avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine i-l mosteneste pe tatal meu vitreg?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine i-l mosteneste pe tatal meu vitreg?

Buna ziua,

Vin si eu cu urmatorul caz sperand sa primesc raspunsuri profesionale de la oamenii ce cunosc bine Codul Civil.

Mama mea s-a casatorit cu tatal meu vitreg in urma cu 3 ani, dupa ce au convietuit in prealabil mai bine de 20 ani. El in momentul de fata este bolnav, medicii nu ne-au garantat nici pana la 2-3 luni si am vrea sa stiu ce se intampla cu bunurile lui si ale mamei dupa tercerea lui in nefiinta.

In prima casatorie sotia lui a dat nastere unui copil care nu era al lui (ea fiind deja insarcinata de alt barbat la data casatorie, bineinteles el nu stia), dupa care a lasat-o pe ea si copil la aflarea adevarului.
Pe de alta parte sunt discutii foarte aprinse intre rudele (mai exact fratele, sora si repectivii nepoti ai lui) pe tema : cine are dreptul la apartamentul si masina lui daca el va muri.

O alta nelamurire o are insusi el (tatal meu vitreg), ce spune cu toata convingerea ca acel copil el nu l-a recunoscut oficial si ca nimeni altcineva decat mama mea va avea drepturi de mostenire dupa moarte lui. Dar am mai aflat prin stanga si prin dreapta ca acel copil, cu toate ca el nu s-a prezentat oficial pentru a i-l recunoaste, simplul fapt de a se fi nascut in timpul cand mama lui era cununata cu el, s-a trecut automat in certificatul de nastere el ca tata.

Ce e de facut pentru a evita ca rudele lui apropiate sa nu o deranjeze pe mama ( el insusi spune ca nu doreste in nici un fel sa le lase nimic fratilor) si cum putem verifica paternitatea catre acel copil (apropo, azi ar avea in jur de 40 ani)?

La ce ne putem astepta eu si mama mea?

Va multumesc
Vicky.
Cel mai recent răspuns: anouka89 , utilizator 18:14, 14 Aprilie 2010
tocmai am comunicat mamei mele informatiile d-tra si ceea ce ar mai fii de stiut, in cazul unui contract de intretinere cu transfer de bunuri, exact unde se solicita, cat costa aceste demersuri la urgenta si ce inseamna aceasta ''urgenta'' in termen de timp?

Va foarte multumesc inca o data.
La biroul de cadastru sunt tarifele pentru fiecare operatie. Urgenta inseamna 5 zile cel mult, iar pentru intabulare, in zona mea, din cate stiu , urgenta este de cca.100 ron. Probabil sunt aceleasi tarife.
Pasii sunt urmatorii . 1. Adeverinta medicala ca e sanatos la cap. 2. Intabularea la biroul de carte funciara si cadastru (cereti urgenta) . 3. Intocmirea contractului la un notar public, vedeti la care notar este mai mic costul.( fiecare notar are alte tarife )
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
wow, ce eficace!!!

dar acea adeverita prezinta suport legal daca este eliberata de medicul de familie sau trebuie un examen de speciaitate la psihiatru?
Am inteles ca este internat in spital... medicul de acolo, poate sa cheme psihiatrul la patul bolnavului pentru a constata si a da o adeverinta,. Daca se poate... daca nu... chiar si medicul la care este internat, poate sa certifice ca dignosticele tatalui dvs. sunt de natura organica si nu psihica, iar in foaia de observatie nu sunt mentionate simptome de ordin psihic, ceea ce ar fi obligat medicul de sectie sa faca mentiuni in foaia de observatie sau sa-i administreze tratament psihiatric. Orice act medical, parafat si semnat, are valabilitate din pct. de vedere legal.
certificatul de sanatate mintala se da de la IML

Alte discuții în legătură

Mostenire cu probleme anouka89 anouka89 Stimat forum, Revin si eu cu niste intrebari la care am primit raspunsuri contradictorii. Zilele trecute am deschis un subiect tratand problema sub ... (vezi toată discuția)
Mostenire hagrid hagrid As dori sa aflu daca am dreptul la mostenire a bunurilor si imobilului dupa decesul mamei mele vitrege. Mama mea vitrega a fost casnica neavand venit, doar ... (vezi toată discuția)
Variante obtinere mostenire jack electro jack electro O doamna de 56 ani a fost crescuta de la varsta de 2 ani de mama si de tatal vitreg, sotul mamei. Tatal vitreg nu a infiat fata. Acum este grav bolnav si in ... (vezi toată discuția)