avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun''?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun''?

Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun''?Ma refer la procesul penal.
Este o intrebare la care raspunsul nu este deloc clar.Oare ne-am putea edifica?

Spre exemplu, unii oameni zic ca sunt avocati buni cei care au un local in centrul Bucurestiului, altii spun ca cei ce au o vila ( mostenita), altii zic ca sunt avocati buni cei care au fost politisti, procurori sau judecatori, s.a.m.d.
Oare se poate da o definitie ( ne o definitie legala..., evident)
Eiii… Aceasta este intrebarea! Dupa ce criterii putem angaja un avocat? O persoana care are de-a face cu “justitia” pentru prima data si are nevoie de avocat pe ce criterii trebuie sa isi aleaga avocatul?

@avocat_lascoschi@yahoo.com ne spune ca stie multe dar nu spune.
@luckystar ne spune ca majoritatea non-juristilor, “in majoritate covarsitoare au o parere total eronata despre ce inseamna un avocat bun”… Dar ofera o “definitie” perfect subiectiva…
Toti cei care au oferit un posibil raspuns au scris din proprie experienta sau… teoretic…

Asadar, nu prea se poate raspunde la intrebare… De ce? Pentru ca…
De exemplu, am nevoie de avocat pentru a nu plati impozitul forfetar… La cine merg? Pe ce criterii imi pot alege avocatul? Avand in vedere ca – sa zicem – nu cunosc nici un avocat! In primul rand voi cauta pe cineva care imi poate recomanda pe cineva… Cum, insa, pot afla daca acel avocat este “bun”? N-am cum, pentru ca “avocat bun” este o notiune subiectiva – in ultima instanta.
Ideea ca mi-ar cere un onorariu mare nu m-ar determina sa cred ca e un avocat inteligent – sa zic asa… Din cateva vorbe schimbate, citind o pagina scrisa de acesta mi-as da seama cat poate… As cauta altul? Poate… Dar nu am suficient timp… termenele nu ma asteapta pe mine sa gasesc un avocat “bun”!

Asadar, degeaba ma intreaba @avocat_lascoschi@yahoo.com cum mi-as alege avocatul. Nu stiu sa ii raspund – si dorinta de a afla un raspuns ma determina sa ma interesez de acest subiect.
Daca cineva spune ca stie cum sa isi aleaga avocatul, sa "nimereasca" unul “bun” minte!

Later edit:
N-ar fi interesant de “lucrat” pe “caz concret”? :)
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
trope_doi, utilizator
Pentru mine raspunsul este destul de simplu avand o oarecare experienta.Este suficient sa ridici o problema de drept sa vezi cum ti se raspunde la ea si sa il vezi in instanta cum pledeaza,cat de convingator este si ce charisma are.
Exista o categorie de persoane "logoreice" ,care isi scot in evidenta succesele ,de cele mai multe ori imaginare si care se lauda ca rezolva orice sau aproape orice,eventual ca au fost colege cu anumiti magistrati,ca avocatul adversarului le-a fost stagiar sau ca este foarte slab pregatit.
De obicei acest gen de avocati ,cer diferite sume de bani inainte,justificand cheltuieli inexistente sau umflandu-le pe cele existente.
De acest gen de avocati,trebuie sa ne ferim ca si de cei"demagogi" care spun multe,fara de fapt a spune nimic,acel gen de "forma ,fara continut"
Cu tot respectul,nu este problema si nici menirea mea sa va "asez" in una dintre categorii sau alta,dar de un singur lucru va rog sa fiti sigur,acela ca in urmatorii 100 de ani nu figurati pe lista preferatilor mei,nici macar in gluma
Eu nu cred ca este simpu.
Poti avea nevoie de avocat pentru:
_ a se amana cat mai mult procesul
- a se finaliza cat mai rapid procesul
- a obtine o hotarare foarte repede, chiar si fara citarea partii adverse
- a se admite o exceptie de neconstitutionalitate, fara de care clientul ar avea probleme grave...
si multe alte situatii cu totul si cu totul deosebite...
Sigur ca in cazul proceselor simple...e simplu...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu nu cred ca este simpu.
Poti avea nevoie de avocat pentru:
_ a se amana cat mai mult procesul
- a se finaliza cat mai rapid procesul
- a obtine o hotarare foarte repede, chiar si fara citarea partii adverse
- a se admite o exceptie de neconstitutionalitate, fara de care clientul ar avea probleme grave...
si multe alte situatii cu totul si cu totul deosebite...
Sigur ca in cazul proceselor simple...e simplu...


Indiferent pe ce domeniu discutam,daca fac o alegere ma duc la un specialist al domeniului sau daca nu pot din punct de vedere material,ma duc la cineva care stie carte si vrea sa munceasca pentru a face treaba,pentru a iesi in evidenta in viitor.
La orice domeniu ne referim,niciodata nu ma voi opri la avocatii evocati de mine mai sus, ca nefiind de incredere si nici la"smecherasi" cu diploma(aceia ,care imbracati de mama si de tata cu costume si pantofi de firma sau chiar neimbracati ca in revistele de moda, promit orice si nu pot face nimic,iertati-mi expresia,decat sa"abureasca" clientii,la cei pentru care limba romana este o corvoada sau la"inventatori" in drept)
Ma refer la cei cu" imaginatie bogata" si stiinta putina,dintre care cei mai multi si-au gresit vocatia,persoane care in general se afla pe culoarele instantelor si "agata" clienti pentru a scrie o cerere sau a-i induce in eroare pe cei fara pregatire.
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator
Interesant punct de vedere.
Timp de ani de zile m-am gandit ca cel mai important lucru este ca avocatul sa castige procesul.
Cu siguranta ca si tinerii avocati gandesc la fel.

Tinerii avocati au speranta si asta conteaza enorm...
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Cum se gasesc cazuri si clienti ca avocat? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Stateam si ma gandeam... chiar daca as fi cel mai tare avocat, as sti foarte bine meseria asta pana la urma cum as putea munci daca nu as avea ... (vezi toată discuția)
Cat esti avocat stagiar................ OANA GORAN OANA GORAN pe perioada de stagiatura priesti bani?? din dosarele pe care ti le da maestrul sau din ce traiesti?? (vezi toată discuția)
Avocat dedicat profesiei laurasimona laurasimona Buna ziua, 1. Cunoaste cineva un avocat in Bucuresti, care sa practice avocatura din pasiune si nu din interes? :) ( Nu vreau sa se simta nimeni ofensat ... (vezi toată discuția)