Vorbaretule....nu-ti imagina ca am stat sa citesc de-a fir a par toate cele ce sau scris aici (ca mai am si ceva treaba).
Pe diagonala privit insa, observ ca problema ta e mai mult filozofica... Dar, nu-nteleg de ce trebuie discutata atat de mult pricina pentru care gunoiul pute urat? Pute urat si gata..imi astup nasul (in cazul tau imi pun sapca) si plec...
Sau, daca chiar vrei sa convingi pe cineva ca ai dreptate, atunci nu ne-ai nimerit...Judecatorul si procurorul trebuie convinsi, nu noi. Daca vei reusi sa-i convingi...jos palaria! (a... , adica sapca).
natia romana o ia razna rau de tot....ii ajungem acusi acusi pe americanii paranoia si o sa-i si intrecem......toti vad discriminare in toate partile.....statul la coada - discriminare......replicile babelor in tramvai - discriminarea tinerilor si viceversa.....uitatura piezisa la un borat care se uita insistent la poseta ta - se cheama discriminarea rromilor.....n-ai salariul cat seful - discriminare pe ratiune de sex......si lista e cat barba mosului......oare sa nu fie asta scuza perfecta pt neputintele, plafonarile, decrepitudinea intelectuala, incongruenta cu unele valori?.....inainte il numeam pe dumnezeu discriminator, prin blasfemiile aruncate spre cer.....acum nu se mai poarta.....:D.....acum cel de langa noi tre sa fie discriminatorul, e simplu si usor, tre sa ne varsam si noi naduful, nu?:)
Romascanu - Ce sa spun, ai dreptate. Gunoiul pute urat. Stii cum e... vezi un gunoi, pute, treci pe partea cealalta. Mai vad unul, duc mana la nas. Dar cand vreau sa scap de un gunoi, ajung la altul si tot asa... parca nu prea imi vine sa accept mirosul si sa inspir adanc in piept, poate-poate ma obisnuiesc cu putoarea. Tu ce zici, ai accepta varianta obisnuintei cu mirosul sau ai pune mana pe lopata sa arunci gunoiul cat mai departe? Asta asa... vorbind metaforic :)
Evident ca ai dreptate, trebuie sa conving judecatorul in acest caz. =D> Am facut demersurile care trebuie facute in sensul asta. Deocamdata astept. Iar forumul asta e o modalitate de a cere parerea unor oameni avizati, care poate imi arata ca gresesc. De asemenea, ma intereseaza opinia altor oameni referitor la acest caz. Si constat cu stupoare ca lumea habar n-are ce drepturi are.
Cu alte cuvinte, ca sa revenim la putoare, le place sa calce in gunoi, sa-l miroasa zi de zi, considerandu-l pe cel care vrea sa faca curat ca strica ordinea "fireasca" a lucrurilor.
Uite ce spune doar_lara. Incredibil. Cica ii ajungem pe americanii paranoia! In sinea ei/lui e total de acord sa faca 'shopping' ca americanii, dar cand vine vorba sa preluam ceva cu adevarat bun de la ei, spune ca sunt niste paranoici. Draga lara, cazurile expuse de tine nu sunt cazuri de discriminare. Faptul ca sunt unii cam tembeli, care nu inteleg legea, si spun ca e discriminare, nu inseamna ca este cu adevarat discriminare.
Punctual:
1. Statul la coada - toata lumea sta la coada sa ajunga sa-si rezolve o problema. Unde e discriminarea? Aaaa, pui sa stea la coada tiganii, iar cand apare un roman il bagi in fata? Da, e discriminare.
2. Replicile babelor in tramvai. Unde e discriminarea? Si la ce replici te referi, nu inteleg. Ca tu stai pe scaun si vine o babuta si comenteaza ca nu-i dai locul? E o chestiune de bun simt aici, nu de discriminare. Nimeni nu te OBLIGA sa-i dai locul prin lege. Daca ar face-o, da, ar fi discriminare.
3. Uitatura piezisa... etc. Asta deja e aberatie.
4. N-ai salariul cat seful? Probabil seful tau are salariul mai mare pt. ca are responsabilitati mai mari, eventual studii mai multe, si face poate mai multe pt. firma. Pe aceste considerente se stabileste salariul. Daca tu gandesti ca esti discriminat pt. ca el e sef si tu nu, ai o problema de interpretare a legii. Daca ai un sef incompetent si simti ca ar trebui tu sa fii in locul lui... ar fi timpul sa te intrebi de ce nu esti in locul lui, nu sa-l judeci pe el.
Nu pune semn de egal intre "a-ti cere drepturile" si "a-ti cauta scuze". Daca tie iti place sa te balacesti in mocirla, nu ii acuza pe cei care doresc sa iasa si sa fie curati ca sunt niste oameni neputinciosi, tampiti, fara valori etc. Ceea ce spui tu ma duce cu gandul la iubire, la cum stiu, sau mai degraba nu stiu oamenii sa si-o faca cunoscuta. Cum sa-i spun eu unei tipe ca o iubesc? Oare ce vor spune prietenii mei, cad de fraier, de prost. Cam asta faci tu, ii arati cu degetul pe cei care isi declara iubirea, considerandu-i niste oameni slabi, prosti, tampiti.X-(
da, recunosc, daca tot am fost deconspirata:)).... sunt un negru rasist!!! nu suport albii cu objetu' mic!, galbejitii!, magarii verzi care merg la opera in frac!, impusc orice mista, om!, copil!, pisica!, daca a facut un pas pe proprietatea mea, sunt de acord ca muierile sunt proaste, limitate, catastrofe la volan, nu ar trebui sa aiba drept de vot! si sa stea doar la cratita!, batranii sunt total inutili si ar trebui eutanasiati dupa 65 de ani!, bozgorii la ei in tara sa se duca!! am uitat ceva??daca da, fac un supliment acusi:)
Revin cu informatii despre caz
Ca urmare a reclamatiei facute la ANPC, barul a fost amendat.
Citez din raspunsul primit de la ei: "Ca urmare a cercetarii sesizarii xxxxxxx privind restrictionarea accesului in barul xxxxxx, prin impuneerea unei anumite vestimentatii, s-a constatat ca reclamatia este intemeiata, fiind incalcat unul din drepturile fundamentale ale consumatorului, cel de a avea acces la piete de produse si servicii, precum si prevederile Ordonantei nr. 137/2000 - prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare. Pentru aceasta abatere, operatorul economic a fost sanctionat, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
Va multumim pentru colaborare."
Asadar, tuturor care nu credeau ca am dreptate... revizuiti-va logica :)