avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general in lupta cu garda financiara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

in lupta cu garda financiara

buna ziua. am un pfa iar ieri am fost vizitata de doi comisari ai garzii financiare care in urma controlului efectuat au refuzat sa intelega ca din lipsa de timp nu am batut pe casa de marcat o anumita suma de bani.Am primit amenda de 8000 de ron si suspendarea activitatii pe termen de trei luni.As vrea sa va rog sa-mi spuneti ce sanse sunt daca contest acest proces verbal si daca imi pot desfasura activitatea pe perioada solutionarii contestatiei.
Cel mai recent răspuns: Salagean Vasilica , Consilier juridic 23:43, 18 Aprilie 2010
m-am uitat mai atent pe procesul verbal si nu este posibil sa platesc jumatate din amenda,este taiat acel pasaj .Am sa incerc in instanta... este o nedreptate din punctul meu de vedere .
oricum,multumesc celor care m-au ajutat sa inteleg situatia in care sunt si mi-au oferit sfaturi(este pt prima data in viata cind ma confrunt cu o asa situatie).
OUG 28/1999
Art. 12. - (1) Constatarea contraventiilor, precum si aplicarea sanctiunilor se fac de catre organele de specialitate din Ministerul Finantelor Publice si din unitatile sale teritoriale, precum si de catre comisarii Garzii Financiare.
(2) Impotriva proceselor-verbale de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in conditiile prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) Prevederile prezentei ordonante de urgenta se completeaza cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor*).

O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
Art. 5. - (1) Sanctiunile contraventionale sunt principale si complementare.
(2) Sanctiunile contraventionale principale sunt:
a) avertismentul;
b) amenda contraventionala;
c) prestarea unei activitati in folosul comunitatii.
Art. 6. - (1) Avertismentul si amenda contraventionala se pot aplica oricarui contravenient persoana fizica sau juridica.
Art. 7. - (1) Avertismentul consta in atentionarea verbala sau scrisa a contravenientului asupra pericolului social al faptei savarsite, insotita de recomandarea de a respecta dispozitiile legale.
(2) Avertismentul se aplica in cazul in care fapta este de gravitate redusa.
(3) Avertismentul se poate aplica si in cazul in care actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiei nu prevede aceasta sanctiune.
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
Salagean Vasilica, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug28/99-suspendare activ 3 luni cola cola In situatia in care sunt gasite sume minore nemarcate in casa de marcat electronica fiscala, agentul constatator poate aplica sanctiunea avertismentului -art.5 ... (vezi toată discuția)
Control garda ppscaurel ppscaurel buna ziua.am o problema.poate ma puteti ajuta dumneavoastra.detin un magazin alimentar mic sau chiar foarte modest,iar acum cateva zile am avut control de la ... (vezi toată discuția)
Daca cineva incalca legea si merge cu masina la rosu. exista ... Alexa_654 Alexa_654 Daca cineva incalca legea si merge cu masina la rosu. Exista o lege unde un politist poate sa faca doar o avertizare? Sau trebuie aplicat legea? Multumesc (vezi toată discuția)