avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj imobiliar_sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj imobiliar_sulta

Desi a mai fost discutat acest subiect am nelamuriri. Imobilul este un apartament si mi-a fost acordat in lot. Cotele au fost stabilite in parti egale de 50-50%. Valoarea imobilului a fost stabilita inainte de perioada de criza. Spre exemplu, trebuie sa ii platesc ca si sulta fostei sotii 42.000 de euro, bani pe care nu ii am si chiar daca i-as avea nu i-as plati niciodata,deoarece nu este corect si valoarea apartamentului a scazut in mod dramatic.La o simulare de vanzare nu am obtinut mai mult de 45.000 de euro pe apartament, deci la modul cum s-a pus problema mai inainte, cu executare silita si apartament scos la licitatie ar trebui sa mai scot bani din buzunar si as ramane fara niciun ban!
Intrebare:
Se ia in calcul , in cazul licitatiei si executarii silite, cota parte de 50-50 % sau valoarea sultei stabilite de instanta? Cu alte cuvinte, daca apartamentul ar fi vandut la licitatie cu 50.000 de euro, mi se cuvin 25.000 euro si 25.000 euro fosta sotie sau trebuie sa ii dau 42.000 de euro si eu raman cu 8.000 de euro?
Dupa ce dati cu pietre, cam greu mai puteti apela la cel batut, sincer. Si asta nu e un pamflet, e o realitate.
V-as fi putut ajuta daca as fi cunoscit macar in parte situatia, insa din pacate trebuie sa procedez si eu ca si Corina si sa va soun ca trebuie citite dosarele, caci dv. baleiati intre situatii si nu putem astfel sa ne cream o idee realista coerenta.
Ba e inflexibila, ba vreti sa stiti cum sa va intelegeti deci e flexibila...
Trageti concluzii care nu reies de nicaieri, ca nu puteti intoarce... eu nu stiu daca se poate intoarce sau nu, recursul e o cale extraodrinara de atac, facut pe motive de legalitate, nu pot sti ce sanse are a fi admisa, ce ati cerut in ea etc.
Nu imi pot face o idee, din pacate, de natura sa va pot ajuta pe baza ei.

Incrancenarea nu ajuta pe nimeni, ne face numai sa pierdem din vedere solutii si sa activam orgoliile altora! Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer_partaj CatanaNelu CatanaNelu Fosta sotie a facut cu mine un act notarial prin care ii las apartamentul pe care l-am dobandit in lot si trebuia sa ii platesc sulta. Procesul se afla in ... (vezi toată discuția)
Incredintare apartament mada16 mada16 Buna ziua , sunt un utilizator nou si as vrea sa va cer cateva informatii. Sunt intr-un proces de partaj cu fostul sot , am un minor in incredintare , exista ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)