am o pb cu o firma care nu a platit marfa ridicata, total cca 80000 lei, cu intentia de a nu plati deloc.....cu garantie o fila de cec falsa.ma intereseaza cum pot recupara banii.care este procedura cea mai indicata , plangerea penala sau declararea insolventei?
Daca nici imputernicitul si nici administratorul nu au bunuri pe numele lor cum credeti ca vor plati? Simplu nu vor plati.
Dvs veti avea eventual o sentinta prin care li s-a atras raspunderea pentru prejudiciul produs, iar in cazul in care dupa 2-5 ani cam cat dureaza un proces de faliment si atragere nu aveti ce bunuri sa le executati ce faceti?
Sincer recuperarea creantelor in faliment de catre creditori se realizeaza apreciez eu intr-un procent ffff mic.
Plingerea penala penntru fals? In ce consta falsul? Nu am inteles va rog detaliati
Nu e vorba de nici un fals e inselaciune.!!!
si daca era vorba de infractiunea de fals care e treaba cu termenul de 2 luni ????
Trebuie depusa o plangere penala pentru inselaciune si deschiderrea procedurii de insolventa.
Dar inainte de a depune cererea de deschidere a procedurii verifica daca nu a fost alt creditor tepuit care a solicitat acest lucru.
Falsul consta in faptul ca : se foloseste ilegal de actele acelei firme.l-a prostit pe administrator sa i le dea....odata, si se foloste de ele.filele de CEC nu stiu de unde le are, dar nu sunt scoase de la banca pe acea firma.a falsificat semnatura administratorului pe filele de CEC.a falsificat imputernicirea ei ca reprezentant al firmei.
Va doresc succes in dovedirea falsului, dar trebuie sa va inarmati cu rabdare si dupa trecerea timpului (minim 2 ani de la depunerea plingerii) sa constatati faptul ca ... d-nul inspector de la IPJ nu a propus nik procurorului, ca se afla in faza actelor premergatoare si atunci o sa va mai treaca.
Oricum ceeea din ceea ce ati postat
"se foloseste ilegal de actele acelei firme.l-a prostit pe administrator sa i le dea....odata, si se foloste de ele.filele de CEC nu stiu de unde le are, dar nu sunt scoase de la banca pe acea firma.a falsificat semnatura administratorului pe filele de CEC.a falsificat imputernicirea ei ca reprezentant al firmei"
rezulta faptul ca vreti sa va folositi de administratorul "prostit" pentru a avea succes cu plingerea.
Plingerea penala nu o sa va rezolve nici recuperarea creantei, nici eventualele probleme financiare cu care va confruntati datorita crizei, poate doar o sa va racoreasca un pic dar numai atat.
Din pacate, mediul de afaceri din tara noastra, seamana cu o jungla. Nu te poti increde in nimeni, iar daca ai curajul sa accepti ca plata, file CEC, ar trebui sa-ti asumi singur raspunderea. Nu este vremea sa astepti ca autoritatile statului sa te protejeze de infractori, intrucat asta nu se va intampla. Evident, nimeni nu-ti va refuza plangerea, dar pana la rezolvarea ei, probabil ca vei da faliment. Pe mine personal, nu ma incalzeste ca "teparul" va fi pedepsit penal, ci mai mult sa-mi recuperez munca. Si cred ca sunt in asentimentul multora.
De acum inainte, sfatul meu, analizati-va foarte atent partenerii de afaceri, iar daca acceptati instrumente de plata, ar fi bine sa o faceti numai cu acei parteneri de afaceri seriosi, pe care ii cunoasteti. Daca 'or mai exista din acestia.