avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TESTAMENT!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TESTAMENT!

In primul rand imi cer scuze ca imi permit sa va deranjez,In legatura cu un act de testament indraznesc sa va adresez o intrebare ,deoarece situatia este destul de disperata.
Am sa va relatez pe scurt : unchiul meu in varsta de 93 de ani(avand dese probleme cu memoria la aceasta varsta ) a lasat prin testament imobilul in care locuieste si banuiesc toate bunurile sale unei persoane care sa angajat sa il ingrijeasca ,insa dupa ce actul a fost intocmit aceasta persoana a disparut cu tot cu act!
Cum putem anula acest act ?
Va multumesc
Cosmin
POate sunt eu mai sceptica dar nu cred ca este vorba de un testament ci de un contract de intretinere. In aceasta situatie cautati actul neaparat pentru ca daca este un asemenea contract prin care se trasmite proprietatea prin moarte trebuie reziliat.

POate sunt eu mai sceptica dar nu cred ca este vorba de un testament ci de un contract de intretinere. In aceasta situatie cautati actul neaparat pentru ca daca este un asemenea contract prin care se trasmite proprietatea prin moarte trebuie reziliat.

In cazul contractului de VC cu clauza de intretinere proprietatea se transmite la momentul semnarii contractului si nu prin moarte!
testamentul olograf este destul de riscant la aceasta varsta. In privinta mai multor testamente datate diferit, va avea efect doar ultimul doar daca intra in contradictie cu altul datat anterior. daca nu intra in contradictie vor putea avea efecte ambele(sau mai multe)
Andrei16, Nu cred ca e cazul sa vobim aici doar ca sa avem cu ce sa umplem topicurile. Evident ca daca las soseta mea albastra prietentei X printr-un testament si manusa mea rosie altei prietene pot avea efect amandoua, dar aici se vorbea de "apartamentul in care locuieste". Hai sa incercam sa raspundem la intrebari si nu sa ne amintim cate ceva din ce-am invatat pe la scoala, asa tronc- hodoranc si fara legatura cu prefectura.
Aliculex avea dreptate ca sa fie sceptica in privinta naturii actului. Iar proprietatea se poate transmite si la o data ulterioara incheierii contractului si mai ales daca e incheiat sub o conditie suspensiva:P
Din ce a scris omu' eu cred ca ar fi o donatie cu sarcina:D
Asa ca.... s-asteptam autorul moral al problemei:))

Alte discuții în legătură

Testament ContSters65040 ContSters65040 Am si eu o pb.Am un testament universal incheiat la notariat de la o persoana care nu-mi este nici un fel de ruda si acre imi lasa mie toata averea ei.Aceasta ... (vezi toată discuția)
Procura si testament ContSters83715 ContSters83715 1) pentru o procura valabila (facuta de cetateni simpli), cati semnatari trebuie sa fie? (cati au dreptul sa fie tot din aceeasi familie?) 2) pentru un ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii kip_as kip_as buna am un vecin in scara are 80 ani care doreste sa imi lase mie apartamentul lui ,(partea lui de apartament) sotia lui este moarta ,are un singur copil care ... (vezi toată discuția)