lucrurile stau cam asa: fiind sanctionat pentru trecere la nivel de cale ... (vezi toată discuția)