avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendare sau inchisoare!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendare sau inchisoare!

Buna ziua! Am o intrebare conform art. 217 dn cod penal, care se refera la distrugerea, cu pedeapsa intre o luna si 3 ori amenda. Mentionez ca am fost dat in judecata de catre RDS/RCS si un vecin pentru ca am dat firele jos din fata usii.

Ce pot pati, iau pedeapsa cu suspendare, amenda penala ori inchisoare?

nu stiu ce intelegeti dvs prin proprietate ca eu totusi cred ca cei de la rds nu au venit de capul lor sa traga cabluri ci au semnat un contract cu un vecin care are si el drept in acel bloc.
daca dvs locuiti la parterul blocului nu va da nimeni dreptul sa-i privati pe cei de deasupra pana la etajul 10 de exemplu sa incheie contract cu cei de la rds si sa traga cablul pe deasupra usii dvs.
hai totusi sa intelegem ca nu v-au intrat in casa ci au tras niste cabluri pe deasupra usii si nu inteleg cu ce va deranjaza
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
doberv, utilizator
@"doberv"

Daca nu exista un contract al firmei de cablu cu asociatia propeiatrilor,aceasta,din cate stiu eu,nu are dreptul sa instaleze nimic in interiorul blocului,ea putand realiza o instalare doar daca exista posibilitate de cablu aerian.
Cunosc asociatii care nu au permis accesul unei firme de cablu si aceasta nu a putut onora o cerere de instalare.
In opinia mea ,daca nu exista un astfel de contract,apararea userului ar putea fi alta.
Daca gresesc cu ceva ,corectati-ma.
Da. Nu au contract si am cerut in scris sa-mi de-a raspuns.
Ultima sesizare la politie am facut-o spre seful politiei pentru a face ancheta in cauza in care am cerut sa-mi raspunda in scris de cele intamplate, si de ce nu s-a rezolvat din prima, problema. Acum sunt chemat la sectie pentru a-mi raspunde seful politiei si pentru plangerea RDS/RCS in baza art. 217 od penal.

Intrebarea este cand ma duc miercuri la politie pentru raspuns, am nevoie de un avocat de fata, tinand cont ca este si plangerea adresata impotriva mea de RDS/RCS si vecin care intra in incinta cdului penal?
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
ContSters140065, utilizator
Angajati un avocat pentru a va face apararile in mod profesionist,iar daca nu exista contract,probabil ca se va dispune neinceperea urmaririi penale.
Am fost azi la politie, fara avocat. Am inteles de la politie ca RDS/RCS, nu are contract cu administratia, si ca au intrat in mod abuziv in 32 de blocuri. Eu nu patesc nimic, as putea primi doar o mustrare pentru distrugerea unui echipament, RDS/RCS dorind 500 RON pentru distrugere.
Poltia a zis ca nu pot pati nimic, nu se pot lega de mine deoarece coform legii administratiei dreptul imi apartine asupra propietatii.Au zis ca pot sa fac plangere la primarie sa le rezilieze contractul si sa plece automat din bloc, in acelasi timp dandu-le si o amenda de 5000 RON pentru nerespectarea cantractuala. Politia a zis ca o sa incerce ei sa faca o intelegere cu RDS/RCS sa isi mute firele pe pe usa mea, daca nu isi muta in 2 zile, pot face plangere la primarie.
Oricum vecinul era ca martor, RDS/RCS nu stiu ce vor sa demonstreze dar cred, cau un jurist fosrte incopetent.

In concluizie conform anchetei politiei RDS/RCS a intrat abuziv in 32 da blocuri, fara a intreba pe nimeni si fara sa incheie vreun contract cu adminstratiile, acum risca amenda de la Primarie in valuare de 5000 RON, rezilierea contractului cu primaria, si evacuarea din bloc.
Si nu numai acum nu se stie daca voi mai primi mustrare din partea politiei, deoarece RDS/RCS erau ilegali in bloc.

Bine ca s-a rezolvat....=D>
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
ContSters140065, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatia & provider de cablu tv, internet, telefonie ContSters140065 ContSters140065 Buna ziua! Am o intrebare. 1. La cine pot sa ma adresez pentru a intra in posesia contractului incheiat dintre asociatie si RDS/RCS, deoarece acestia ... (vezi toată discuția)
Distrugere cablu de internet. e grav? zaza4 zaza4 Am un prieten Idiotul are o prietena...si aia nu vroia sa se intalneasca cu el, desi era prietena/iubita lui (de cateva zile?!) ... ea statea mereu pe ... (vezi toată discuția)
Acord pentru instalare structura cablaj al rcs-rds Remus V. Remus V. Astept de mult timp ca pe scara unde locuiesc sa vina compania de telefonie, internet & tv RCS-RDS. Aflu cu stupoare ca accesul a fost interzis angajatilor ... (vezi toată discuția)