avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... plangere penala sau delararea insolventei?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

plangere penala sau delararea insolventei?

am o pb cu o firma care nu a platit marfa ridicata, total cca 80000 lei, cu intentia de a nu plati deloc.....cu garantie o fila de cec falsa.ma intereseaza cum pot recupara banii.care este procedura cea mai indicata , plangerea penala sau declararea insolventei?
Cel mai recent răspuns: stefi_gv , utilizator 17:25, 1 Mai 2010
folosesc documentele pe care le am, nu administratorul.
nu de falimentul meu am vorbit....pt ca nu se va intampla asta. atunci cand semnezi un contract de munca ..iti asumi singur responsabilitatea? adica angajatorul te poate plati sau nu?...cred ca glumiti...
Se ivesc si situatii in care angajatorul NU poate achita salariile, angajatii obtinand prin inatnta sentinte definitive si irevocabile, dara daca socuetatea NU are surse de unde sa plateasca acea sentinta e buna doar de pus in rama.
Asa e si in cazul partenerilor care devin insolvabili, detinderea unei sentinte prin care partenerul e obligat sa plateasca dar daca nu are de unde, nu are bunuri in patrimoniu cum vreti sa va indestulati?

Faptul ca primeste o amenda penala si/sau e condamnat va stinge debitul?
amenda penala nu ma multumeste.condamnarea da, iar in acest caz nu ati folosit corect cuvantul ,,indestulati,,
Eu am folosit corect cuvantul in contextul folosit.
Din postarea anterioara am inteles ca vreti razbunare nu sa va indestulati.

Alte discuții în legătură

Investire fila cec refuzata Cent Cent Am primit un CEC de la un client. A fost refuzat la plata si va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac. Clientul mi-a propus sa plateasca esalonat in 6 luni. Daca ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa-fila cec garantie introdusa in banca roxana69 roxana69 Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: Firma X a declarat insolventa,iar firma Y care avea in posesie o fila cec garantie la un contract de ... (vezi toată discuția)
Cec girat si refuzat la plata Cristianna Cristianna Buna ziua!As dori un sfat pentru urmatoarea situatie:societatea A ne este datoare o suma de bani.Societatea B emite o fila cec prin care gireaza plata lui A ... (vezi toată discuția)