avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 3 CITATII
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

3 CITATII

Buna,

:O Vreau sa intreb si eu daca este normal sa fii chemat de "n" ori la politie, sa dai declaratii peste declaratii, pentru faptul ca ai cumparat un telefon mobil (care s-a dovedit a fi furat). X-(

Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Nickyta , utilizator 22:31, 19 Februarie 2007

Au fost oameni intimidati si de mai putin decat tine, nu rade nimeni. Sunt metode ramase din vechi timpuri in "tehnica" de investigare a politistilor actuali. Tu doar nu semna nimic in plus si oricum nimic ce nu intelegi si stai calma... Oricum mai vorbim, cand spuneai ca e a treia strigare?

Si apropo de onorarii, nu cred sa existe avocat in Romania care sa incaseze 3000 euro pentru o asistenta juridica de o ora sau doua in timpul unei urmariri penala!!!! La case mari de avocatura tariful este cam de 50-100-200 euro pe ora, in functie de nume. Si platesti doar timpul in care sta si munceste avocatul efectiv pentru tine, nu si timpul pe care il petrece in trafic pana ajunge la Sectia de politie. Capul sus, chestia cu ai furat o gaina si faci ani grei de inchisoare este un exemplu de aberatie judiciara, chiar si in dreptul nostru.

Fii optimista, zi-mi cand ai data oentru urmatoarea infatisare si mai intreaba ce vrei, iti raspund.

:D

Multumesc inca o data.
As avea o intrebare: ai citit tot ce am scris eu inca de la primul mesaj?
Pe 9 martie sunt citata iar. Referitor la ce am scris eu despre poligraf, asa este?
Da, am citit tot, doar nu mai tineam minte pentru cand era a treia citatie...

Nu te mai gandi la testul poligraf, nici nu e o dovada in sine daca nu se coroboreaza cu alte probe. Cu alte cuvinte, poti sa iesi cel mai mincinos dintre mincinosi in urma unui astfel de test, daca nu au si alte probe nu vei pati nimic. E doar o metoda de intimidare!!!

Si daca tot intrebi despre chestii negative vei primi raspunsuri negativiste, ceea ce nu te va ajuta deloc. Deja incepusesi sa te intrebi daca ai omorat pe cineva si nu stii... Sunt constienta ca era o gluma macabra, dar subconstientul lucreaza... Daca ti-e teama ca ai putea fi vinovat te comporti ca un vinovat, e o chestiune de psihologie judiciara!

Data viitoare cand te intreaba daca mai stii ceva, spune-le ca nu stii inca nimic in plus, ca nu stii nici macar ce despagubiri sa le ceri pentru modul in care te-au tratat, dar sa nu-si faca griji ca vei afla pana la urmatoarea data cand vei fi citata si le vei aduce la cunostinta... tu sau avocatul tau!

:) Zambeste, maine poate fi mai rau!
Da, era o gluma, dar ma referam la faptul ca ma tot cheama in continuu si mai ales ca au zis ca imi fac programare la poligraf si eu ma gandeam ca acolo ii duce doar pe cei certati cu legea, (cu un cazier), si care au facut lucruri mult mai grave decat mine, care am cumparat un telefon second-hand din lipsa banilor si care nu am avut niciodata probleme cu politia, nici macar pentru o amenda:"> Eu asta le-am spus si lor, ca mi se pare o aberatie sa ma cheme de atatea ori si i-am intrebat pe mine cine ma despagubeste, ca ei mi-au confiscat telefonul, si mi-au zis ca trebuia sa il cumpar din magazin si atunci stiam pe cine sa trag la raspundere, dar mie nu imi mai este de banii care i-am dat pe telefon, cat de timpul pierdut pe la politie si de stres, pentru ca eu asta simt, cuvantul potrivit ar fi "hartuire". Ce vor ei de la mine sa acuz un om nevinovat, sa le zic :"da domnule de la el am cumparat telefonul", ca mi-au aratat zeci de poze:-/ ??? Pana cand ma vor chema asa??? Nu exista un nr.de citatii limitat??? Cine aproba citatiile acestea??? Ca sa nu mai zic de faptul ca vorbeau intre ei de mine ca citez : " domnisoarei ii este frica sa nu ii facem "CHEIE"? si atunci i-am intrebat ce inseamna si mi-au aratat o cheie de la masina zicandu-mi ca aia este o cheieX-(. Mai tarziu am aflat ce inseamnaX-(. Ce parere ai AVLIL?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicati-mi va rog ce se poate intampla floricica_1986 floricica_1986 am sa va spun povestea pe scurt... prin luna martie am fost la un chef impreuna cu o prietena de-a mea. de la acel chef a disparut un telefon... Noi am fost ... (vezi toată discuția)
Poligraful -admis sau nu? anonim anonim Va rog sa-mi raspundeti daca testul poligraf e admis ca proba in proces.Multumesc! (vezi toată discuția)
Furt alex10 alex10 Salut! Am o problema. In urma cu 10 luni,impreuna cu un prieten am furat o geanta de la o femeie,iar acum mi s-a dat citatie sa merg la politie,am mers si mi ... (vezi toată discuția)