avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensatie conf. art.78 alin.1-2 din contractul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensatie conf. art.78 alin.1-2 din contractul colectiv la nivel national

Buna ziua,

Situatia sotiei mele este urmatoarea.....
La data de 17.02.2010 a terminat concediul de ingrijire copil si a mers la fostul loc de munca unde a fost instiintata de restrucrurarea postului conform art. 65 alin. 1(sper sa nu ma insel).
A primit preaviz platit de 20 de zile lucratoare si a depus astazi dosarul de somaj. Asadar, incepand cu 18.03.2010 este somer cu acte in regula.

Contractul colectiv de munca la nivel national spune la art. 78 urmatoarele:
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.


Sotia mea (mai) beneficiaza de aceasta prevedere?Daca da, in ce conditii?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:26, 22 Iulie 2010
sophia_sb a scris:

Buna ziua,
As vrea sa va intreb daca prevederile art. 78 din CCMUN pe anii 2007-2010 are aplicabilitate si in cazul disponibilizarii functionarilor publici.
Va multumesc


In practica m nu sunt aplicabile aceste dispozitii pentru disponibilizarile dins ectorul bugetar.
Cred ca, in prezent, sunt inca aplicabile prevederile OUG nr.98/1999 , in sectorul bugetar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul compensatoriu lala21 lala21 Daca nu este specificat in contractul de munca plata salariului compensatoriu, firma este obligata sa il plateasca sau nu? (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu blareanabel blareanabel incepand cu data de 01martie 2009 firma la care am lucrat m-a trimis in somaj,mentionez ca la data respectiva nu m-am interesat nicaieri daca pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Art 65 ContSters75393 ContSters75393 Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)