avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pretentii nesustinute in latura civila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pretentii nesustinute in latura civila

Avem un dosar penal in care partea vatamata (societate comerciala) s-a constituit si parte civila cu o anumita suma. Aceasta parte civila nu si-a sustinut deloc pretentiile cerute in timpul up si, mai mult, nu a venit niciodata, citata fiind, la vreun termen de judecata.
Ce aparari se pot face pt. inculpat, in latura civila a dosarului penala, vis-a-vis de atitudinea partii civile si pretentiile cerute?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 13:30, 25 Februarie 2007



Avem un dosar penal in care partea vatamata (societate comerciala) ...

Ti se pare ca vorbeam la trecut ?
Finalitatea... inca nu-i!
Voiam doar si alte pareri (altele decit ale mele! :P) pe o speta actuala.
Cer prea mult ?

Daca nu sunt dovedite asta si sustii.
In plus, vezi daca instanta e obligata sa solutioneze si latura civila. Sunt infractiuni si infractiuni...
Prin rechizitoriu Parchetul a retinut inselaciune in cele 4 forme ale ei...deci , instanta avind deja constituirea de parti civile trebuie sa solutioneze si latura civila!
Oricum am facut minuni in acest dosar!:P Am propus si am reusit schimbarea incadrarii de 2 ori (dosar greu: evaziune fiscala, inselaciune in toate cele 5 forme, fals, uz de fals!!!) facindu-se acum cercetare judecatoresca doar pt.inselaciune 1-3-4 si infractiuni la legea contabilitatii. Oricum, dosarul este cam de mult la fond... are deja 7 ani si mai sunt multe de administrat.
De aceea ma interesa asa mult latura civila. Trebuie solutionata fiindca avem constituire de parti civile, dar partile civile lipsesc de la inceputul judecatii!
Felicitari pentru schimbarea de incadrare juridica!
Ideea este ca nu conteaza daca aia sunt constituiti parti civile se prezinta sau nu la proces.
Important este pentru tine sa nu fie dovedite.


Felicitari pentru schimbarea de incadrare juridica!


Meltumesc pt. felicitari!:">
Chiar le merit la cit am muncit pt. acest dosar!;)

Dar mai am o curiozitate: acum vreo 4 termene aflind ca una din partile civile a fost radiata de la orc urmare a inchiderii procedurii falimentului, instanta l-a introdus in cauza pe lichidator. Lichidatorul trimite o adresa la dosar prin care cere instantei "sa nu mai fie deranjat" ca potrivit legii insolventei mandatul lui a incetat la pronuntarea inchiderii proc. falim., odata cu radierea societatii.
In raport cu pozitia lichidatorului ce consecinta poate avea aceasta la pronuntarea in latura civila? Cum pot folosi in favoarea inculpatului aceasta stare de fapt(vis-a-vis de despagubirile cerute) ?#-o

Alte discuții în legătură

Se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila? outlander outlander Buna ziua As dori sa va intreb daca se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Termen constituire parte civila marianaragalie marianaragalie Va rog sa ma ajutati cu art din CPP in care se precizeaza termenul in care intru-un dosar penal o persoana se poate constitui parte civila. Multumesc (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului la actiune Cristian Cosma Cristian Cosma Speta:In 2007, inculpatul A, sofer pe camion la S.C. B SRL, intra in depasire fara sa se asigure si provoaca un dublu accident in care intra in coliziune cu X ... (vezi toată discuția)