:O Vreau sa intreb si eu daca este normal sa fii chemat de "n" ori la politie, sa dai declaratii peste declaratii, pentru faptul ca ai cumparat un telefon mobil (care s-a dovedit a fi furat). X-(
Cazul in care il intrebi pe doctor (sau pe secretara sa) cat costa consultatia medicala este la fel cu acel caz in care il intrebi pe avocat (sau pe secretara sa) cat costa consultatia juridica. :D O intrebare la secretariatul unui cabinet medical nu echivaleaza cu o consultatie juridica in cabinetul unui avocat si nici viceversa.
Cu privire la cazul prezentat, inteleg stresul Nikitei (sau care o fi nikul), insa nu ar trebui sa te impacientezi. Nu lucrez pe drept penal, dar oricum, legal nu am auzit de nici un martor care sa fie supus la test poligraf; asta nu inseamna insa ca nu te-ar putea intimida cu o simulare. De asemenea nu am auzit ca vreun martor sa fie amprentat.
Daca nu vrei sa-ti iei avocat, fa simplu: pastreaza-ti cumpatul si declara de fiecare data: Imi mentin declaratiile anterioare si nu mai am nimic de declarat.
Daca te tine, poti face si tu ca si ei, mistouri: ai citatie pentru 15? Pe 14 trimiti acte medicale din care reiese ca esti bolnava si ti se recomanda repaus la pat... x zile cu posibilitate de prelungire!!!! Etc.
Oricum, spune-le ca in Codul penal nu ai procedura... si daca iti iei avocat sa-i spui sa intarzie vreo jumatate de ora... iar tu iti astepti avocatul si nu dai nici o declaratie decat in prezenta lui. :))
N-o sa-ti ia pielea de pe tine un avocat, desi naivitatea ta pare a ajuta si varianta asta (nu e o jignire); gasesti avocat pe care ii poti tocmi la fiecare prezentare, cu o suma de 100-150 ron pana la...300-500 ron prezentarea... Pentru onorarii mai mari, serioase, avocatul de regula se tocmeste la dosar. Si oricum el nu va pierde pe acolo cat timp pierzi tu, isi lasa delegatia si... cauta-ma, domnule politist!
Bafta!
Multumesc mult mult mult de tot AVLIL.
Inca ceva :ei imi scriu martor pe citatie, dar eu de cate ori am fost acolo tot incercau sa ma acuze ca stiam cand am cumparat telefonul ca provenea dintr-un furt sau sa le spun ca eu il cunosc pe tipul din targ de la care am cumparat telefonul si sa il identific, sa merg cu ei acolo sa le arat taraba respectiva.....si multe chestii din astea si eu am dat o singura declaratie si cand am mai fost nu am vrut sa mai declar nimic, ca nu mai am nimic de spus, decat ca imi mentin declaratia anterioara, dar ei incepusera deja cu DICTAREA ce sa mai scriu si au fost foarte surprinsi si au zis ca nu sunt cooperanta si ca o sa imi faca o programare la testul poligraf. La poligraf poate ajunge asa oricine pentru "nimicuri", nu trebuie sa fi facut ceva mai grav ca sa ajungi acolo? An auzit ca daca esti prea emotiv pici testul cu toata nevinovatia ta, iar eu asa sunt, de exemplu acum mi-au transpirat mainile si imi tremura tot corpul:((, sper sa nu radeti de mine.Multumesc din suflet inca o data AVLIL.
Au fost oameni intimidati si de mai putin decat tine, nu rade nimeni. Sunt metode ramase din vechi timpuri in "tehnica" de investigare a politistilor actuali. Tu doar nu semna nimic in plus si oricum nimic ce nu intelegi si stai calma... Oricum mai vorbim, cand spuneai ca e a treia strigare?
Si apropo de onorarii, nu cred sa existe avocat in Romania care sa incaseze 3000 euro pentru o asistenta juridica de o ora sau doua in timpul unei urmariri penala!!!! La case mari de avocatura tariful este cam de 50-100-200 euro pe ora, in functie de nume. Si platesti doar timpul in care sta si munceste avocatul efectiv pentru tine, nu si timpul pe care il petrece in trafic pana ajunge la Sectia de politie. Capul sus, chestia cu ai furat o gaina si faci ani grei de inchisoare este un exemplu de aberatie judiciara, chiar si in dreptul nostru.
Fii optimista, zi-mi cand ai data oentru urmatoarea infatisare si mai intreaba ce vrei, iti raspund.
Furt
alex10
Salut! Am o problema. In urma cu 10 luni,impreuna cu un prieten am furat o geanta de la o femeie,iar acum mi s-a dat citatie sa merg la politie,am mers si mi ... (vezi toată discuția)