avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PEDEAPSA CU EXECUTARE propusa de procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PEDEAPSA CU EXECUTARE propusa de procuror

BUna ziua,
Va rog sa imi raspundeti daca aveti experienta in penal..acum doua ore s-a incheiat un proces penal in care fratele meu a fost acuzat de inselaciune..nu au fost decat doua probe dar si acelea care nu puteau fi considerate concludente..la sfarsit insa procurorul a cerut sa ii fie aplicata pedeapsa cu executare, cu toate ca nu are antecedente, are 29 ani si 10 ani munciti pe carte de munca, are credit, presupusa paguba a partilor vatamate ar fi de 6000 ron!
Credeti din experienta anterioara ca va primi o pedeapsa cu executare?chiar nu vor conta circumstantele atenuante?
De regula ceea ce propune procurorul judecatorul accepta?

VA ROG SA IMI RASPUNDETI!
Avocatul a depus cererea pentru executarea sub supraveghere dar nu mi-a spus la ce sa ma astept!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:06, 15 Aprilie 2010
Poate ca s-a constituit parte penala inca din faza de urmarire penala.
In cazul infractiunii de inselaciune politia isi ia aceasta masura de siguranta daca vrea ca persoana acuzata sa fie arestata preventiv.
Prin urmare. dovezile pot exista la DUP.Veti putea vedea cum sta treaba dupa ce instanta isii motiveaza hotararea.
Pana atunci se se declare apel.

avocat Claudiu Lascoschi
S-a declarat apel..motivarea e la "vedere" o pot vedea si eu sau doar avocatul are acces la ea?
Se gaseste la fel ca sentinta la condica saU SE pune in dosar?
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
ContSters125947, utilizator
sentinta se gaseste in dosar, iar avocatul poate formula o cerere pt eliberarea unei copii, pe care sigur ca v-o poate arata si dv.
Intotdeauna va exista o sansa cat de mica. Sfatul meu este sa formulati apel in termen de 10 zile, procedural, avand o sansa. Oricum daca formuleaza numai inculpatul apel, nu i se poate inrautati situatia in calea de atac.
Sfatul meu este insa sa formulati motivele de apel bine motivate.
Mult succes.
av. M.Hornea
Arama a scris:

S-a declarat apel..motivarea e la "vedere" o pot vedea si eu sau doar avocatul are acces la ea?
Se gaseste la fel ca sentinta la
condica saU SE pune in dosar?

Motivarea hotararii nu este ,,la vedere,,.
Avocatul va poate prezenta motivarea hotararii dupa ce se va redacta.
Ma refer la avocatul care se va ocupa de apel sau, eventual, doar de motivarea apelului daca doar pentru motivare va fi platit.
In clipa de fata nu puteti cunoaste motivarea instantei.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Sentinta impotriva careia au declarat apel si inculpatul si parchetul.. ContSters125947 ContSters125947 Intr-un dosar penal in care inculpatul este acuzat si condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare in care sunt mai multe neregului decat probe concludente ... (vezi toată discuția)
Constituire parte civila ulterior citirii actului de sesizare! ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu o nelamurire privind constituirea ca parte civila ulterior citirii actului de sesizare, este normal acest lucru avand in vedere ca prin ... (vezi toată discuția)
Fals in acte la banci saria saria Buna , as dori sa stiu la se s-ar putea astepta un prieten care a facut fals in acte la solicitarea unui credit, care l-a si primit si acum este cautat de ... (vezi toată discuția)