avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prins fara permisul de conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prins fara permisul de conducere

Am fost si eu prins cu permisul suspendat .....nu am antecedente nu am fost baut am avut toate actele la masina , nu am depasit viteza legala, care sunt consecintele va cer un sfat
Dvs ati savarsit infractiunea de a incredinta cu buna stiinta un autovehicul unei persoane care nu poseda permis de conducere,astfel cum este aceasta prevazuta in art.86 al.3 c.rut.,fapta sanctionabila cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda penala,urmand a se lua si masura anularii permisului de conducere.
Prietena dvs.a savarsit infractiunea de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fara a avea permis de conducere,fapta sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani inchisoare,conf.art.86 al.1 c.rut.
Permisul il va putea lua,dupa 1 an de la ramanerea definitiva a sentintei de condamnare,moment in care are din nou drept sa se prezinte la examinare ,in cazul in care dosarul va fi inaintat la instanta.
Ar fi bine sa angajati un avocat pentru a va sustine atat in faza de urmarire penala,eventual si in cea de cercetare judecatoreasca
Multumesc pt consultanta.Nu prea am avut treaba cu avocati,tribunale,s.a.m.d.Prima si prima oara cazul de la politie merge la procuror?si el decide daca il trimite mai departe sau ia el o decizie?nu inteleg pasii parcursi de dosar
mi sa ridicat permisul pentru trecere la cale ferata printre semibariere :( si in rest nu am mai avut antecedente sau altele politistul a scris in dosar de bine nu a scris nimica de rau ca am citit si dosarul cat de cat ....acuma o sa ramana sa angajez un avocat bun poate imi prezinta cineva un avocat bun sau un nr de telefon un id de mess ceva:P care ar putea rezolva totul cu bine
Neamtu Aurel a scris:

Multumesc pt consultanta.Nu prea am avut treaba cu avocati,tribunale,s.a.m.d.Prima si prima oara cazul de la politie merge la procuror?si el decide daca il trimite mai departe sau ia el o decizie?nu inteleg pasii parcursi de dosar

Daca va angajati avocat se poate ajunge la o amenda administrativa.

Al 3, avocatii buni costa ceva bani.Vedeti mai intai ce buget aveti si apoi de abia sa incepeti cautarile...
Daca nu prea aveti bani va angajati ce va permiteti...

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Neamtu Aurel a scris:

Daca va angajati avocat se poate ajunge la o amenda administrativa.

Al 3, avocatii buni costa ceva bani.Vedeti mai intai ce buget aveti si apoi de abia sa incepeti cautarile...
Daca nu prea aveti bani va angajati ce va permiteti...

avocat Claudiu Lascoschi

Aici primiti consultatii si ajutor gratuit.
Problemele financiare ale dvs si cat ar putea sa va solicite onorariu un avocat,sunt probleme pe care le rezolvati prin negociere directa cu acesta.
Restul sunt "alegatii gratuite" facute cu o anume ritmicitate de un anume avocat pentru a posta inca ceva

Alte discuții în legătură

Taxa avocat Daniela Dinu Daniela Dinu In situatia in care s-a facut analiza singelui la IML cu valoarea alcoolemiei de 1,55 si s-a intocmit dosar penal ,cat credeti ca va fi taxa impusa de un ... (vezi toată discuția)
Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)
Condamnat cu suspendare savarseste o alta infractiune Valentin15081984 Valentin15081984 As avea si eu o problema ,daka binevoiti sa imi raspundeti....anul trecut am fost condamnat la 1 an cu suspendare pentru conducerea pe drumurile publice a unui ... (vezi toată discuția)