avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... plangere penala sau delararea insolventei?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

plangere penala sau delararea insolventei?

am o pb cu o firma care nu a platit marfa ridicata, total cca 80000 lei, cu intentia de a nu plati deloc.....cu garantie o fila de cec falsa.ma intereseaza cum pot recupara banii.care este procedura cea mai indicata , plangerea penala sau declararea insolventei?
Cel mai recent răspuns: stefi_gv , utilizator 17:25, 1 Mai 2010
m-am grabit deja.ieri am constat infractiunea .am fost deja la avocat, la politia economica, anticoruptie.am toate documentele.am vorbit si cu patronul asa zisei virme.se face ca nu stie nimic.ca a dat actele unui prieten =D>.avocatul meu a facut deja plangerea penala.ma interesa daca am procedat corect.nu imi era clar...plangerea sau falimentul.am mers pe plangere penala.sper sa mai recuperez ceva.daca nu, sa infunde puscaria si administratorul si persoana careaia i-a imprumutat actele firmei.
Eu va sfatuiesc sa mergeti in paralel cu amandoua.
In baza facturilor neachitate, fiind valoare de peste 30.000 lei, puteti sa-i solicitati si insolventa, va costa o taxa de 39,00 lei.
Daca se admite cererea, i se vor bloca conturile si aveti o siguranta mai mare ca veti recupera banii.
Intre timp, Parchetul isi face treaba cu cercetarea penala.
si daca nu are nimic in conturi, la ce ma ajuta insolventa?
stefi_gv a scris:

si daca nu are nimic in conturi, la ce ma ajuta insolventa?

Se poate trece la pasul doi, deschiderea procedurii simplificate, adica falimentul.
In cadrul acestei proceduri, lichidatorul va vinde din activele sociatatii.
Dar de regula, cand sunt in aceasta situatie, debitorii devin mai cooperanti.
multumesc pentru raspunsuri.nu se poate sa dea ,,teapa,, de 80000 lei si sa scape, imputernicitul sau administratorul firmei va raspunde pentru asta...sper.

Alte discuții în legătură

Investire fila cec refuzata Cent Cent Am primit un CEC de la un client. A fost refuzat la plata si va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac. Clientul mi-a propus sa plateasca esalonat in 6 luni. Daca ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa-fila cec garantie introdusa in banca roxana69 roxana69 Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: Firma X a declarat insolventa,iar firma Y care avea in posesie o fila cec garantie la un contract de ... (vezi toată discuția)
Cec girat si refuzat la plata Cristianna Cristianna Buna ziua!As dori un sfat pentru urmatoarea situatie:societatea A ne este datoare o suma de bani.Societatea B emite o fila cec prin care gireaza plata lui A ... (vezi toată discuția)