Avand in vedere raspunderea civila delictuala , angajata in temeiul art 998-999 din Codul civil , pagubele produse prin savarsirea unei asemenea fapte pot fi recuperate conform dreptului comun , neefiind in discutie sanctionarea penala a dumneavoastra.
Termenul de trei ani in care poate fi investita instanta de judecata curge de la nasterea dreptului subiectiv(data producerii prejudiciullui )
anonim_2010 a scris:
Aceste informatii mia transmis si organele de politie... ca ar exista si posibilitate de a ma judeca cu ei, pentru a-si recupera daunele.
Daca primiti amenda administrativa nu inseamna ca nu puteti fi chemat in judecata civila pentru recuperarea daunelor provocate, dar nu cred ca se vor complica.
Doar daca repetati fapta vor proceda in acest fel.
Sau daca ii cheama pe ei in judecata cineva datorita faptei dvs.
avocat Claudiu Lascoschi
Buna ziua, domnul avocat, as dori daca imi permiteti sa revin acum iar la subiect.
Am facut plangere la politie iara, aceasta fiind adresata comandantului politieie. Dupa cca. 1 luna mi-a venit raspuns semnat de comandant canu este in competenta lor. Aa facut plangere la asociatia locatarilor, raspunsul fiind ca nu au contract cu RDS/RCS si drept urmare nu au ce cauta in bloc intrand abuziv pe scarile de bloc, acestraspuns venind in scris. Am facut plangere si la Protectia COnsumatorului, ii care ei au zis ca au cercetat si problema inta sup incinta primariei, si sa luam legatura cu ei. Am facut plangere si la Primarie, ei spunandu-mi ca RDS/RCS nu au contract cu ei, acesta expirand cu cca.5 ani in urma, si vor rezolva ei problema, nemaitrimitandu-mi raspuns scris inapoi.
Problema este ca du[a cca.2 luni am fost chemat la politie spunandu-mi ca am dosar penal, pentru distrugere, si ca foia care o am eu, si toate documentele sunt improprii, raspunsul de la comandant nu e valabil e semnat in graba si ca nu ar fi semnatura lui, nestiind a cu-i e semnatura, am cautat si ar fi a comandantului ajunct, asta insemnand ca tot e valabila.
Cu toate aceastea daca Primaria, OPC, Politia inclusiv administratia de locatati spun ca au incalcat drepturile si politia dandu-mi scris ca nu au traba cu noi, de ce ei acum se baga? Am mai depus si plangere la La Autoritatea care da acordul pentru constructii, deoarece am intlele s ca ai ar fi cerut o aprobare sub niste termeni impuse de ei, pe care nu le-ar fi respectat.
Oficerul spunea ca ar fi ceva de sus, cineva de la firma se tine tare ca sa platesc in orice fel, cu toate ca nu are probe si drept, are pile si politiei ii este frica, anuland toate documentele pe cae mi le-a dat, doar ca sa iasa bine la urma.
Consetintele care vor urma vor fi dupa ce mi sa prezentat materialul de urmarire penala, firma cere 500 RON despagubire si o amenda penala de de cca. 200 RON de la politie, presupun ca daca mai si pierd procesul le mai platesc si cheltuielile de tribunal. Oficerul mi-a zis sa ma dui in audienta la comandant, si presupun ca si la primar.
Eu acum doresc sa fac petitie spre Inspectoratul de politie, deoarece eu am raspuns cu numar de inregistrare, si 2 anchete la activ in favoarea mae, cerandule lor sa-mi dea un raspuns definitiv.
Va rog dmnul avocat sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac, un avocat ar putea pune capat mascaradei? Observ ca una semneaza politia si alta fac, fiind influentati. Ma pot constitui parte civila in dosarul si sa cer si eu daune morale de despagubire? As putea scapa de dosarul penal?
Dv ce parere aveti despre ceea ce se intampla, si atitudinea politiei? Va rog sa-mi dati un sfat care sa pot pune capat.
Haideti sa va spun cum vad si eu lucrurile. In blocul respectiv presupun ca exista abonati ai acestei firme , cea care a cablat acolo. Ca atare,era necesara montarea echipamentului pentru ca abonatii sa poata beneficia de serviciile pentru care au platit.. Tinand cont si de faptul ca , pe langa dreptul de proprietate akl abonatilor respectivi asupra apartamentelor lor, ei detin , ca drept accesoriu si cote ideale din spatiile comune , in speta, casa scarilor.
Nu afirm ca nu ar trebui sa va deranjeze faptul ca niste cabluri cu care nu aveti nicio legatura , trec pe deasupra usii dvs. , insa dezaprob aceasta atitudine de a distruge niste bunuri care nu va apartin, tinand cont de faptul ca nu suntem indretatiti sa ne facem dreptate singuri, ci, atunci cand consideram ca ne-au fost incalcate drepturile, sa apelam la forta coercitiva a statului, asa cum spune in lege.
Stiti, in prasul meu, chiar la societatea unde lucrez, un individ( probabil un nebun) , vine noaptea si taie un cablu aerian, a carui utilitate este una vitala. Nci nu apuca bine cablul sa fie reparat, ca iar vine individul si il reteaza. Nu are nimic de-a face cu acest cablu, fiind unul exteriuor, aerian. .Politia cica nu are ce sa ii faca, fiindca nu are discernamant.Ce parere aveti? prejudiciul este unul mare, insa nu avem pe cine trage la raspundere. Fapta exista, si se cheama distrugere, dar nu exista raspundere penala, iar civila, nici atat nu cred ca exista sanse.
In opinia mea sunteti la fel de vinovat pentru fapta savarsita , fiindca, atunci cand este vorba despre bunuri, nu ave m dreptul sa le distrugem.Nu ne convine ceva, discutam , intai amiabil( poate ca s-ar fi gasit o solutie spre a fi mutat cablul respectiv astfel incat sa nu va mai deranjeze), apoi, daca vedem ca nu rezolvam nimic, ne plangem organelor abilitate. Insa nu ne repezim sa distrugem.
Imi pare rau daca nu sunt de acord cu dvs., insa trebuie sa stiti ca viata la bloc, asa cum este la dvs. este la noi toti...pe peretii casei scarilor trec tot felul de cabluri, pe sub balconul meu trece o teava de gaze( inainte nu era) .Credeti ca pe mine nu ma deranjeaza? nu m-a intrebat nimneni daca sunt de acord, insa nu m-amn gandit sa ma pun cu ciocanul pe ea.
Eu va urez succes in demersurile pe care le veti mai face spre a vagasi dreptatea.
Pagina 5 din 5
Du-te la pagina
1
2
3
4
5