Niciun fel de cost. Daca aveti avocat sau sotia are avocat, daca partile sunt de acord cu incheierea unei tranzactii, rugati-l pe avocat sa redacteze o tranzactie in termenii si conditiile agreate de ambele parti, semnati-o fie anterior termenului de judecata si va prezentati ambele parti in fata instantei solicitand pronuntarea unei hotarari de expedient, fie o semnati in fata instantei la termen.
Prin aceasta tranzactie insa trebuie sa cuprindeti toate bunurile in litigiu si sa stabiliti cui ii va fi atribuit bunul/bunurile partajabile si ce sulta si in ce termen sa o plateasca sotului caruia nu i se atribuie bunul. ;)
Superb raspunsul d-voastra d-na avocat! Am descoperit intamplator acest site "Avocatnet.ro" dand un simplu search pe net, un site deosebit de util pentru noi toti, avocati sau nu! Va multumesc mult pentru altruismul de care dati dovada!
In primul rand, ne-ati aratat ca nu poate fi vorba de vreo intelegere, ne-ati aratat ceva despre ceva descreierare si lipsa de posibilitati amiabile... dupa care reveniti si cereti informatii despre intelegeri!
Ca si domnul avocat blond cu parul lung, :D Romascanu, va arat ca este usor a arunca asa cuvinte, a ne razgandi cand nu ne mai convine ce ne-am dorit initial.
Din pacate, doamna avocat Romascanu are dreptate cand v-a sfatuit corect si la obiect ca nu va puteti razgandi in privinta hotararii deja date.
Ca de fapt s-a hotarat, dar nu irevocabil... ei bine, aici ne lipseste noua, avocatilor, ce are mama Omida: un glob de cristal; asa incat nu avem de unde sti ce nu ne spuneti. :(
Va dorim ca sotia sa semneze fara descreierare tranzactia si sa fiti fericit!
Sper sa luati mesajul de mai sus ca un pamflet menit sa va destinda fruntea! =D> O zi frumoasa!
Scuzati-mi va rog ignoranta si ca nu am expus in totalitate situatia mea pentru ca d-voastra sa evaluati corect situatia data! Faptul ca am devenit tinta ironiilor se datoreaza prestatiei jalnice a unuia dintre colegii d-voastra si ca mi-am pus soarta in mainile acestuia! Daca eram bine informat de avocat nu ajungeam sa mai pun intrebari pe acest forum. Nu, pamfletul d-voastra nu mi-a destins fruntea, ci dimpotriva! Am inteles ce spuneti d-voastra si daca partea adversa nu ar fi introdus Apel as fi efectuat plata sultei, dar in conditiile actuale de criza economico-financiara practic imi este imposibil sa mai pot face acest lucru si dupa o viata de om in care am investit toti banii mei in apartamentul disputat risc sa fiu aruncat in strada, bolnav si fara bani! Nu aruncati va rog frumos cu pietre intr-un om cazut la pamant aflat in pragul colapsului! Daca ma puteti ajuta cu un sfat va rog sa o faceti, iar daca nu, va rog sa va pastrati ironiile pentru colegul d-voastra!
Sa inteleg din aceste rationamente ca indiferent de actiunile mele hotararea primei Instante ramane valabila si degeaba mai apelez la Instantele Superioare!In plus trebuia sa imi asum si riscurile, dar nu este corect! In veci nu se va mai ajunge la valorile speculative de piata ale pretului apartamentelor de dinainte de declansarea crizei economice si daca se pastreaza hotararea primei Instante ar fi ca si o pedepsire nemeritata a mea!
Scriam mai inainte ca partea adversa a introdus recurs la Curtea de Apel si insista in continuare pentru acordarea in lotul ei a apartamentului. Din raspunsurile date de d-voastra si o evaluare rapace de catre aceasta a situatiei cred ca se va razgandi! Eu nu ma mai pot "suci", dar partea adversa poate sa faca acest lucru.
Desi dupa lecturarea de catre d-voastra a postarilor mele as putea parea un demon frustrat si "fericit", daca imobilul ii va ramane in lot fostei sotii eu voi fi corect si voi scoate spre vanzare apartamentul impreuna cu ea, fara sa se ajunga la executare silita si ii voi achita exact jumatate din valoarea vanzarii acestuia! Va inteleg solidaritatea feminista si daca am facut scriere despre "descreierarea" acesteia, nu am facut trimitere la altceva decat la lipsa de flexibilitate si imposibilitatea rezolvarii situatiei pe cale amiabila, inca de la inceputul declansarii actiunii, fara procese si fara sa platesc avocati care isi bat joc pur si simplu de clientii lor!
Eu nu caut altceva decat o solutie de iesire din acest impas! Ma puteti ajuta?
Apelati, va rog, la asistenta de specialitate in proces a unui avocat. Numai acesta, pe baza dosarului in intregime, fond, apel si in recurs poate evalua situatia dv. in mod corect si, daca nu este prea tarziu, sa va ajute sa luati o decizie inteleapta.
Succes! ;)